به گزارش خبرنگار شبستان، ناصر باکیده، دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم و عکس بیطار امروز در نشست خبری این جشنواره گفت: در جشنواره بیطار ایجاد رفاقت، تعامل و آشنایی بین هنرمندان و نگاههای موجود در سازمان دامپزشکی مدنظر قرار گرفت؛ این شروع کار است تا به بهانه جشنواره، هنرمندان و سازمان نظام پزشکی به هم نزدیک شوند. معتقدم جشنواره محلیا ست برای ارزیابی و رقابتی که توأم با رفاقت است.
باکیده با بیان اینکه بیطار به معنای لغوی دامپزشکی است، عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور و مأموریتهای سازمان دامپزشکی و گستردگی نگاههای هنرمندان، جشنواره بیطار را در سه بخش تعریف کردیم. جشنواره بیطار نگاه جدی به استانهای کشور داشت. در کمتر از 60 روز بالغ بر سی و چند تور و هماندیشی برگزار شد. تلاش شد تا هنرمندان استانی با سازهها، اهداف و مأموریتهای سازمان دامپزشکی آشنا شوند و بتوانند سوژهیابی کنند.
وی با اشاره به اینکه امروز درهای سازمان دامپزشکی به روی فیلمسازان و عکاسان باز است، بیان کرد: امیدواریم جشنواره بیطار نه برای برگزاری چند روزه بلکه برای تداوم خود در بستر فیلم و عکس قرار گیرد. علاقهمندان میتوانند به ادارات کل در استانها یا روابط عمومی سازمان دامپزشکی مراجعه کنند و ایدههای خود را با ما در میان بگذارند. جشنواره بیطار با نگاه جدی در سطح استانی فعالیت خود را آغاز کرد، سپس نگاه جدی در حوزه ملی را داشتیم. نگاه دیگر جشنواره در سطح بینالمللی است.، هرچند در دور نخست این جشنواره ملی برگزار میشود. در حقیقت جشنواره بیطار تلاش میکند از سطح استانی به ملی و از سطح ملی به سطح بینالمللی برسد. صیانت از سفرههای غذای ایرانی از اهداف ماست. این مسئله درون خود سوژههای زیادی برای هنرمندان دارد.
دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس بیطار اظهار داشت: 1470 عکس از 74 شهر از سوی 328 عکاس به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. هیئت انتخاب و داوران جشنواره 71 عکس را از 61 عکاس انتخاب کردند که 28 شهر را شامل میشود. 397 عنوان فیلم از 53 شهر به دبیرخانه جشنواره رسید که 38 عنوان فیلم با نگاه کیفی از سوی داوران جشنواره انتخاب شد. جشنواره علاوه بر بخش مسابقه تلاش داشت که برنامههای جانبی را دنبال کند.
باکیده با اشاره به برنامههای جانبی نخستین جشنواره بیطار تصریح کرد: در این جشنواره شش عنوان فیلم از محمود کیانی از پیشکسوتان مستند در حوزه حیوانات نشان میدهیم. گنجینه بیطار سه فیلم علفزار، نیوکاسل، بروسلوس را نمایش میدهد. دبیرخانه جشنواره با 40 کشور ارتباط داشت و 219 عنوان فیلم تخصصی و مرتبط را دریافت کرد که هیئت انتخاب 16 فیلم را از 9 کشور در بخش نمایش پذیرفت. در سازمان دامپزشکی در بخش فعالیتهای بینالملل تشکیلات OIE وجود دارد؛ هشت فیلم از پنج کشور مربوط به این بخش در جشنواره بیطار نمایش داده میشود. در بخش فعالیتهای استانی در 40 روز 24 تور برگزار شد تا هنرمندان با نگاهها و فعالیتهای سازمان دامپزشکی آشنا شوند، علاوه بر این 17 هماندیشی در 17 شهرستان سازماندهی شد. بزرگداشت داود نماینده و محمود کیانی از هنرمندان پیشکسوت از جمله برنامههای جانبی ما در جشنواره بیطار است.
دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس بیطار خاطرنشان کرد: هشت استان کشور اعلام آمادگی کردند که همزمان با برگزاری جشنواره در تهران در آن استانها جشنواره برگزار شود. در بخش داخلی فیلم و عکس1867 اثر داشتیم که 109 اثر به بخش مسابقه راه یافت. علیرضا کریمی صارمی رییس هیئت داوران بخش عکس است. حسن غفاری، ساعد نیکزاد، حمید گردان و دکتر مشکات اعضای هیئت داوران بخش عکس هستند. محمدرضا اصیانی رییس هیئت داوران بخش فیلم جشنواره بیطار است. پوران درخشنده، محمدعلی صفورا، لقمان خالدی، حمید ابیانه، دکتر اصغر برائی نژاد و جعفر درودی اعضای هیئت داوران بخش عکس هستند.
باکیده با بیان اینکه نخستین جشنواره بیطار 13 مهر در گالری عکس فرهنگسرای شفق برگزار میشود، گفت: اختتامیه این جشنواره در 17 مهر در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار میشود. جشنوارههای متعددی در حوزه حیوانات در کشورها وجود دارد، اینکه دامپزشکی به طور مستقل و با اهداف خاص در حوزه سینما ورود پیدا کرده است، جواب خواهد داد منوط بر اینکه استمرار داشته باشد. در حقیقت جشنواره نباید نقطه پایانی باشد. جشنواره را باید از جشنواره تا جشنواره تعریف کرد. جشنواره بیطار به تولید گره خورده است و فیلمسازان منتخب خود را رها نمیکند و از آنها حمایت تخصصی و مالی خواهد داشت. اینکه خارج از سینما مراکزی به حوزه سینما ورود یابند برای خود سینما قابل بهرهبرداری و مفید است.
وی تصریح کرد: صیانت از حقوق حیوانات مسئله بینالمللی است که باید در کشور مطرح شود. اهداف و فعالیتهای سازمان دامپزشکی نیز باید به اطلاع عموم برسد. جشنواره بیطار فضا و بهانهای میشود که این حوزه به جامعه معرفی شود. هماکنون 2 پروژه در دست داریم. یکی پروژه مستند میگو و پرورش میگو در چابهار و دیگری مستندی در یکی از بیمارستانهای حیوانات در مورد پروتز منقار یک کرکس.
نظر شما