به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم در این دیدار با تأکید بر اتحاد و توجه به مشترکات بین مذاهب، خواستار رفع تفرقهها بین مسلمانان شده و افزود: مسلمانان در روزگاری که اروپا در جهل کامل به سر میبرد از پیشگامان و گسترش دهندگان علوم بودند.
وی با بیان اینکه امروز دیگر کمتر از کشورهای اسلامی صادر میشود، بلکه شرق صادر کننده آن است، احیای علوم اسلامی را ضروری دانسته و ابراز داشت: روزنامهنگاران در احیای این علوم وظیفه مهمی بر عهده دارند.
وی با اشاره به وضعیت ممتاز مسلمانان نسبت به دیگر جوامع، آینده جهان را به واسطه داشتن رهبری امتها برای مسلمانان دانست و تصریح کرد: دشمنان از ایران اسلامی چهره زشتی را به جهانیان نشان میدهند در حالی که سفر روزنامهنگاران به این کشور میتواند واقعیتها را نشان دهد.
آیتالله مکارم شیرازی در ادامه به ارتباط خوب کشور ایران و کویت اشاره کرد و افزود: ما برادر و در مذهب و فرهنگ متحد هستیم و اگر از سوی دشمنان وسیله دشمنی فراهم نشود، هیچ مشکلی بین این 2 کشور برادر وجود ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه، تصریح کرد: اگر اساتید حوزه به دانشگاه بروند و اساتید دانشگاه به حوزه بیایند تحولی در علوم دینی و علوم دانشگاهی پیدا می شود که نمونه آن را میتوان در ابتکارات و ایدههای جدید به خوبی ملاحظه کرد.
وی یادآور شد: چند روز پیش در دیدار اساتید دانشگاه تأکید کردم که نباید تنها مترجم علوم غربی باشیم، بلکه باید تولیدکننده و صادرکننده علوم بوده و بعد از آن علوم دیگران را وارد کنیم.
وی با بیان اینکه علما و دانشمندان ایران اسلامی حاضرند تجربههای خود را در اختیار برادران و خواهران کویتی قرار دهند، گفت: غربیها در صادر کردن علوم بسیار بخیل هستند، اما مسلمانان نباید در صادر کردن آن بخیل باشند.
آیتالله مکارم شیرازی اعزام هیئتهای علمی از حوزه و دانشگاه به دانشگاههای کویت و حضور متقابل دانشمندان از کویت به ایران را نقل و انتقال علوم ضروری دانست و تصریح کرد: پس از بیداری ملت مصر امیدواریم به آرزوی همیشگی خود که وحدت با الازهر است دست یابیم.
وی ادامه داد: دشمنان اسلام در دوران اخیر مانع ارتباط اندیشمندان ایران اسلامی با علمای الازهر مصر بودند که اگر این موانع برطرف شود، میتوان تجربیات بیشتری را کسب کرده و در اختیار برادران و خواهران مسلمان کویت قرار دهیم.
در بخش دیگری از این مراسم، فاطمه حسین از پیشکسوتان روزنامهنگاری در کویت با تشکر از حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی به سبب فرصتی که در اختیار آنان قرار داده بود با این بیان که من پیشکسوت روزنامهنگاران کویتی هستیم از قم به عنوان مرکز علوم دینی جهان یاد کرد.
این روزنامهنگار کویتی با بیان اینکه ابتدا از قم شناخت چندانی نداشتم و الازهر مصر را مرکز علمی جهان اسلام میدانستم، اظهار داشت: با دیداری که امروز از شهر مقدس قم داشتم دانستم که با موقعیتی که دارد، مرکز همه علوم است.
وی ترویج علوم دینی به تمام نقاط جهان از سوی علما و اندیشمندان قم را انتظار خود و همه روزنامهنگاران مسلمان دانست و با بیان اینکه اهل سنت و اهل تشیع هیچ اختلافی با هم ندارند، گفت: علمای حوزههای علمیه برای شناسایی و ترویج اتحاد و همدلی در علوم اسلامی تلاش کنند.
در پاسخ به سؤال یکی از روزنامهنگاران کویت مبنی بر اینکه مراجع چه موقفی در برابر دولت و حکومت دارند، گفت: حوزههای علمیه و مراجع کاملاً مستقل هستند.
وی افزود: مراجع تقلید هیچ نیازی به دولت ندارند ولی آنان را حمایت هم میکنند، اما هر جا خلافی ببینند با صراحت تذکر میدهند و از آنجا که وابستگی خاصی ندارند، نظراتشان را با شجاعت بیان میکنند و چون این نظرات مشفقانه است، غالباً مؤثر واقع میشود.
آیتالله مکارم شیرازی در پاسخ به سؤال دیگری، سلفیها و وهابیان را به دو گروه معتدل و متعصب تقسیم کرد و افزود: گروه نخست حاضر به مناظره و بحث های دوستانه دینی و علمی هستند نه آنان ما را تکفیر و نه ما آنان را تکفیر میکنیم.
وی با بیان اینکه گروه دوم مشکلی برای دنیای اسلام شدهاند، افزود: این گروه متعصب نه تنها در حوزههای علمیه خود، بلکه خون همه زیارت کنندگان قبور اعم از شیعه و سنی را مباح میدانند و در یکی از کتابهای درسی دبیرستانی نوشتهاند که خون و مال زوّار قبور حلال است.
وی متعصبان وهابیت را پیرو تعلیمات اسلام ندانست و با بیان اینکه اسلام دین محبت، اخوت و دوستی است و هرکسی دست دوستی بدهد، ما هم به آنها دست دوستی خواهیم داد، افزود: این گروه از وهابیان نام اسلام را در جهان لکهدار کردهاند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه به واسطه افکار این گروه، مسلمانان به عنوان تروریست به جهانیان معرفی شدهاند، اظهار داشتند: باید به دنیا فهماند که اکثر مسلمانان طرفدار قانون و همزیستی مسالمتآمیز با همه جهانیان هستند و نباید عملکرد گروهی اندک، را به حساب همه گذارد.
به گزارش دفتر آیت الله مکارم شیرازی، وی همچنین در پاسخ به درخواست یکی از حضار در جلسه، اظهار داشت: آمادهایم هرکجا که هیئتی را برای تبلیغ اسلام میفرستیم، صحبتی از شیعه و سنی نباشد و تنها صحبت از اسلام باشد تا شاهد پیشرفت سریع اسلام در جهان باشیم.
وی با بیان اینکه اگر در خارج از کشورهای اسلامی به هنگام تبلیغ اسلام با هم جنگ داشته باشیم، نتیجه معکوس خواهد بود و در ترویج اسلام موفق نخواهیم بود، از فرد درخواستکننده خواست که این پیشنهاد را به دیگران هم بگوید تا در این مسیر حرکت کنند.
پایان پیام/
نظر شما