به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، مردم سمنان به یاد مظلومیت و شهادت حضرت اباعبدالحسین (علیهم السلام) همه ساله در ششمین روز محرم در روستای علاء سمنان در آیین طوق گردانی و سنگ زنی به عزاداری می پردازند.
امروز در اين مراسم اهالی روستای علاء و روستاهای اطراف و نیز گروههایي از مردم سمنان در فضایی معنوی و حزن آلود به سوگواری در غم شهادت امام سوم شیعیان جهان اشک ماتم ریختند.
این مراسم با برنامه تعزیه خوانی و حرکت هیاتهای عزاداری و تجمع در میدان اصلی این روستا آغاز و عزاداران در عزای شهیدان دشت کربلا به ویژه حضرت ابوالفضل (علیهم السلام) و دیگر شهیدان، سینهزنی، زنجیر زنی و سنج زنی كردند.
آیین سنگ زنی که خاص این روستا است، ریشه ای 100 ساله دارد و به عزاداری روستای علاء سمنان حال و هوایی ویژه داده است.
سنگ دو چوب كوچك دايره اي شكل و یا سنگ به اندازه كف دست با قطر تقريبي هفت سانتی متر است.
در اینمراسم عزاداران با در دست داشتن دو تکه چوب صیقل داده به اندازه کف دست و کوبیدن آنها همگام و هم نوا با آوای نوحه، در عزای سالار شهیدان به سنگ زنی و عزاداری میپردازند.
آیین سنگ زنی، حكایت سوگواری و عزاداری قوم بنی اسد است كه پس از واقعه روز عاشورا به كربلا می رسند و وقتی با پیكر های بی سر و پاره پاره امام حسین(علیهم السلام) و یارانشان مواجه می شوند به نشانه عزاداری سنگ هایی را بر می دارند و به سر و صورت خود می زنند.
ساکنان روستای علاء سمنان امروز با دادن نذورات فراوان از عزاداران حسینی پذیرایی میکنند و با این حرکت خالصانه عشق و ارادت خود را به امام حسین(علیهم السلام) و یاران با وفایش به نمایش میگذارند.
علاوه بر روستاي اعلا، در روستاهای صالح آباد شاهرود و کهن آباد آرادان و شهرهای دامغان، سرخه، بسطام و بیارجمند اين آئين همه ساله در ايام دهه محرم اجرا ميشود.
آئين سنگ زني كه اجراي آن در كشور كم نظير است، روز گذشته در عزاي سيد و سالار شهيدان امام حسين(علیهم السلام) در شهرستان دامغان نيز برگزار شد.
این آیین با عنوان سنگ زنی در استان سمنان و به شماره 83 در سال 88 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
سنگ زني يكي از شيوه هاي سنتي عزاداري ماه محرم در برخي نقاط استان سمنان از جمله روستای اعلاء سمنان، در روستاهای صالح آباد شاهرود، کهن آباد آرادان و شهرهای دامغان، سرخه، بسطام و بیارجمند، برگزار می شود.
نظر شما