تاملی به دفن اجساد شهدای کربلا به همت قوم بنی اسد در آمل

خبرگزاری شبستان: آملی ها، تداعی کننده قوم بنی اسد در دفن اجساد شهدای کربلا هستند که این آئین با قدمت دیرینه را عصر امروز(۱۱ مهر) مصادف با دوازدهمین روز عاشورا، برگزار می کنند.

خبرگزاری شبستان – مازندران

 

یاران امام حسین(علیه السلام) در کربلا با شجاعت و فداکاری بسیار از اسلام و امامشان، دفاع کردند.

 

جرعه نوشان شهادت روز عاشورا در جنگی نابرابر در برابر بسیاری از دشمنان، مقاومت کردند و بسیاری از آنها، دست و پایشان جدا و قطعه قطعه شدند که حتی قابل شناسایی نبودند.

 

 

دفن اجساد شهدای کربلا به همت قوم بنی اسد، عصر امروز(11 مهر) مصادف با دوازدهمین روز عاشورا در آمل با قدمت دیرینه و در روز پاییزی و احتمالا در زیر بارش نعمت الهی برگزار می شود و تداعی کننده دلیری آن قوم هستند.

 

علی میثاقی، یکی از مداحان اهل بیت(علیهم السلام)، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: بدن مطهر، شهدای کربلا با دست و پای جدا شده در بیابان، رها شده بودند که زنان بنی اسد با جرات و شهامت تمام جهت دفن این اجساد، همت گماشتند.

 

 

وی اظهار کرد: زنان بنی اسد با حصیر، فانوس و وسایلی که در گذشته مرسوم بود برای به خاک سپردن شهدای عاشورا، شتافتند که مردان این قوم بعد از دیدن این صحنه، به خود جرات دادند و پشت زنان، حرکت کردند.

 

میثاقی بیان کرد: شهید جان نثار، مداحی بود که در سال های گذشته جهت نوحه سرایی قوم بنی اسد آمل، اقدام می کرد اما بعد از شهادت، وی ادامه دهنده این کار است.

 

 

وی ابراز کرد: مردان و زنان آملی حدود ساعت 15 با فانوس، حصیر، بیل و کلنگ و لباس عربی به شکل قوم بنی اسد در می آیند و حتی در هوای بارانی نیز، این آئین دیرینه را ادامه می دهند.

 

میثاقی گفت: «قوم بنی اسد به کربلا می رسند ...  بعد از سه روز، بحر خدا می رسند» یک بیت از مداحی است که خوانده می شود و  عزاداران اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) نیز، قوم بنی اسد در آمل را همراهی می کنند.

 

رحیم بابکی، یکی از فعالان فرهنگی آمل نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: قوم بنی اسد از مسجد موسی بن جعفر(علیه السلام) تا امامزاده ابراهیم(علیه السلام) آمل به حرکت در می آیند.

 

 

وی اظهار کرد: عزاداران سید و سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و یاران آن حضرت با گل زدن بر لباس خود به همراه فانوس و بیل، یاد و خاطره قوم بنی اسد را که به یاری حضرت امام سجاد(علیه السلام) در دشت کربلا شتافتند را زنده نگه می دارند.

 

سال های سال است که از عاشورا می گذرد اما به جرات می توان گفت که این واقعه، با شکوه تمام از سوی اقشار مختلف مردم برگزار می شود تا با شور و شعور تمام به آیندگان، منتقل شود و در این راه مازنی ها با گرامیداشت آئین ها و رسوم دیرینه، تداوم بخش حماسه حسینی هستند.

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 659539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha