به گزارش خبرنگار شبستان، سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و درمان در چهارمین همایش ملی روز روستا و عشایر گفت: در دنیای مدرن امروز زیباترین سبک زندگی همان سبک زندگی عشایری است که تابلوی زیبا و ساده از زندگی نوع بشر است.
وی با بیان اینکه کشور ما با قدمت طولانی یکی از جلوه های زیبای بشری را دارد، خاطرنشان کرد: در طول قرن های متمادی شاهد این سبک زندگی بوده ایم و امروز در 30 استان کشور زندگی عشایری را داریم.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه خدمات زیادی در بخش روستاها انجام شده و پیشرفت های زیادی را در این بخش شاهد بودیم، افزود: زمانی که آب، برق و جاده به روستا می آید نیازهای دیگری نیز در پی خواهد داشت.
وزیر بهداشت و درمان عدالت اجتماعی را یکی از مهمترین اهداف جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: بر اساس این هدف مهم ضرورت داشت خدمات در مناطق روستایی آغاز شود اما به دلیل بی تدبیری مهاجرت روستاییان به شهرها افزایش یافت.
وی با بیان اینکه 70 درصد جمعیت روستایی و 30 درصد جمعیت شهری داشته ایم که این آمار امروز عکس شده است، افزود: در حال حاضر حدود 11 میلیون نفر در حاشیه شهرها و در شرایط بسیار نامناسبی زندگی می کنند.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه نامگذاری روز ملی روستا و عشایر از دولت یازدهم آغاز شد، امیدواریم فرصت مناسبی باشد تا به این قشر از جمعیت جامعه توجه بیشتری شود، خاطرنشان کرد: توسعه و رفاه در سطح روستاها و عشایر اعم از بهداشت محیط، بهداشت کار، بهداشت خانواده و دسترسی به درمان، دارو و بیمارستان را شامل می شود.
وی با بیان اینکه حدود 4 هزار خانه بهداشت در مناطق روستایی احداث کرده ایم، ادامه داد: در حال حاضر 600 پروژه بهداشتی در سیستان و بلوچستان در حال احداث است.
وی با بیان اینکه در کنار هفت هزار پروژه ای که در حوزه بهداشت انجام می دهیم، پروژههای خوبی نیز با کمک بنیاد مستضعفان و ستاد اجرای امام انجام داده ایم.
وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه دفترچه های رایگان بیمه برای 11 میلیون نفر ساکن در حاشیه شهرها صادر کرده ایم، اظهار داشت: امیدواریم برای یکسان سازی دفترچه های بیمه تدبیری انجام شود چرا که دفترچه های بیمه روستایی فقط در روستاها اعتبار دارد و در شهرها پذیرفته نمی شود.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: در حال حاضر 22 میلیون نفر دفترچه بیمه روستایی و 11 میلیون نفر نیز دفترچه بیمه رایگان در اختیار دارند.
وی با بیان اینکه به ازای هر 10 هزار نفر مجتمع جامع خدمات سلامت ایجاد شده است، اظهار داشت: اقدامات وسیعی در شهرهای بالای 20 هزار نفر انجام شده و هزاران پزشک، ماما و پرستار در سطح روستاها توزیع شده اند و تمام این اقدامات به خاطر این است که محور توسعه پایدار انسان سالم است و عقل سالم در بدن سالم است و اگر بخواهیم کشور پیشرفته داشته باشیم باید انسان سالم داشته باشیم.
وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه منظور از صنعتی شدن اگر روستاها را نداشتیم و انسان های پاک، مخلص و مجاهد را نداشتیم انقلاب دوام نمی یافت چرا که این عزیزان از عرصه تولید گرفته تا ایستادن در برابر همه قدرت های بزرگ در همه عرصه ها پیشگام بوده اند چه در دوران هشت سال دفاع مقدس و چه در عصر حاضر و به عنوان مدافعان حرم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه راه نجات روستاهای ما توجه بیشتر به کشاورزی، دامپروری و استفاده بهینه از آب و ایجاد انگیزه برای ماندن در روستا است، افزود: در راستای استفاده از استعدادهای روستاها 30 درصد ظرفیت دانشگاه های پزشکی کشور را به مناطق روستایی اختصاص داده ایم.
نظر شما