به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، علیرضا حسینی در نشست تخصصی جایگاه تحقیقات کاربردی در برنامه ریزی فرهنگی با اشاره به اینکه اولویت در پژوهشها جای بحث دارد، اظهار داشت: در برخی مواقع بودجههای پژوهشی کاهش یافت و بیشتر این بودجهها به پروژههای عملیاتی اختصاص یافت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به عملگرایی مدیران در زمینه پژوهش تاکید کرد و گفت: همه مدیران لازم است به زعم خود تلاششان را در این ارتباط به خوبی انجام دهند.
حسینی با اشاره به اینکه محور اصلی اتاق فرمان پژوهش در استاندری اصفهان است، تصریح کرد: این اتاق فرمان باید نقش اصلی خود را ایفا کند و امکانات و زمینه این امر در استان فراهم شده است.
وی امکانات استان اصفهان را قابل توجه دانست و تصریح کرد: وجود مدیران با تجربه و دانشگاههای بزرگ در این استان و آشنایی مدیران استان با امر پژوهش، همچنین وجود مراکز پژوهشی و پژوهشکدههای مطرح همانند رویان، شهرک علمی تحقیقاتی، پژوهشکده هنرهای سنتی، اسلامی زمینههای توسعه امر پژوهش را در استان اصفهان فراهم کرده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: باید در اعلام سالانه نتیجه پژوهشها و تعیین رتبهها در اجرای هر چه بهتر فعالیتها تلاش کرد.
حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر ارزیاب نهایی انجام تحقیقات در سطح استان، دستگاه انجام دهنده است، خاطر نشان کرد: باید در این عرصه محورها و اولویتهای کاری اعلام شود تا در نهایت آنچه نیاز است را به انجام رسانید.
در ادامه عباس مقتدائی، رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حجم فعالیتهای پژوهشی در ادارات استان در حد و توانی که داریم، نیست و بخش عمده نیازهای ما در عرصه پزوهشی بر زمین مانده است.
وی با اینکه فعالیتهای بسیار زیادی در امر پژوهشی در استان اصفهان انجام شده است، افزود: امید است تا مسیر پربارتری در این عرصه دنبال شود و امروز حوزه تحقیقاتی که در زمینه برنامه ریزی کمک کند، نیازمند تشریح است.
مقتدائی همچنین با اشاره به دانشگاههای فعال در امر پژوهش اظهار داشت: در این ارتباط دانشگاههای اصفهان، علوم پزشکی، هنر و پیام نور تحقیقات بسیاری را در قالب پایاننامههای دانشجویی انجام داده اند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی، وی با اشاره به آمار پژوهشهای رسیده توسط ادارات تصریح کرد: این آمار در سطح پائینی قرار دارد که این امر جای انتقاد دارد و میزان این پژوهشها در برخی ادارات دولتی در حد و توان موجود و پاسخگوی نیاز فعلی استان اصفهان نیست.
رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی و اسلامی گفت: در پاسخ به نامهای که از سوی اداره کل آموزش و پژوهش استانداری به برخی ادارات به منظور کارنامه پژوهشی آنها ارسال شد، تعداد 49 نهاد دولتی پاسخی به این نامه ندادند که میتوان اینگونه تلقی کرد که این دستگاهها هیچ پژوهشی نداشته و یا میزان پژوهشهای خود را صفر اعلام کردند.
پایان پیام/
نظر شما