از پر طاووس تا پرورش قارچ/مساجدی که زبان گویای  اقتصاد مقاومتی شدند

خبرگزاری شبستان: امروزه مساجد با تاسیس کانون‌های فرهنگی و هنری در دل خود علاوه بر تلاش جهت رفع دغدغه‌های فرهنگی مورد تاکید مقام معظم رهبری در جهت محرومیت زدایی، کارآفرینی، رونق اقتصادی تلاش‌های چشمگیری داشته و فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌دهند.

خبرگزاری شبستان - گیلان؛ نقش مسجد در ابعاد گوناگون بر کسی پوشیده نیست و این مکان مقدس از صدر اسلام تا کنون در همه ابعاد زندگی مسلمین نقش اساسی را ایفا کرده است.

 

با پیروزی انقلاب اسلامی، مساجد در سراسر ایران اسلامی موقعیتی سازنده و جایگاهی مقدس پیدا کرده و جذابیت و مرکزیت سیاسی- عبادی خود را باز یافتند و نقش سرنوشت سازی در ایجاد وحدت و یکپارچگی طبقات گوناگون و همدلی نیروهای انقلابی در مسیر اهداف و آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی ایفا کردند.

 

امروزه اگر چه ماموریت مستقیمی برای مساجد در زمینه «تولید و اشتغال» تعریف نشده، اما این اماکن مقدس، با تاسیس کانون‌های فرهنگی و هنری در دل خود علاوه بر تلاش جهت رفع دغدغه‌های فرهنگی مورد تاکید مقام معظم رهبری در جهت محرومیت زدایی، کارآفرینی، رونق اقتصادی تلاش‌های چشمگیری داشته و فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌دهند. پاید از فضا و تریبون مساجد در جهت حمایت از جوانان در فضای کسب و کار، متمرکز کردن نیت‌های خیر افراد خیراندیش در زمینه ایجاد اشتغال و راه‌اندازی فضای کسب و کار، استفاده و خدمات اجتماعی مساجد به این سمت سوق داده شود.

 

حمایت از طرح‎های کارآفرینی مساجد گیلان

حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان با اشاره به فعالیت مساجد استان در راستای ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی گفت: تلاش کردیم تا در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی کانون‌های مساجد را وارد میدان کنیم.

 

وی با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی و هنری با ارائه آموزش های مختلف و اجرای طرح‌های کارآفرینی در مساجد نقش مهمی در این زمینه دارند تصریح کرد: پرورش ماکیان، تولید قارچ، پرورش گلهای زینتی، چرم دوزی، مرغداری، ساخت خانه برای محرومین از فعالیت های کانون های مساجد در راستای اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی است که با استقبال خوب اهالی محل مواجه شده است.

پورابراهیم اذعان کرد: هم اکنون 10 کانون فرهنگی و هنری در سراسر استان با اجرای طرح های کارآفرینی علاوه بر ایجاد اشتغال توانسته اند از درآمد حاصل در جهت توانمندسازی محرومان محل گام بردارند.

 

حجت الاسلام پورابراهیم با اشاره به حمایت از طرح‎های کارآفرینی مساجد استان اذعان کرد: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، ظرفیت عظیمی هستند که به سبب ارتباط با نوجوانان و جوانان می‌توانند در راستای اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، نقش آفرین باشند.

 

وی افزود: کانون‌های مساجد دارای ظرفیت بسیار خوبی در زمینه کارآفرینی و توجه به اقتصاد مقاومتی و ترویج و توسعه فرهنگ کارآفرینی هستند که باید جهت دهی و هدایت شوند.

 

کانون های مساجد گیلان دغدغه های مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد و تاکید فراوان ایشان بر ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی در جامعه را مبنای عملکرد خود قرار داده و با اجرای طرح های کارآفرینی تلاش کردند تا موجب ایجاد انگیزه و رغبت در میان جوانان جهت اجرای چنین طرح هایی شوند تا هم ضمن اشتغال آفرینی در جهت توانمندسازی افراد روستای خود گام بردارند.

