مسجد «امام سجاد (ع)» انبار گندم ویژه‌برنامه‌ای برای ۱۲ محرم ندارد

آیت‌الله میرسجادی؛ امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) گفت: این مسجد، همه ساله در سالروز تولد سیدالساجدین (ع) (پنجم شعبان) و همچنین در سالروز شهادت آن حضرت (۲۵ محرم) ویژه برنامه‌هایی با سخنرانی استادان حوزه علمیه و مداحی ذاکران اهل بیت (ع) برگزار می‌کند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: در اخبار با عناوین «همنامان نور» در پی بررسی فعالیت‌های مساجدی هستیم که نام معصومین (ع) و بزرگان دین بر آن‌ها نهاده شده است، تا از این طریق دریابیم که آن‌ها در طول سال و به ویژه در ایامی که مرتبط با آن بزرگان هستند به طور خاص تا چه میزان در زمینه تبیین زندگی و سیره آنانی که نام‌شان بر آن‌ها نهاده شده است، فعالیت می‌کنند.

 

در ادامه، مشروح گفت‌وگو با آیت‌الله سیدمحمد‌حسین میرسجادی؛ امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) خیابان انبار گندم تهران می‌آید.

 

آیت‌الله میرسجادی با بیان اینکه امام سجاد (ع) و حضرت زینب کبری (ع) از عوامل ماندگاری قیام امام حسین بن علی (ع) در طول تاریخ هستند، گفت: حضرت زین‌العابدین (ع) با ادعیه و زیارت‌های معنوی خود که بعدها توسط محدثان و محققان در کتاب صحیفه سجادیه گردآوری شد، توانستند موجب انتقال پیام‌ها و اهداف نهضت کربلا به نسل‌های آینده شوند.

 

وی افزود: مسجد امام سجاد (ع) همه ساله در سالروز تولد حضرت سیدالساجدین (پنجم شعبان) و همچنین در سالروز شهادت آن حضرت (25 محرم) ویژه برنامه هایی با سخنرانی اساتید برجسته حوزه علمیه و مداحی ذاکران اهل بیت(ع) برگزار می کند، البته در روز 12 محرم نیز مراسم سوگواری و روضه‌خوانی برگزار می‌شود.

 

امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) در مورد فعالیت‌های این مسجد برای آشنایی بیشتر مردم با تاریخچه، سبک زندگی و معارف حضرت زین‌العابدین (ع) خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم تا همه ساله در ایام ولادت و شهادت آن امام معصوم (ع) با تهیه مطالب مفید، مردم را با امام سجاد (ع) بیشتر آشنا کنیم.

 

 

گفتنی است، همان طور که در روز تولد امام سجاد (ع) در بین مورخین اختلاف است، در روز و سال شهادت آن حضرت نیز اختلاف وجود دارد.

 

دامنه این اختلاف از سال 92 هجری تا سال 100 هجری است، اما آنچه از همه مشهورتر است، یکی سال 94 هجری است که آن را به مناسبت ارتحال فقهای بیشماری از اهل مدینه، «سنه الفقهاء» نامیده‌اند و دیگری سال 95 هجری.

 

حسین فرزند امام سجاد (ع) وفات پدر خود را در سال 94 هجری اعلام کرده است و بر این اساس بزرگانی نظیر شیخ مفید و شیخ طوسی و محقق اربلی و ابن اثیر نیز همین نظر را داشته‌اند.

 

اما بر اساس روایتی که ابوبصیر از امام جعفر صادق (ع) نقل کرده است، آن حضرت فرموده‌اند "حضرت علی بن الحسین علیه السلام در حالی‌ که 57 ساله بودند از دنیا رفت و این واقعه در سال 95 هجری اتفاق افتاد".

 

روز شهادت امام سجاد (ع) را 12، 18،22  و 25 محرم نقل کرده‌اند که روز 25 از شهرت بیشتری برخوردار است، بنا بر این روایات، امام سجاد (ع) در زمان شهادت 57 یا 58  سال داشتند که دو سال آن در زمان امام علی (ع) ده سال آن در زمان امام حسن مجتبی (ع) و ده سال دیگر در دوران امامت پدرشان بوده است و مدت امامت آن حضرت نیز 35 سال بوده است.

 

دلیل بیان نسبتا تفصیلی زمان دقیق شهادت امام سجاد (ع) این است که درک شود چرا ویژهبرنامه اصلی مسجد امام سجاد (ع) به مناسبت شهادت آن حضرت در 25 محرم است. آیت‌الله میرسجادی نیز همین علت را دلیل برگزار نکردن ویژه برنامهای در روز 12 محرم عنوان کردند.

 

یادآور می‌شود؛ مسجد امام سجاد (ع) در تهران، خیابان ری، نرسیده به میدان شوش، خیابان انبار گندم واقع شده است.

 

 

 

کد خبر 659535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha