به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، جمعی از خبرنگاران محیط زیست کشور در جریان سفری دو روزه به استان قزوین از منطقه الموت بازدید کردند و در نشست خبری که در پاسگاه سرمحیط بانی الموت شرقی و با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین، معاون پایش و نظارت اداره کل قزوین، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان و جمعی از محیط بانان برگزار شد، شرکت کردند.
سیاوش شمسیپور، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه حفاظت از محیط زیست در استان، گفت: استان قزوین با داشتن حدود 3 هزار و 200 واحد صنعتی، خدماتی و کشاورزی به عنوان قطب صنعتی کشور شناخته می شود.
وی با اشاره به پتانسیل های استان قزوین در حوزه محیط زیست انسانی، خاطرنشان کرد: استان قزوین در بخش کشاورزی بسیار قوی ات و بسیاری از مایحتاج پایتخت از این استان تامین می شود.
شمسی پور با اشاره به پتانسیل های بالای استان در حوزه های دامداری و مرغداری، افزود: 15 شهرک و ناحیه صنعتی در استان قزوین مستقر است و از حدود 3هزار و 200 واحد صنعتی مستقر در استان، نیمی در شهرک های صنعتی قرار دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین با بیان اینکه شهرصنعتی البرز به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی کشور ظرفیت خوبی در استان ایجاد کرده است، گفت: شهرت استان به شهرک های صنعتی، هیچ چیزی از تنوع زیستی و طبیعی استان کم نمی کند و قزوین به عنوان ویترین شمال غرب کشور در حوزه محیط زیست شناخته می شود.
وی با بیان اینکه تنوع اقلیمی استان باعث شده تنوع بسیار ارزشمندی در بخش جانوری و گیاهی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: گرچه استان قزوین را به عنوان منطقه صنعتی می شناسند اما تنوع زیستی بسیار گیترده و عمیقی در استان قزوین داریم.
شمسی پور با بیان اینکه تا سال گذشته تنها یک منطقه حفاظت شده در استان یعنی منطقه حفاظت شده باشگول با مساحت 25هزار مترمربع داشتیم، تصریح کرد: متوسط مناطق تحت حفاظت در کشور 11 درصد است در حالیکه این میزان در استان 1.5 درصد بود و فاصله زیادی با استاندارد کشوری داشتیم. از طرفی متوسط مناطق حفاظت شده در دنیا 17 درصد است.
وی با اشاره به برگزاری آخرین جلسه شورای عالی محیط زیست در اسفند سال گذشته، گفت: در این جلسه 6 منطقه کشور ارتقا سزح یافت که 2 منطقه در استان قزوین قرار داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین توضیح داد: مناطق «الموت» و « طارم» از منطقه «تیراندازی و شکار ممنوع» به منطقه «حفاظت شده» ارتقا یافتند که با ارتقا سطح این دو منطقه، در حال حاضر مساحت تحت مدیریت محیط زیست استان به 7.5 تا 8 درصد افزایش یافت اما همچنان با نرم کشوری یعنی 11 درصد فاصله داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه محیط زیست قزوین از کمبود محیط بان رنج می برد، خاطرنشان کرد: 500 هزار هکتار عرصه حفاظتی در استان تنها توسط 42 محیط بان حفاظت می شود یعنی به ازای هر محیط بان 10 هزار هکتار عرصه وجود دارد درحالیکه استاندارد جهانی در این حوزه به ازای هر 2هزار هکتار یک محیط بان باید وجود داشته باشد.
شمسی پور درخصوص اقدامات انجام شده در حوزه حفاظت از تالاب ها، گفت: اقدامات خوبی برای حفاظت، نجات و احیای تالاب ها انجام داده ایم به طوریکه دریاچه اوان به سطح قابل قبول رسیده است و هم اکنون شرایط بسیار مناسبی دارد.
وی با اشاره به مشارکت جوامع محلی در حفاظت از دریاچه اوان، افزود: دریاچه اوان به دوربین آنلاین مجهز است و کانکس های حفاظتی در اطراف دریاچه مستقر شده است، همچنین لایروبی، پاک سازی کف دریاچه، لوله کشی و ورود آب به آن به بهبود وضعیت دریاچه اوان کمک کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین با بیان اینکه اجرای طرح مدیریت مناطق محیط زیست همواره مورد تاکید بوده است، گفت: یک دوربین در منطقه حفاظت شده باشگول داشتیم که با افزایش تعداد دوربین های مستقر در منطقه به سه دوربین، در حال حاضر حدود 70 درصد منطقه را تحت پوشش قرار داده ایم.
وی با بیان اینکه بهره برداری پایدار از محیط زیست رویکرد اصلی ما در برنامه ریزی ها را تشکیل می دهد، افزود: تا زمانیکه مردم در حفاظت مناطق مشارکت نکنند، موضوع حفاظت از محیط زیست بسیار دشوار خواهد بود بنابراین تلاش کرده ایم تا زمینه اشتغالزایی برای جوامع محلی را ایجاد کنیم.
شمسی پور توضیح داد: با ایجاد خانه های بوم گردی در روستاهای مناطق حفاظت شده و امکان فروش محصولات آنها سعی کرده ایم تا بازدید کنندگان در حین بازدید از مناطق بتوانند از محصولات و تولیدات روستایی استفاده کنند و زمینه اشتغال و درآمدزایی نیز برای جوامع محلی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه امروز شیوه های نوین حفاظت از محیط زیست در دنیا ایجاد شده است، تصریح کرد: در شرایط حاضر جهان به سمت شیوه های حفاظت از طریق مشارکت جویی حرکت کرده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین افزود: سیاست های ابلاغی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری، رویکرد برنامه ششم توسعه و شاخص های ارزیابی عملکرد ی مبنای برنامه عملیاتی محیط زیست استان قزوین بوده است.
شمسی پور، تدوین برنامه عملیاتی برای اداره کل استان قزوین را یکی از راه های موفقیت عنوان کرد و گفت: تک تک اداره های محیط زیست شرح وظیفه دارند و عدد و رقم تکالیف آنها بر حوزه های مختلف محیط زیست مشخص شده است. هر سه ماه یکبار از عملکرد ادارات محیط ز یست گزارشگیری میشود.
وی به تفاهمنامه منعقدشده بین محیط زیست و فرمانده نیروی انتظامی استان قزوین اشاره کرد و گفت: در قزوین با سیستم قضایی توافق بسیاری داریم و حتی سیستم قضایی در این استان بسیار جلوتر از محیط زیست عمل میکند و در برخورد با متخلفین جدی است که جای تقدیر و تشکر دارد.
نظر شما