 

پرورش مرغ های زینتی در کانون فرهنگی و هنری فجر

فرج کرم‌دار، مسئول کانون فرهنگی و هنری فجر روستای خانی کنار صومعه سرا با بیان اینکه از سال 1387 به پرورش مرغ‌های تزیینی چینی- امپراتور و لاری اقدام کردم، خاطرنشان کرد: همچنین پرورش انواع قرقاول از قبیل آمریکایی، پاکستانی، هندی و استرالیایی را نیز در دست اجرا دارم.

 

وی با بیان اینکه پرورش طاووس یک جلوه خاصی به محیط روستا بخشیده است، اظهار کرد: ابتدا پرورش پرندگان را فقط به صورت تفننی در نظر داشتم و به فکر بهره اقتصادی نبودم

کرمدار با بیان اینکه بعد از مدتی با توجه به استقبال بی نظیر مردم در سراسر استان و هزینه اقتصادی، پرورش و فروش را دنبال کردم، افزود: به طور میانگین سالیانه دو میلیون تومان هزینه و بین پنج تا هفت میلیون تومان درآمد خالص نصیب خانواده‌ام می‌گردد که همسرم در این راستا بسیار فعال است.

 

وی گفت: تصمیم به تکثیر طاووس دارم که هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می‌باشد و هم مشتریان بسیاری را داراست.

 

کرمدار با بیان اینکه به دلیل علاقه وافر به محیط زیست، هر سال 2 جفت قرقاول در محیط زیست رها می‌کنم، خاطرنشان کرد: متاسفانه فرهنگ حفظ محیط زیست بدرستی جا نيفتاده است و عده‌ای ناجوانمردانه دست به شکار این پرندگان می‌زنند.

 

 وی اظهار کرد: همچنین اقدام به ایجاد فضای سبز در روستای خانی‌کنار کرده‌ام که منظره زیبایی را به وجود آورده است

 

خرید جهیزیه نوعروسان با تولید قارچ

کانون فرهنگی و هنری کوثر مسجد امام حسین (علیه السلام) طالب آباد انزلی با همکاری فعالان این کانون با ابتکاری نو به تامین جهیزیه نوعروسان پرداخته است. اعضای این کانون با همدلی و همیاری به پرورش قارچ روی آورده و درآمد حاصل از آن را جهت تامین جهیزیه نوعروسان بی‌بضاعت محل خود هزینه می‌کنند.

 

منیژه جمالی، مسئول کانون کوثر طالب آباد انزلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت به برنامه‌های عام المنفعه و خیریه این کانون اشاره و تصریح کرد: چهار سال است که با بهره گیری از خیرین محلی و همت اعضای کانون در صدد تهیه جهیزیه برای زوج‌های جوان بی‌بضاعت برآمده و تاکنون برای۶ نوعروس جهیزیه شامل گاز، فرش، لوازم آشپزخانه، سویس خوابف یخچال خریداری شده است.

 

وی به طرح پرورش قارچ توسط یک گروه هشت نفره در این کانون جهت تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره و خاطرنشان کرد: این طرح را با هزینه اولیه ۳۰۰ هزار تومان از سال پیش در کانون آغاز کرده و تا کنون دو دوره بهره برداری کردیم.

جمالی با بیان اینکه از درآمد حاصل برای تهیه جهیزیه نوعروسان و توانمندسازی افراد محل استفاده می‌شود تصریح کرد: از مسئولان تقاضای حمایت از طرح را داریم تا بتوانیم طرح را گسترش داده و حرکتی برا اشتغال اعضای کانون باشیم.

 

جمالی به دیگر فعالیت‌های این کانون پرداخت و افزود: پرورش گل از دیگر برنامه‌های در دست اجرای کانون کوثر طالب آباد انزلی است، اوستا، اژدر، شمعدانی و سیکاس از جمله گل‌های است که قرار است به همت بانوان فعال این کانون به زودی تولید شود.

