به گزارش خبرگزاری شبستان، رویارویی با منابع صرفاً کتابی درباره منبعپژوهی در تاریخنگاری نیست؛ بلکه راهنمای جامعی برای تک تک مراحل پژوهش تاریخی است. آنتونی براندیج در این کتاب نشان میدهد که دستیابی به یک منبع خوب در فرایند پژوهش همان اندازه حیاتی و پیچیده است که دیگر مراحل آن. از نظر مؤلف گزینش و پالایش موضوع، شناسایی و جست و جوی کتابخانهای منابع مرتبط و دستیابی به این منابع مقدمهای برای خوانش دقیق و انتقادی منابع و استخراج بیشترین و مفیدترین دادهها با صرف کمترین انرژی و زمان ممکن است.
مؤلف ضمن آشنا کردن مخاطبان با اصلیترین جریانهای تاریخنگاری و کلیدیترین مفاهیم و نظریههای این حوزه، با نمونههای مناسب و پرشمار، دانشجو را گام بهگام راهنمایی میکند تا با موفقیت پای به آخرین مرحله بگذارد که عبارت از نگارش یک جستار تاریخنگارانه انتقادی درباره مجموعهای از منابع مرتبط با یک موضوع معین است.
در بخشی از یادادشت مترجم در این کتاب می خوانیم:
« کتاب حاضر با این قصد ترجمه شده است که تجارب یکی از مورخان و چهرهای دانشگاهی امریکا در بهره گیری علمی از منابع در اختیار دانشجویان ایرانی رشته تاریخ قرا گیرد. این تجارب بر بسیار تکوین دانش دانش مدرن تاریخ نگاری عرصه می شوند و دانشجویان را با پیش زمینه های نظری لازم و راهکارهای علمی موثر برای بهره گیری از متون کلاسیک و پژوهش های جدید تاریخی آشنا می کنند. مولف در ابتدا تصویری موجر اما راهگشا از تحولات تاریخ نگارانه و نظری جریان ساز در رشته تاریخ ارایه می دهد و سپس نشان می دهد که این تحولات چه تاثیری بر کار مورخان در رویارویی با منابع و شکل گیری منبع پژوهی مدرن داشته است . از نظر نویسنده ، کلید اصلی فهم موثر و انتقادی منابع در اعتقاد به گشودگی رشته تاریخ و سرشت خاص آن به عنوان فعالیتی پژوهشی با پایان باز نهفته است...»
«رویارویی با منابع: راهنمای پژوهش و نگارش تاریخ» اثر«آنتونی براندیچ» با ترجمه محمد غفوری را موسسه انتشارات سمت در 216 صفحه چاپ کرده است.
نظر شما