آیت الله سید جمالالدین دینپرور در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه عزاداری سیدالشهدا (ع) و مجالس حسینی نقش مهمی در تربیت و هدایت جامعه دارد، گفت: برخی مواقع موضوع عزاداری اباعبداللهالحسین (ع) مورد غفلت قرار میگیرد به این معنا که هدف اصلی آنها فراموش میشود، این در حالی است که ائمه اطهار (ع) نیازی به عزاداری و گریه ما ندارند.
وی با بیان اینکه امروزه در جوامع بشری، یزیدها، شمرها و ابن زیادهای بسیاری هستند، که باید در مقابل آنان ایستاد، ادامه داد: هدف از نهضت امام حسین (ع) شناخت دشمنان امروز است بر این اساس ما نباید در عزاداریها هدف خود را گم کنیم، اگرچه مساله عزاداری و سینه زنی مهم است اما هدف اصلی باید قرار گرفتن در مسیر هدایت و کمال باشد.
رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه، اظهار کرد: مسئله تعلیم، تربیت و هدایت، مهمتر از آموزش است ما باید سیره و منش سیدالشهدا (ع) و یاران آن حضرت را در زندگی خود پیاده کنیم، به نظرم عزاداری که از آن تنها گریه و زاری به دست بیاید، نشان از بهرهبرداری نکردن از عزای حسینی است، زیرا فرصت دو ماهه ماه محرم و صفر باید عاملی برای فراهم کردن حضور هر چه بیشتر جوانان در مساجد و کسب فیوضات معنوی و اخلاقی برای آنان باشد.
دینپرور، نقش ائمه جماعات مساجد و اعضای هیئت امنای آنها را در ایجاد جاذبه و رونق در مساجد مهم ارزیابی کرد و گفت: فارغ از توجه به ظاهر و رفتار جوانان باید با برقراری ارتباطی دوستانه از سوی امام جماعت مسجد با جوانان، زمینه جذب این گروه به مساجد فراهم شود.
وی ادامه داد: هر اندازه مساجد در ایام عزاداری سیدالشهدا (ع) با برگزاری جلسات سخنرانی رونق داشته باشند، به همان میزان منکرات از جامعه کاسته و جرم و فساد نیز کاهش مییابند، البته به نظرم تبیین فلسفه حماسه عاشورای حسینی نباید مختص این دهه باشد، بلکه فرهنگ عاشورایی باید در طول سال زنده بماند.
رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه، بر لزوم بیان مباحث تاریخی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی در مجالس عزاداری اباعبداللهالحسین (ع) با بیانی روان و قابل فهم تاکید کرد و گفت: تشریح این مباحث، عاملی برای ارتقای آگاهیها در مباحث اجتماعی و سیاسی و گسترش اخلاق در جامعه است.
دین پرور تأکید کرد که در مراسم عزاداری دهههای محرم در مساجد باید تلاش شود که هم به روضهخوانی پرداخته شود و هم در آنها جلسات سخنرانی برگزار شود.
وی بر لزوم فراهم بودن شرایط حضور مردم در مساجد در این ایام تاکید کرد و گفت: امکانات مساجد باید به قدری فراهم باشد که مردم به راحتی در برنامههای آن شرکت کنند و این گونه نباشد که مساجد در اختیار حزب یا گروه خاصی باشد و باعث شود که عدهای از مردم به مسجد نیایند.
رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه، اظهار کرد: مساجد علاوه بر این که محل عبادت، نماز و دعا باید باشند، باید پاسخگوی یک نیاز مشخص و ویژهای هم شوند، به عنوان مثال پاسخگوی شبهات جوانان باشند و بتوانند برای کسانی که سالی یکبار در ایام محرم به مسجد میآیند، حرف داشته باشند.
نظر شما