 

وی با اشاره به فعالیت بانوان این محل در زمینه صنایع دستی اذعان کرد: در صدد تهیه کانکسی با کمک منطقه آزاد در جاده اصلی روبروی دانشگاه آزاد هستیم تا بتوانیم نمایشگاهی از صنایع دستی قرآن آموزان و سایر اعضای کانون برپا کرده و درآمدحاصل از آن را خرج افراد بی بضاعت کنیم.

 

مسجد صاحب الزمان پیشگام در محرومیت زدایی

کانون فرهنگی، هنری صاحب الزمان مسجد جامع اوتارمحله لیسار از کانون‌های است که از سال 82 دغدغه خود را ایجاد سرپناهی برای ناتوانان و محرومان قرار داده و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.

 

روستای کوهستان مشایخ از روستاهای ییلاقی و محروم بخش لیسار است که بسیاری از خانوارهای این روستا به دلیل نداشتن شغل و درآمدی در خانه‌های پلاستیکی چهارمتری زندگی می‌کنند اما فعالیت‌های خیرخواهانه کانون فرهنگی و هنری صاحب الزمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) درجهت محرومیت زدایی که با حمایت اعضای خود به ساخت و ساز مسکن محرومان پرداخته، بارقه امید را در دل این روستانشینان زنده کرده است.

 

احد خماری، مسئول کانون صاحب الزمان با اشاره به فعالیت‌های این کانون اذعان کرد: تاکنون 40 خانه را با کمک اعضای کانون و شورا در روستاهای انبوه، چولاده و تنبوه، گول، مظلکم، نواچال و ویزاچال برای فقیران احداث کردیم.

وی با بیان اینکه 10 نفر از اعضای کانون به صورت ثابت در احداث منازل همکاری دارند تصریح کرد: همه مراحل احداث خانه به جز مرحله نازک کاری توسط اعضای کانون و با نظارت مهندسان بنیاد مسکن و کمیته امداد صورت می‌گیرد.

 

این فعال فرهنگی مساحت این منازل را 45 تا 60 متر اعلام کرد و گفت: برای ساخت این منازل به همراه جاده بین 30 تا 90 میلیون هزینه می شود که با توجه به کوهستانی بودن مناطق و عدم امکان انتقال مصالح ساختمانی، خانه‌ها با چوب و خشت و کاهگل با نظارت مهندسین احداث می‌شود.

 

کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور مسجد جامع تنیان صومعه سرا از مساجد فعال استان در زمینه آموزش صنایع دستی جهت توانمندسازی بانوان عضو کانون در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

 

احیا چرم دوزی در مسجد جامع تنیان

مسئول کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور مسجد جامع تنیان با بیان اینکه تاکنون برنامه‌های بسیاری در خصوص اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کانون فرهنگی هنری مسجدجامع تنیان اجرا شده است افزود: کلاس‌های هنری چرم‌دوزی و سوزن‌بافی با حضور مربیان توانمند برای آموزش در کلاس‌های اوقات فراغت کانون فرهنگی هنری در تنیان برگزار شد که خواهران استقبال خوبی از این طرح کردند.

وی با بیان اینکه خواهران پس از اتمام این کلاس‌ها می‌توانند این صنعت را ادامه دهند و برای فروش و درآمدزایی به بازار عرضه کنند، خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، اقتصاد مقاومتی در مسجد جامع تنیان به اجرا در آمده و بسیاری از اعضای کانون را درگیر کرده است.

 

مسئول کانون فرهنگی هنری منتظران ظهور مسجد جامع تنیان با بیان اینکه هزینه این کلاس‌ها برای هر متربی یک هزار تومان بود، اظهار داشت: متاسفانه برخی از متربیان برای پرداخت همین مبلغ هم با مشکل روبه‌رو بودند و برای خرید لوازم کلاس‌ها مشکل مالی داشتند.

