حجت الاسلام محمد علی قاسمی، روحانی مستقر روستای چلوان امروز (15 مهر) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شهرکرد گفت: مادامی که مسلمانان در صدر اسلام مقید به انجام این وظیفه بودند، وضعشان هم خیلی خوب بود، در زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) مراقبت آنان نسبت به اجرای امر به معروف و نهی از منکر خوب بود و بعد از آن حضرت نیز تا وقتی که این کار انجام میگرفت وضع مردم خوب بود، اما از وقتی که این 2 ارزش و تکلیف مهم را از مسلمانها گرفتند و مسلمانان را نسبت به این ارزشهای اسلامی و دو فریضه مهم بیتفاوت کردند.
وی افزود: در روایتی امام محمد باقر (علیه السلام) میفرماید: «زمانی بیاید که مردم به نماز و روزه و عبادت رو میآورند، اما بزرگترین وظایف را که بالاترین وظایف نیز هست ترک میکنند،گویا اصلا آنها را واجب نمیدانند، «لا يوجبون امرا بمعروف و لا نهيا عن منكر». اصلا واجبش نمي دانند، اقبالشان به همان عبادات خودشان است و فكر مي كنند كه همه اسلام همان است و ديگر مسئوليتي ندارند.
حجت الاسلام قاسمی ادامه داد: این امام معصوم در آخر روايت می فرمايد: اين ها نماز و روزه را به جاي مي آورند، براي اينكه به دنيای آنها ضرر نمی زند اگر نماز و روزه هم به دنيای آن ها ضرر مي زد آنها را نيز ترک مي كردند.
روحانی مستقر روستای چلوان بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر جایگاه اصلی خودش را پیدا نکرد، حتی بعد از انقلاب هم، گرچه موج انقلاب تا اندازهای مردم را به سوی معروف ها کشید و منکرها نیز تا حدی ترک شد، ولی امر به معروف جای خودش را پیدا نکرد.
حجت الاسلام قاسمی با اشاره به اینکه ما نسبت به امر به معروف و نهی از منکر غفلت کردهایم، گفت: امید است که گذشتهها را جبران کنیم و به تعبیر مقام معظم رهبری این سنت حسنه را احیا کنیم.
نظر شما