به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، شب عاشورا. شبی که فردا خورشید بر سر نیزه می شود ماه تابان، سرور شهیدان، شبی که فردایش میر و علمداری نمی آید، شبی که فردایش اهل حرم تنها هستند شبی که فردایش خواهر نگاه به تن بی سر برادر می کند و مگر می توان ساعت ها را از چرخش نگاه داشت؟ تا سپیده صبح بر قیرفام آسمان فلق، ننشیند؟
شب عاشورا چه معنی می تواند داشته باشد جز دلدادگی؟ جز عشق شاید بهترین تعریفش همین عبارت باشد شب عاشورای حسین(علیه السلام) شب انتظار برای یاری، شب سرنوشت شب رفتن یا ماندن، شب ایستادن یا افتادن؟ شب بصیر بودن یا نابینایی، شب عشق یا اسارت، شب گریستن یا گریاندن.
در مراسم ویژه شام غریبان امام حسین(علیه السلام) که طبق روال هر سال با اقامه نماز مغرب و عشا در استان سمنان آغاز می شود هزاران نفر با در دست داشتن شمع روشن و خواندن نواهایی اسرای دشت نینوا برای شهدای مظلوم عاشورا عزاداری می کنند.
دستههای مختلف عزاداری با حضور در خیابانها فریاد لبیک یا حسین سر داده و در رثای سرور و سالار شهیدان گریستند.
عاشقان حسینی در این آیین معنوی در غم مظلومیت و اسارت اهل بیت(علیهم السلام)، خیمه های سوخته کربلا، اجساد بی کفن شهدا و خرابه نشینی بهترین خلق خدا بر سر و سینه زدند.
کاروانهای نمادین اسرای دشت نینوا در خیابانهای استان سمنان به حرکت درآمده تا بیانگر اوج مظلومیت شهدای عاشورا و بازماندگان آنان باشد.
شمع به دست گرفتن کودکان و نوجوانان به همراه بزرگسالان از جمله برنامه های شام غریبان امام حسین (علیه السلام) بود.
دلسوختگان و شیفتگان سید و سالار شهیدان و اهل بیت (علیه السلام) با روشنکردن شمع، یاد رشادتها، فداکاریها و آزادمردیهای اباعبدالله حسین(علیه السلام) و یارانش را گرامی داشتند.
این مراسم در همه شهرها، بخش ها و روستاهای استان سمنان تا پاسی از شب ادامه داشت و سوگواران حسینی برای خاندان به اسارت رفته اهل بیت (علیهم السلام) عزاداری کردند.
نظر شما