به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نمایشگاه عکس «متولدین لهستان مستقل، لهستانیها؛ کودکان اصفهان بعد از ۷۵ سال به ایران باز میگردند» ظهر امروز سه شنبه 11 مهر با حضور پاتریشیا اوزجان-کارلوفسکا، کاردار سفارت لهستان در تهران،خسرو سینایی، فیلمساز، دکتر محمد رضا کارگر، سرپرست مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، علی رضا دولتشاهی، محقق تاریخ،آنا دودا، نماینده مؤسسه آدام میشکویچ در بنیاد لاجوردی برگزار شد.
در این نشست همچنین رکسانا، مهرافزون، کارگردان تئاتر درباره تئاتر«اصفهان شهر بچه های لهستان» گفت: سه سال پیش من به کشور لهستان رفتم، ما در یک متد آموزشی برای کودکان کار می کنیم؛ ما از منظر کودک به این موضوع نگاه می کنیم، بچه هایی که نمی دانستند چه کسی پول آنها را می دهد، من وقتی این کودکان لهستانی بعد از 70 سال به ایران آمدند همسفرشان شدم؛ روحیات این آدم ها ایده پروژه را به من دادند آدم هایی که سختی های زیادی کشیده بودند.
وی افزود: در این پروژه موضوع ارتباط انسان ها بوده است و سعی کردیم با بچه های ایران و لهستان این گونه صحبت کنیم که جنگ ها اتفاق نمی افتند، ما این نمایش را در اصفهان و تهران اجرا می کنیم.
وی خاطر نشان کرد: یکی از منابع مهم ما برای پژوهش در این تئاتر آثار استاد سینایی بوده است.
امیر فخاری، نمایشگاه گردان پروژه کافه پولینا گفت: مرکز آفرینش های معاصر اصفهان مرکزی برای اجرای پروژه های پژوهشی و بین المللی است؛ در این برنامه از پژوهشگران مختلف دعوت می کنیم و بر روی موضوع کار می کنیم که نتیجه آن برگزاری نمایشگاه یا یک رویداد هنری است .
وی خاطر نشان کرد: پروژه کافه پولونیا را درباره حضور لهستانی ها در اصفهان و کافه پولونیا اصفهان شروع کردیم؛ در طول پژوهش اطلاعات دقیقی وجود ندارد چون خیلی از مکان های مرتبط با حضور لهستانی ها در اصفهان در حال نابودی است؛ تاریخ این رویداد شفاهی است و خیلی از آنها ثبت نشده است ، بر این اساس هر کس خاطره یا روایتی از این رویداد دارد با ما همکاری کند.
امیر فخاری اظهار داشت: یک سری مصاحبه درباره کافه پولونیا انجام دادیم ، این کافه در دوره جنگ جهانی در اصفهان شکل می گیرد که صاحبان آن ارمنی هستند و لهستانی ها هم در آن کار می کنند، اینها پژوهش هایی است که در حال تکمیل شدن هستند؛ کافه پلونیا جزو اولین کافه های اصفهان است.
وی افزود: یک فضایی را در مرکز آفرینش های معاصر با عنوان پولونیا راه اندازی می کنیم، مسئله مهاجرت اجباری را با حضور هنرمندان ایرانی و لهستانی بررسی می کنیم.
امیر فخاری از راه اندازی آرشیو آنلاین کافه پولونیا خبر داد و گفت: هدفمان از راه اندازی این آرشیو ثبت کردن روایت هاست. 7 هنرمند لهستانی به مدت یک ماه به اصفهان می آیند، در هفته اول آذر کافه بلونیا به مدت یک هفته بازگشایی می شود.
نمایشگاه عکس «متولدین لهستان مستقل، لهستانیها؛ کودکان اصفهان بعد از ۷۵ سال به ایران باز میگردند» به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد سفر لهستانیها در کشاکش جنگ دوم جهانی به ایران، در تهران روز چهاردهم مهرماه در نگارخانه کاخ سعدآباد و هجدهم مهرمان در موزه هنرهای معاصر اصفهان برپا میشود.
نظر شما