خبرگزاری شبستان – مازندران
5 اکتبر همزمان با 13 مهر بر اساس تصویب سازمان یونسکو به عنوان روز جهانی معلم، نامگذاری شده است و اهمیت این قشر از جامعه را بیش از پیش، آشکار می سازد.
نقش و اهمیت معلم بر کسی پوشیده نیست اما ارج نهادن به مقام والای آنها، باید مورد توجه والدین و دانش آموزان قرار گیرد.
معلمان هر چه از خود مایه بگذارند اما روز جهانی معلم، می تواند آغازی جهت اصلاح جایگاه والا و ارزشمند این قشر از جامعه باشد اما روز جهانی معلم در وادی فراموشی و جایگاه والای این قشر از جامعه در غفلت، قرار دارد.
به دفعات متعدد، معلم ها را چون شمعی تشبیه کردیم که برای روشنایی و مقابله با جهالت، آب می شوند و به اطراف خود، نورانیتی بسیار می بخشند اما مهم، ارزش نهادن واقعی به آنها است.
با چند معلم، همنشین شدیم و گوش به حرف ها و دلگویه های آنها دادیم که بی شک چراغ هدایت و راهنمای خوبی برای مسئولان جامعه است.
زین العابدین درگاهی، نویسنده و پژوهشگر مازنی که معلم بازنشسته است در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: تعریف معلم، استاد و پژوهشگر، متفاوت از یکدیگر هستند و برداشت هایی که از آنها، صورت می گیرد موجب سوء تفاهم و انتظارات بی مورد از این افراد می شود.
وی اظهار کرد: معلم به آموزش و فنون خاص تعلیم و تربیت باید بپردازد و در کنار آن به پرورش دانش آموزان، اهتمام داشته باشد و یک استاد دانشگاه و پژوهشگر، شخصی است که باید به پژوهش و تربیت، توجه داشته باشد که در جهان، معلم و استاد و پژوهشگر، معنای متفاوتی دارند.
درگاهی بیان کرد: اگر مبنای پیشرفت و توسعه کشور را در تعلیم و تربیت بدانیم و با توجه به اینکه مدیران و مسئولان آینده از زیر دست معلمان و آموزش و پرورش، بیرون می آیند و جهت گیری و برنامه و اهداف کوتاه مدت و بلندمدت به این نهاد و این قشر، مربوط است.
این فعال فرهنگی گفت: آنچه که در آموزش و پرورش، دیده می شود در تغییر کتاب های درسی است که مشکل در متن کتاب های درسی یکی از مشکلات به شمار می آید اما توجه به معلم، بسیار مهم تر است.
وی، بحث مالی را یکی از مشکلات معلمان دانست و اظهار کرد: در روز معلم، توجهی به آنها می شود اما جایگاه این قشر از جامعه بسیار کم، مورد توجه است و با زندگی متوسط، مجبور به انجام کارهای دیگر جهت امرار معاش هستند و به این علت به انجام رسالت خود به طور کامل نیستند.
درگاهی بیان کرد: نکته دیگر درباره معلمان، ابزار و تکنولوژی است که در اختیار بشر قرار گرفته اما نظام آموزش و پرورش ایران با این تکنولوژی، فاصله بسیار دارد.
وی تصریح کرد: دانش آموزان امروزی هر چند در اطلاعات عمومی، جلوتر هستند اما در آموزش به روز، باید پیشرفت و توسعه یابند.
درگاهی با اشاره به اینکه به شان جایگاه معلم، توجه چندانی نمی شود، گفت: فعالیت معلمان با کارمندان دیگر، مشابه و یکسان نیست و با توجه به حجم بسیار دانش آموزان و معلمان در آموزش و پرورش و همچنین خانواده های آنها، نگاه ویژه ای به این نهاد و این قشر از جامعه باید وجود داشته باشد.
درگاهی اظهار کرد: تعلیم و تربیت باید بر اساس آموزه های دینی و سبک اسلامی و ایرانی باشد و به دغدغه های مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، مراجع و بزرگان به این مهم، عنایت خاص صورت گیرد.
حسین حاجی آقاتبار از معلمان و فعالان در حوزه فعالیت های فرهنگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری اینچنین گفت: برای توفیق در امر تعلیم و تربیت باید به ارکان اصلی نگریست و توجه نمود که محتوای آموزش و معلم، اصلی ترین وجوه آن هستند.
وی تاکید کرد: این معلم است که باید محتوای آموزشی را تعلیم دهد پس معلم و جایگاه ویژه او باید مورد توجه جدی باشد تا در ادامه مولفه ها نیز تکمیل کننده نقش معلم باشند.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما