الگوهای رفتاری جامعه از سوی مساجد به مردم  القاء می‌شوند

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس دینی، اظهار کرد: آموزه‌های دین و ارزش‌های رفتاری جامعه در طول تاریخ تشیع برگرفته از مساجد، علما و الگوهای رفتاری است که توسط مساجد به مردم و جامعه القاء می‌شوند.

حجت‌الاسلام  سید طه موسوی هشترودی در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: نمی‌توان به ادعای برخی که معتقد هستند، اخلاق در جامعه از بین رفته است، اکتفا کرد، زیرا این طور نیست که بگوییم به دلیل تهاجم فرهنگی دشمن و به دلایل مختلف سیاسی و اجتماعی بی‌اخلاقی موجب انحطاط جامعه شده است.

 

وی بیان کرد: امروزه شاهد حضور گسترده جوانان حتی با ظاهری که شاید مورد پسند ما نباشد، در برگزاری مراسم عزاداری برای سید و سالار شهیدان (ع) هستیم، اما همین افراد در مجالس عزای حسینی حضور می‌یابند و بر مصایب سیدالشهدا (ع) اشک می‌ریزند که این خود نشان از پایبندی جوانان نسبت به اعتقادات‌شان است اما با این حال آسیب‌های اخلاقی و ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه ملموس هستند، این در حالی است که یک مورد آسیب اخلاقی هم اگر در جامعه اسلامی به چشم آید، خطر محسوب می‌شود.

 

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهار کرد: بر فرض اینکه که انحطاط اخلاقی در جامعه زیاد شده است، قبل از هر چیزی باید ریشه‌یابی شود که علت ایجاد آسیب‌های اجتماعی چیست؟ و چرا در جامعه اسلامی گرایش به اعتقادات وجود ندارد؟

 

موسوی هشترودی گفت: به نظرم بعد از ریشه‌یابی و آسیب‌شناسی مشکلات اجتماعی، لازم است، روحانیون و مبلغان دینی نسبت به استحکام اعتقادات دینی جوانان همت گمارند و اعتقادات راسخ دینی که در رفتار و منش سیدالشهدا (ع) وجود دارد را با زبان روز و با رفتار عملی به جامعه تزریق کنند.

 

وی با بیان اینکه امام صادق (ع) فرموده‌اند "مردم را با عملکرد خود به دین دعوت کنید" افزود: معتقدم اگر یک امام جماعت مسجد، رفتار ارزشی، حسنه و پسندیده‌ای داشته باشد، به طور طبیعی جوانان سخنان وی را خواهند پذیرفت و ثمره عملکرد جامعه در طول یک سال زیر سایه عملکرد ائمه جماعات و روحانیون در فرصت دو ماهه محرم و صفر است.

 

این کارشناس دینی اظهار کرد: همه آموزه‌های دینی و ارزش‌های رفتاری جامعه در طول تاریخ تشیع برگرفته از مساجد، علما و الگوهای رفتاری است که توسط مساجد به مردم و جامعه القا می‌شود، بنابراین فرصت محرم را باید مغتنم بشماریم و در زمینه ارزش‌سازی از فرهنگ عاشورا تلاش کنیم، تا مردم دواطلبانه در مساجد حضور بایند و آموز‌ه‌های اسلامی و معارف دینی را به نسل جوان القا کنند.

 

هشترودی محورهای سخنرانی  این دو ماه را بر اساس نیاز جامعه و سبک زندگی دینی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، دانست و اظهار کرد: امروز، سلامت خانواده‌ها از جمله محورهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد، آموزه‌های اسلامی در صورتی که برگرفته از فرهنگ و سیره ائمه اطهار (ع) و سبک زندگی آن حضرات باشد، موجب می‌شود که ارزش‌های اخلاقی در جامعه تقویت شوند و ناهنجاری‌های اجتماعی در آن کاهش یابند.

 

وی ادامه داد: امروز علت افزایش طلاق در جامعه به دلیل عدم آشنایی مردان و زنان با مهارت‌های همسرداری است این در حالی است که کتاب نهج الفصاحه که برگرفته از سیره و روش نبی مکرم اسلام (ص) است در مورد زندگی فردی و اجتماعی است و کتابی مفید و جامع برای راهنمایی جوانان است و مطالعه چنین کتبی از بداخلاقی‌های اجتماعی در جامعه می‌کاهد.

 

این کارشناس دینی، اظهار کرد: مساجد و محافلی که برگزارکننده مراسم عزاداری و سوگواری در ایام محرم هستند از این فرصت برای تعمق اهداف نهضت حسینی استفاده کنند و تفکر و اندیشه قیام حسینی را برای مردم تبیین کنند.

 

 

 

کد خبر 659068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha