پلاک کوبی درختان «یاقوت سرخ» به نفع محرومان/ برکتی که از بخشش حاصل می شود

خبرگزاری شبستان:کویرنشینان خراسان جنوبی سال هاست که پنجه در پنجه خشکسالی و محرومیت افکنده اند اما این موضوع باعث نمی شود که حس هم نوع دوستی در بین ‌آنها بخشکد بطوری که در قالب طرح شجره ۶ هزار درخت برای محرومان اختصاص یافته است.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ تا چشم کار می کند،‌ تپه های خاکی در یک سمت جاده و در طرف دیگر، بیابانی با انبوه خارهای زرد دیده می شود. گویی این بخش از شهرستان بیرجند زودتر به استقبال پاییز رفته است.

 

پیچ و خم های جاده خواب را از چشمان مسافران این مسیر می رباید. گرچه راننده می گوید به دلیل اینکه این جاده، مسافت رسیدن به فردوس را یک ساعت کمتر می کند ماشین های زیادی از این مسیر عبور می کنند به ظاهرا همین دلیل موجب افزایش تصادفات در این جاده فرعی شده است.

 

یک روز مانده به عید نوروز امسال بود که، دو پسر موتوسیکلت سوار در جاده تصادف می کنند و با مرگ برادر کوچکتر، خواهر تازه عروسش به عزا می نشیند.

 

نیم ساعتی نمی گذرد که راننده به یک جاده فرعی خاکی می پیچد. مسیر برای پیاده ناهموار است. حتی سرعت ماشین هم به زیر ۲۰ کیلومتر رسیده است. هیچ چیز خاصی برای جلب توجه در این بیابان بی آ‌ب و علف وجود ندارد. ۱۰ کیلومتری که جلوتر می رویم،‌ درختان زیبای زرشک همچون «یاقوتی سرخ» خودنمایی می کنند.

 

اینجا مزرعه زرشک «حجت الاسلام محمدی» سرپرست دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان خراسان جنوبی است که از دوران جوانی به عنوان اولین نفر،‌ درخت زرشک را به زمین های اطراف روستای قطار گز آورد و تاکنون پرورش این درختان را برعهده داشته و دارد. خود آقای محمدی می گوید: ۲ سهم آب از آب چاه عمیق قطارگز مربوط به من و بقیه متعلق به ورثه مرحوم پدرم «عبادالله محمدی» است.

 

پلاک کوبی ۵۰ درخت یاقوت سرخ برای محرومان

۸۰۰ درخت زرشک،‌ در روزگاری که هیچ کس تصور نمی کرد، این درخت در این منطقه به بار بنشیند در این زمین کاشتم. وی یادآور می شود: ایام جوانی وقت بیشتری برای درختان می گذاشتم ولی اکنون توان جسمی ام تحلیل رفته است. عصا در دست دارد و آهسته آهسته در بین درختان قدم می زند. دانه های زرشک برخی از درختان را با دقت بر کف دست خود قرار می دهد و می گوید: برخی از درختان زرشک «آبدار و شیرین» هستند و برخی از درختان به خاطر کم آبی، کم بار شده اند.

 

یکی از همکاران کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) خراسان جنوبی با تعدادی از پلاک هایی می آید که روی آن نوشته شده است «طرح درختان پاک شجره طیبه» و زیر آن حدیثی از بانوی بزرگ اسلام نظرم را جلب می کند «خداوند زکات را برای پاکی اموالتان قرار داد».

 

 

حجت الاسلام محمدی ۵۰ اصله نهال زرشک خود را در قالب طرح «شجره طیبه» برای کمک به محرومین و نیازمندان پلاک کوبی می کند. اولین نهال زرشک با قرائت دعای فرج با شماره ۳۹/۱۰۱۰۱ توسط خود صاحب مزرعه پلاک کوبی می شود و حجت الاسلام محمدی از همراهان می خواهد برای شادی روح شهید حججی و سلامتی مدافعان حرم صلواتی بفرستند.

 

پلاک کوبی سایر درختان تا شماره ۳۹/۱۰۱۵۰ ادامه می یابد و آقای محمدی تاکید دارد که تا هر زمان که این درختان محصول بدهند، میوه آن برای نیازمندان و فقرا هزینه خواهد شد و ادامه می دهد: قبلا هم ۱۰ درخت پسته را برای حسینیه روستا و جلسات عزاداری امام حسین (علیه السلام) وقف کرده ام و برکت آن را درمحصول خود دیده ام. یادی از پدر مرحومش می کند که در آن ایام هیچ نیازمندی، بدون برآمدن حاجت از درب خانه اش بازنمی گشت و احترام خاصی به سادات می گذاشت.

 

حسین محمدی که مزرعه اش در نزدیکی مزرعه حجت الاسلام محمدی قرار دارد با دیدن انبوه جمعیت به ما می پیوندد و جویای ماجرا می شود. مسئولان امداد بحث پلاک گذاری درختان را در طرح شجره طیبه برایش توضیح می دهند. سراپا گوش می شود و هیچ نمی گوید و نمی پرسد. بعد از مدتی به سمت مزرعه اش حرکت می کند. همه آماده رفتن می شوند که بازمی گردد و می گوید تصمیم خود را گرفته ام و می خواهم ۱۴ درخت را برای این کار خیر اختصاص دهم.

 

به همراه مدیرکل کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) استان،‌حجت الاسلام محمدی، حجت الاسلام فلسفی دبیر اجرایی ستاد زکات استان و دیگر مسئولان راهی مزرعه آقای محمدی می شویم.

 

 

 برکتی که از بخشش حاصل می شود

محمدی که سالیان سال، ساکن مشهد بوده است چند سال قبل تصمیم می گیرد که به روستا بازگردد و زمین پدرش را آباد کند و کشاورزی را دوباره به رونق بیندازد حالا صاحب زمینی با ۵۰۰ اصله نهال زرشک است که در چند سال اخیر به دلیل کم آبی، محصول کمتری داده است.

 

حجت الاسلام محمود نوری که به عنوان یک معتمد مورد شناخت اهالی روستاهای اطراف است و در حال حاضر امامت جمعه شهر شوسف را برعهده دارد هم از ۳۵ اصله نهال پسته خود، پنج نهال را به نیت پنج تن آل عبا برای طرح شجره طیبه اختصاص می دهد.

 

وی معتقد است با این کار، برکت به دیگر درختان هم می رسد و ان شاء الله در سالهای آینده،‌ تعداد بیشتری درخت به این طرح اختصاص خواهم داد.

 

 

درآمد ۴۰ میلیون تومانی از محل اجرای طرح شجره طیبه در خراسان جنوبی

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی هم در حاشیه این بازدیدها به خبرنگاران گفت: طرح شجره طیبه از دو سال قبل،‌ در استان اجرایی شد که در این مدت ۶ هزار و ۵۳۲ اصله درخت برای محرومان پلاک کوبی شده است.

 

رضا سلم آبادی افزود: از محل اجرای این طرح ۴۰ میلیون تومان درآمد حاصل شده است که بین نیازمندان استان توزیع شده است.

 

 

گزارش: زینب رمضانی

 

کد خبر 659496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha