کارآگاهان زن با عنوان "کارآگاه یاران" در پلیس آگاهی فعالیت می کنند

خبرگزاری شبستان:رییس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به فعالیت زنان کارآگاه گفت:خانم های زیادی در پلیس آگاهی هستند که به کارآگاهان ما کمک می کنند، در نظام جدیدی که تعریف کردیم از آنها به عنوان" کارآگاه یاران" نام برده می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان،سردار محمد رضا مقیمی، رییس پلیس آگاهی ناجا امروز در مراسم نکوداشت و تجلیل از کارآگاهان برتر کشور گفت: امروز یازدهم مهر به عنوان روز کارآگاهان نامگذاری شده است و امسال دومین سالی است که این روز را به نام کارآگاهان نامگذاری  می کنیم و به دنبال این هستیم که این روز را در تقویم کشور ثبت کنیم.

 

وی بیان کرد: یکی از نهادهایی که در پلیس دارای تاریخ و پیشینه زیادی است، پلیس آگاهی می باشد. سنگ بنای پلیس آگاهی در سال 1253 هجری شمسی تحت عنوان دفتر مسروقات شکل گرفته است.

 

سردار مقیمی تصریح کرد: در طول تاریخ همکاران و کارآگاه های زیادی در پلیس آگاهی فعالیت کرده و زحمت کشیده اند و با توجه به اینکه هر کدام از کارآگاهان به سن خدمتی بازنشستگی می رسیدند ممکن بود ارتباط سازمانی ما با این پیشکسوتان قطع شود لذا بنا را بر این گذاشتیم که به صورت رسمی دوره ای را تعیین کنیم که این پیشکسوتان در پلیس آگاهی حاضر شوند و از تجارب آنها در کشف جرم و بررسی پرونده ها استفاده کنیم.

 

رییس پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: با توجه به اینکه امروزه کشف جرم و تحقیقات جنایی فقط از طریق علوم و فنون روز و استفاده از صحنه جرم صورت نمی پذیرد، اگرچه همه اینها لازم است و یک کارآگاه اگر بخواهد موفق شود حتما باید آموزش های لازم کارگاهی را بگذراند و در دوره های دانشگاهی را در دانشکده علوم جنایی بگذراند و بتواند موفق شده و به حل مسئله دست یابد ولی همه اینها یک طرف و داشتن تجربه در طرف دیگر است که بسیار مهم و ضروری می باشد.

 

وی در ادامه تصریح کرد: وقتی صحنه ای را که جرمی در آن رخ داده است، مواجه می شویم شما بعد از اتفاق به صحنه حادثه می رسید ولی اینکه بتوانید از حس ششم خود در این مسئله استفاده کنید بسیار و اینکه ترسیم جرم را در صحنه خود به وجود بیاورید مهم تر است. مراسم امروز ما به دلیل تبادل تجربیات با پیشکسوتان بوده است.

 

سردار مقیمی گفت: پیشکسوتان امروز ما در گذشته در دوره خدمت خود هر کدام دارای تجربیات زیادو  اسم و رسمی بودند و هر کدام در زمان خودشان به عبارتی حل کننده مسایل زیادی در کشف جرم بودند لذا در جلسه امروز کارآگاهان امروز را در کنار کارآگاهان گذشته قرار دادیم که پنج نفر از کارآگاهان گذشته به عنوان کارآگاهان ویژه مفتخر به کشف دریافت کارگاهی شدند. همچنین از ۵ نفر از کارآگاهان برتر استانها نیز تجلیل کردیم. و ۳۹ نفر کارآگاه در سراسر کشور رتبه کارآگاه ارشد گرفتند.

 

وی ادامه داد: همچنین در خصوص کارآگاهان آینده نیز تعدادی حضور داشتند که از نخبگان کارگاهی برتر کشورمان در آینده خواهند بود لذا با احترام به گذشتگان و در نظر گرفتن پیشکسوتان با حل مسئله روز و حال کارآگاهان و با اهمیت قایل شدن به کارآگاهان آینده خود آینده خوبی را ترسیم کردیم تا بتوانیم از نفرات خوب، با هوش و با استعدادهای درخشان جذب کنیم و بتوانیم جذب خوبی را در پلیس آگاهی داشته باشیم و انشاءالله در جهت ایجاد امنیت ارمغان خوبی را برای مردم به وجود بیاوریم.

 

رییس پلیس آگاهی ناجا اظهار کرد: معمولا در بسیاری از پرونده ها و حوادث صحبتی از همکاران ما به میان نمی آید و به عبارتی معمولا قسمتی که از آن غافل شدیم و کمتر مقابل دوربین ظاهر شدند همین کارآگاهان ما هستند. کارآگاهان نهایت سعی، تلاش و اهتمام را در جهت حل وصل پرونده ها دارند و اینکه بتوانند جواب مسئله ای را بدهند، چون هر پرونده ای برای ما یک مسئله جنایی است و ما در جهت حل این مسئله جنایی اقدام می کنیم.

 

وی اظهار کرد: به همین جهت ما باید سعی کنیم قدردان زحمات کارآگاهان پلیس آگاهی باشیم و بتوانیم از لحاظ جایگاه علمی آنها را ارتقا دهیم و تا به مراتب بالاتری در پست های سازمانی دست یابند.

 

سردار مقیمی افزود: بر اساس سطح بندی صورت گرفته به کارآگاهان پلیس آگاهی پرونده تعلق می گیرد که کارآگاه های پنجم، چهارم، سوم و یکم و سپس کارآگاه ویژه داریم که قاعدتا این کارآگاهان ویژه اجازه آزمون ندارند چون ممکن است از لحاظ سن خدمتی به جایی رسیده باشند که نتوانند از کارآگاه پنجمی شروع کنند لذا این افراد تحت عنوان کارآگاه ویژه منصوب می شوند و در بعضی از پرونده ها تحت عنوان کارآگاهان ویژه از تجاربشان استفاده می شود. ما پرونده‌های زیادی داریم که مربوط به سنوات گذشته بوده و در حال حاضر هم داریم یعنی پرونده ها برای ما حکم آنی دارند نه تنها افسر پرونده بر روی این پرونده ها کار می کنند بلکه از کارآگاهان ویژه و از کارآگاهانی که در گذشته بازنشسته شدند، استفاده و دعوت به کار می کنیم.ما چندین پرونده جنایی داشتیم که فرسنگ ها دورتر از محل جنایت بوده ولی حل و فصل شده است.

 

سردار مقیمی با بیان اینکه کارآگاهان ما افراد باتجربه ای هستند که هیچگاه بازنشسته نمی شوند تصریح کرد: ما به طور مستمر از تجارب این پیشکسوتان استفاده می کنیم و تقریبا ما در تمام جرایم کارآگاهان تخصصی دارند که در آن جرم کار کرده اند و سالیان زیادی بر روی این پرونده به جستجو پرداختند به همین جهت این کارآگاهان آمادگی لازم را دارند که به ما در کشف پرونده ها کمک کنند لذا باید سعی و تلاش ما در نیروی انتظامی این باشد که بتوانیم از تجارب این پیشکسوتان استفاده کنیم و بتوانیم  از آنها در پرونده هایی که به صورت جاری و روزمره موفق به حل مسئله آنها نمی شویم، استفاده کنیم.

 

سردار مقیمی اظهار کرد: در مجموعه کارآگاهان در پلیس آگاهی آنچه را که پراهمیت است این است که هر کس که بیشتر و بهتر کار کند و به کشفیات بیشتری دست یابد این خود موجب سرآمدی آنها می شود که چقدر توانسته است به کشفیات برسند و پرونده های پیچیده ای را به حد مسئله برسانند.

 

رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اینکه پلیس آگاهی ایران یکی از سرآمدترین پلیس‌ها در پلیس اینترپل است،افزود: آنچه برای ما اهمیت دارد این است که یک کارآگاه بتواند به کشفیات بیشتری به نسبت سایر همکارانش برسد و به غیر از درجاتی که ما داریم قابلیت یک کارآگاه از حل پرونده‌هایی که انجام می‌دهد مشخص می شود.

 

سردار مقیمی اظهار کرد:پلیس اینترپل از پلیس‌های تخصصی‌ای بود که از پلیس آگاهی جدا شد، برخی از پرونده‌ها سرنخش در کشور و برخی سرنخش در کشور دیگر است و ما با کشورهای همسایه پروتکل هایی در جهت همکاری داریم.

 

وی با اشاره به فعالیت زنان کارآگاه گفت: خانم های زیادی در پلیس آگاهی داریم که به کارآگاهان ما کمک می کنند ، در نظام جدیدی که تعریف کردیم از آنها به عنوان کارآگاه یاران نام برده می شود. کارآگاهان زن به عنوان کارآگاه یاران در کنار کارآگاهان مرد به کشف پرونده ها می پردازند.

کد خبر 659669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha