به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه "البناء" در مقاله ای به قلم «حمیدی العبدالله» نوشت: با ورود «ملک سلمان» شاه سعودی به روسیه و دیدار او با مقامات روسی این سؤال مطرح می شود که کدام یک بر موضع طرف مقابل در مورد وقایع جاری سوریه اثرگذار خواهد بود؟ آیا ملک سلمان رئیس جمهور روسیه را نسبت به دیدگاه ریاض در قبال اوضاع سوریه متقاعد خواهد کرد یا اینکه برعکس «پوتین» موفق خواهد شد ملک سلمان را به لزوم تغییر موضع عربستان در مورد سوریه اقناع کند؟
کاملا روشن است که هر نوع تحول در این سطح اتفاق نخواهد افتاد چرا که عربستان سعودی یکی از طرف های حاضر در ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکاست، ائتلافی که طرح حمایت از جنگ تروریستی در سوریه را در دست داشته و از این رو عربستان سعودی حتی اگر خود بخواهد باز هم نمی تواند موضع خود را تغییر داده و خارج از گود ائتلاف بنشیند، بنا بر این هر نوع تغییری در موضع آل سعود در قبال وقایع سوریه فقط در حد تغییر در مواضع بین المللی و به ویژه مواضع دولت های غربی باقی مانده و از این سطح فراتر نخواهد رفت.
دولت های غربی خود پذیرفته اند که طرح های آنان برای سرنگونی حکومت سوریه و تبدیل سوریه به یک متحد غربی با شکست روبرو شده و در مقابل تحولات میدانی که به نفع ارتش سوریه و متحدان آن پیش می رود، حقیقت سیاسی موجود اقتضا می کند از سطوح عالی عقب نشینی کنند.
شاید اظهارات «ترکی فیصل» در رسانه های روس در آستانه ورود ملک سلمان به روسیه در مورد اینکه ریاض با بقای بشار اسد در رأس حکومت سوریه موافق نیست اما این موضوعی است که مردم سوریه آن را حل و فصل خواهند کرد، حدود تغییرات ممکن در موضع سعودی را نشان می دهد. این در حالی است که او از «پوتین» برای حمایت از راه حل سیاسی بحران سوریه دعوت کرد.
اما در مورد احتمال وسوسه روسیه برای کناره گیری از حمایت از سوریه در مبارزه با تروریسم باید گفت که پس از تغییر در سطح حمایت روسیه و با توجه به ارزیابی روسیه از خطرات تروریسم بر امنیت و دستاوردهای سیاسی خود از طریق مشارکت در سوریه و جنگ با تروریسم ، زمان این نوع شرط گذاری گذشته است، به گونه ای که جایگاه بین المللی روسیه بسیار بزرگ شده است بلکه حتی سوریه به تنها عرصه ای تبدیل شده است که آمریکا را به جای انتخاب سیاست جدائی و تحریم به انتخاب سیاست مذاکره و تماس تلفنی با روسیه واداشته است.
نظر شما