به گزارش خبرگزاری شبستان، مساله اسماء و صفات حق جل جلاله ازمهم ترین مسایلی است که توجه ارباب معرفت و اصحاب سلوک به آن لازم و ضرروی است.
نویسنده کتاب از اساتید برجسته حکمت و فلسفه اسلامی در ایران معاصر است و کتاب حاضر حاصلل تحقیقات ایشان برای سخنرانی سال 71 در انجمن حکمت و فلسفه بوده که وی برای اهمیت به این موضوع پیشنهاد برخی دوستانشان را در انتخاب این موضوع لبیک گفتند.
تبیین چارچوب کلی در مساله اسماء و صفات الاهی از معدود مسایل دشوار نظری، حوزه معرفتی شیعه است که این امر از اختلاف نظر بین علمای حوزه کلام و فلسفه و عرفان شیعی نشات می گیرد، در نتیجه مولف هدف اصلی را طرح آراء مختلف حکماء و متکلمان و ارباب سلوک و بررسی آنها قرار داده است تا بتواند در رسیدن به حقیقت این اختلاف راهگشا باشد.
مولف درابتدا نقد وعده کرده است که در مقام نظر نقاط قوت و ضعف نظریات را بررسی نماید وآرایی که به افراط یا به تفریط کشیده شده اند.را به ورطه نقد کشاند، تا به جمع بندی در این مساله اسماءو صفات الاهی ارائه دهد. اختلاف یا عینیت اسم با مسمی ، حقیقت اسم و ارتباط آن با معنا و حقیقت ، زیادت وعدم زیادت اسماء الاهی و دیدگاه سهروردی دراسماء حقیقه الاهی از جمله مسایل مطرح در این کتاب است.
از نظریات خاصی که مورد توجه مولف دراین کتاب بوده است ، نگاه "عارف شیعی" و شارح روایات معرفتی،"قاضی سعید قمی" به مساله اسماء و صفات است که این خود از برجستگی های این اثر است.
نویسنده در مقدمه ادعا دارد که در مطالعه اثر برای طالبان آن نکته هایی وجود دارد و امید دارد در فضای مه آلود این زمانه نوری برای طالبان معرفت و حقیقت باشد.
«اسماء و صفات حق تبارک و تعالی» کتابی«غلامحسین ابراهیمی دینانی»کتابی در تبیین مساله اسماء و صفات الاهی است که توصیه می شود آن را مطالعه کنید.
سازمان چاپ و انتشارات، کتاب «اسماء و صفات حق تبارک و تعالی» اثر«غلامحسین ابراهیمی دینانی» را چاپ کرده است.
نظر شما