 

وی تصریح کرد: احیا صنایع دستی به کمک کانون‌های مساجد بستر مناسبی جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و درآمدزایی اعضای کانون است

 

کارآفرینی با پرورش گیاهان دارویی در مسجد ولیعصر

کانون فرهنگی هنری میثاق رودبار از دیگر کانون‌هایی است که در جهت تحقق شعار سال حرکت کرده و اقتصاد مقاومتی را در این روستا تحقق بخشیده و موجب کارآفرینی دختران عضو کانون شده است.

 

مریم امیرپور، مسئول کانون فرهنگی و هنری میثاق روستای ولیجار در جوار روستای خاصکول است که توانسته با اجرای طرح پرورش گیاهان دارویی ضمن کارآفرینی برای بانوان روستا و کانون خود، الفبای اقتصاد مقاومتی را بخش کند.

این بانوی فعال فرهنگی با تحقیق بر گیاهان دارویی که با توجه به شرایط آب و هوایی، زمینه رشد خوبی در این روستا دارند و با حمایت اعضای کانون زمین‌های بایر اطراف را به کشت گیاهان دارویی اختصاص داده و همه اعضای کانون را درگیر این امر کرده است.

 

وی با بیان اینکه در گذشته کشت دانه‌های روغنی چون کلزا و آفتابگردان در این منطقه رونق داشته اما امروز اثری از آنها نیست افزود: مهدی بشاش، یکی از اهالی روستا با کمک تسهیلات صندوق کارآفرینی امید کارگاه کوچک عرقیجات دایر کرده و چون خود در این روستا زندگی نمی‌کند کارگاه با مدیریت بنده و همکاری اعضای کانون در حال فعالیت است.

 

این بانوی فعال رودباری با بیان اینکه با شرکت در کلاس‌های اسانس داروهای گیاهی، آموزش‌های لازم را فرا گرفتیم افزود: یکی از اعضای کانون که از فعالان طب سنتی روستاست کار تحقیق بر گیاهان دارویی، شناسایی و شرایط کشت آن را انجام می‌دهد.

 

مسئول کانون فرهنگی و هنری میثاق با بیان اینکه 11 عرق گیاهی در این کارگاه تولید و تهیه می‌شود، تصریح کرد: گیاهان دارویی به همت اعضای کانون به صورت کوهی جمع آوری می‌شود و در کارگاه به کمک 10 نفر از اعضای کانون تمیز و زائده‌های آن جدا می‌گردد.

 

امیرپور اذعان کرد: در حال حاضر روزی 100 لیتر عرقیجاتی چون خارشتر، برگ زیتون، کاسنی، گل گاوزبان، بابونه، نعنا، شاتره، خار مریم و .. تولید می‌شود که درصدد گرفتن تسهیلات برای تعویض دیگ و افزیش تولیدات هستیم.

 

وی با بیان اینکه این کارگاه موجب اشتغالزایی مستقیم 6 نفر و غیرمستقیم 15 نفر در فرآیند بسته بندی و نقل و انتقال و فروش شده است افزود: با افزایش سطح زیر کشت و تنوع محصولات، تعداد بیشتری از ساکنان روستا در کارگاه مشغول به کار خواهند شد.

 

تربیت نیروی انسانی کارآمد، مومن و متعهد از اولین کارکردهای مساجد بوده و این اماکن مقدس می‌توانند افرادی را با روحیه اقتصاد مقاومتی تربیت کنند که امروزه به آن بسیار نیازمندیم. کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد بهترین ظرفیت در راستای نهادینه سازی فرهنگ اقتصاد مقاومتی و مردمی کردن آن است که با ارائه آموزش‌های مختلف می‌توان در راستای کارآفرینی اعضای کانون گام برداشت.

 

گزارش از سمیه اکبرپور

کد خبر 660087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha