سعید فلاح فر، دبیر هنری هجدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی با اشاره به میزبانی موفق استان گلستان در برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی به خبرنگار شبستان گفت: جشنواره هجدهم نیز در بحث اجرایی و هم در بحث هنری و به لحاظ کمی و کیفی تغییرات داشته است.
وی با اشاره به تفاوت های جشنواره هجدهم با جشنواره دوره های گذشته، افزود: واگذاری بیشتر امور اجرایی به استان گلستان با توجه به تجربه سه ساله همکاری از تفاوت های مهم این جشنواره نسبت به سال قبل است.
فلاح فر تصریح کرد: تغییر زیرساخت های سخت افزاری، بهتر شدن تجهیزات و امکانات رفاهی و همکاری ارگان های اجرایی استان با جشنواره و کارگاه های عملی از دیگر تفاوت های این جشنواره نسبت به سال گذشته است.
وی افزود: به لحاظ اجرایی جشنواره به جایی رسیده است که تیم اجرایی استان به لحاظ برخورداری از توانایی و تجربه، توانایی میزبانی و اجرای جشنواره های جهانی را دارد.
فلاح فر ادامه داد: نیروهای گلستانی در این چهار سال به این توان رسیده اند که بتوانند به استان های دیگر نیز در برگزاری جشنواره ها کمک کنند.
وی با اشاره به نبود فضای کارگاهی مناسب در در جشنواره پانزدهم، گفت: با پیگیری مسئولان خوشبختانه این فضا به مکانی مناسب تغییر یافته و از امکانات کافی برخوردار است.
فلاح فر خاطرنشان کرد: به لحاظ اجرایی جشنواره هجدهم نسبت به سه دوره قبل صد درصد رشد داشته است و استان گلستان از صفر درصد به 100 درصد رسیده است.
دبیر هنری هجدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی با اشاره به واگذاری مسئولیت های اجرایی جشنواره به استان گلستان، گفت: گلستانی ها توانایی جشنواره های جهانی بزرگتر را دارند.
وی با اشاره به تغییر بخش هنری جشنواره افزود: نمی توان پیشرفت جشنواره را با آمار مشخص کرد.
فلاح فر گفت: انتخاب هنرجویان برای جشنواره به نسبت سال های گذشته روال منطقی تر و نزدیک به عدالت تری پیدا کرده است و کمیت متقاضیان جشنواره افزایش یافت.
وی افزود: برای شرکت هنرمندان دراین دوره، 17 استان جشنواره استانی برگزار کردند و تعداد زیادی از استان ها جلسات انتخاب آثار گذاشتند که با نظر انجمن های هنرهای تجسمی و اساتید آثار انتخاب شد و آثار تولید شده در کارگاه ها از کیفیت به مراتب بیشتری برخوردار است.
فلاح فر ادامه داد: جشنواره جوانان شاید در گذشته یک نگاه آماتوری بود ولی امروز تبدیل به نگاه حرفه ای به شرکت کننده شده است.
وی گفت: امروز عده ای هنرمند حرفه ای وارد جشنواره شدند و عده ای حرفه ای وارد جامعه می شوند.
فلاح فر در خصوص داوری های جشنواره افزود: علاوه بر اساتید کارگاه ها، تعدادی داور بعد از پایان کارگاه ها دعوت شده اند تا داوری به نحو شایسته آثار خلق شده را داوری کنند.
وی ادامه داد: تلاش شده در کارگاه های مختلف در هر جلسه داوران برای خودشان معیارهایی را برای داوری تعریف کنیم و انتخاب ها بر اساس یک معیار داوری باشد.
فلاح فر با بیان اینکه کارهای ارائه و خلق شده از سوی هنرمندان بدون اسم هنرمندان داوری می شود، گفت: هر داوری به دلیل انسانی بودن دچار خطاهای انسانی می شود ولی هرگز هیچ داوری نمی تواند یک داوری قطعی هم داشته باشد.
وی با اشاره به وجود خطاها در داوری جشنواره ها و تاثیرات سلیقه ای آن، تاکید کرد: غرض ورزی در جشنواره رخ نداده و تا وقتی هم هستم رخ نخواهد داد.
فلاح فر با بیان اینکه کار کارگاهی تا عصر امروز (21 شهریور) ادامه دارد، یادآور شد: 30 استاد هنرهای تجسمی داوری این دوره از جشنواره را بر عهده دارند و تا ظهر سه شنبه آرای هیئت داوران مشخص خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه ریزی برای جشنواره نوزدهم از هم اکنون آغاز شده است و مشکلات را شناسایی می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما