علی فراهانی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه وصف، مدح، توجه به سیره و اخلاق اهل بیت (ع) از سوی علما و ائمه جماعات بهترین راه برای ارشاد مردم و برطرف شدن انحرافات اخلاقی است، گفت: هنر سخنران و مداح اهل بیت (ع) به این است که در فرصت ماه محرم و صفر برای یک سال مخاطب جذب کند تا رفت و آمد به مساجد تنها برای این ده روز نباشد، بلکه ده روز عزاداری ماه محرم زمینهای برای رونق مسجد و حضور دائمی جوانان در مساجد باشد.
وی با اشاره به لزوم بکارگیری شیوههای مخاطبپسند برای جذب افراد به خانههای خدا، خاطر نشان کرد: متاسفانه در عزاداریها دیده میشود که نواختن آهنگهای غربی مخرب جایگزین عزاداریهای سنتی شده است، معتقدم در مجالس عزاداری امروزی لازم است، شیوه بیان و مداحی گذشتگان در کنار طرح علوم روز و مسایل اعتقادی و اخلاقی به کار گرفته شود تا جوانان به دنبال نوآوریهایی که با فرهنگ و اعتقادات ما همخوان نیستند، نروند.
این مداح و ذاکر اهل بیت (ع) با تاکید بر اینکه برنامهریزی و فعالیتها باید به گونهای شود، که ارتباط جوانان و روحانیت در طول سال تداوم یابد، گفت: ارتباط روحانیت، مسجد و جامعه نباید به دو ماه محرم و صفر ختم شود، جوانان ما نیاز به الگوهایی مناسب دارند که بتوانند برای طی کردن مسیر زندگی با آنها درست را از غلط، تشخیص دهند.
فراهانی اخلاق، رفتار مناسب و عمل به دستورات الهی و احکام شرعی را از جمله مواردی نام برد که میتواند یک روحانی به وسیله آن زمینه جذب جوانان به مساجد را فراهم کند و اظهار کرد: هر چه الگوهای عینی در جامعه بیشتر شوند، جوانان برای پذیرا بودن حق و دوری از انحراف آمادهتر خواهند شد.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه یک بافت سنتی در مساجد وجود دارد، افراد متدین و روحانی محل در آنها حضور پیدا میکنند و به دلیل وجود نظم و انضباط در برنامههای آنها اعمال سلیقه های شخصی در آنها کمتر اتفاق میافتد، بنابراین میتوان از این مرکز و پایگاه مسایل روز و آسیبهای اجتماعی را بیان کرد و برای آن چارهای اندیشید.
این ذاکر اهل بیت (ع) ادامه داد: جلسات معرفتی و معنوی مساجد باید به تناوب در طول سال برگزار شوند و این گونه نباشند که دهههای اول و دوم محرم در مساجد برپا شوند و بعد هیچ خبری از مجلس وعظ و محافل معرفتی نباشد.
فراهانی اظهار کرد: مساجد به عنوان جایگاه عبادت مسلمانان، از مهمترین نهادهای جامعه اسلامی با کارکردی چندمنظوره به شمار میآیند و همواره در طول تاریخ اسلام نقش تاثیرگذاری ایفا کردهاند، بنابراین لازم است، برای احیای این کارکردها بیش از پیش تلاش کرد.
نظر شما