به گزارش خبرگزاری شبستان، شواهد متعددی نشان می دهد انقلاب امام حسین(ع) پیامدحوادثی بود که پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) تکوین یافت و منجر به انحراف حکومت اسلامی از محور اصلی خود گردید. روی کار آمدن عثمان که اصول حکومت و زمامداری اسلامی وعدالت اجتماعی را زیر پا گذاشت و جامعه اسلامی را با وضع بحرانی و خطرناکی روبه رو ساخت، دسیسه های معاویه برای رسیدن به حکومت ،تحکیم پایه های حکومت آینده ی معاویه با موافقت عملی خلفای وقت ، به قدرت رسیدن معاویه در شام و نهایت ماجرای ولیعهدی یزید، همه امتداد تسلسل حوادث پس از وفات پیامبر (ص)و ریشه های انقلاب امام حسین علیه السلام، حلقه ای از زنجیر حوادث بودکه یک سر آن به فاجعه کربلا و سر دیگر آن به ماجرای سقیفه منتهی شد و این حلقه در کربلا نیز خاتمه نیافت...
این اثر ریشه های تاریخی و اجتماعی و آثار و پیامدهای حادثه کربلا را مورد نقد و بررسی قرار می دهد.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم :
«عثمان پس از رسیدن به خلافت روشی در مورد اموال در پیش گرفت که زمان خلفای قبلی سابقه نداشت. عثمان مبالغ هنگفتی به خویشان و اقوام خود ، اعیان قریش و بعضی از اعضای شورا می بخشید. البته اگر این بخشش از اموال شخصی او بود کسی اعتراض نمی کرد ولی این ها همه از بیت المال بود که عموم مسلمانان در آن شریک بودند. نمایندگان و استانداران عثمان نیزروش او را در نقاط مختلف کشور اسلامی به اجرا در آوردند و به تقسیم بیت المال های محلی در میان قوم و خویش و اعوان و نزدیکان خود پرداختند.....»
انتشارات بهاردلها کتاب«ارزیابی انقلاب امام حسین (ع)»اثر«مهدي پيشوايي» چاپ کرده که مطالعه این اثر در این روزها توصیه می شود.
نظر شما