به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد " کتاب فهم جوانی در مدرنیته متأخر " اثر آلن فرانس استاد دانشگاه آکلند نیوزیلند و ترجمه مصطفی درویشی امروز در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
مصطفی درویشی به عنوان مترجم کتاب " فهم جوانی در مدرنیته متأخر " گفت: در پرسش به این سوال که چرا این کتاب ترجمه شده است باید بگویم که کتاب " فهم جوانی در مدرنیته متأخر " یک کتاب سفارشی نیست. فرد و یا سازمانی این کتاب را برای ترجمه به من سفارش نکرده است.
وی با اشاره به اینکه در سال 91 در رشته مطالعات جوانان در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پذیرفته شدم، عنوان کرد: به رغم سرفصل های جذاب در این گرایش شاهد این بودیم که اساتید میلی برای تخصصی کردن سرفصل ها ندارند. به عنوان مثال اگر عنوان درس جامعه شناسی ورزش یا جنسیت بود، نظریه هایی مطرح می شد و سپس انتظار می رفت که دانشجویان خودشان در این زمینه پژوهش کنند. گروه جامعهشناسی و دانشجویان خیلی سخت گیری و علاقه به پیگیری پایان نامه با مباحث جوانان را نداشتند. بر این اساس فکر کردم باید سراغ پژوهش یا کتابی بروم که اثر قابل قبول و اعتنا در حوزه جوانان باشد و بتواند این شاخه پژوهشی را تقویت کند. این کتاب به این دلیل عمومی برای ترجمه انتخاب شد.
درویشی با بیان اینکه کتاب " فهم جوانی در مدرنیته متاخر " به برنامه مطالعات فرهنگی پایبندی دارد، اظهار داشت: مهمترین شاخص این کتاب این است که مسئله جوانان را در بستر تاریخی و فرهنگی بررسی کرده است. نویسنده در این کتاب به مقایسه تطبیقی دست زده است و همچنین حوزه های سیاسی مختلف را در فصول کتاب مرور کرده است.
وی با طرح این سوال که طرح کلی کتاب " فهم جوانی در مدرنیته متاخر " چیست، بیان کرد: مفهوم جوانی با تغییر نقش خانوادگی تعریف می شود. با ایجاد یک گسست بین خانواده و جامعه فضایی ایجاد شد. مسئولیت هایی که به جوانان داده می شد بیشتر از کودکان بود اما باز هم تحت نظر بزرگسالان بودند. تعریف این است که جامعه فضایی فراهم می کند که جوانان دست به آزمون و خطا بزنند، هویتیابی کنند و دنیا را تجربه کنند. شرایط واقعی، قهرآمیز و همراه با محدودیت است. در حقیقت این شرایط مانعی برای تجربه جوانان است.
گفتنی است، کتاب «فهم جوانی در مدرنیته متأخر» نوشته آلن فرانس، استاددانشگاه آکلند نیوزیلند است که توسط مصطفی درویشی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ترجمه و با همکاری شورای اجتماعی کشور منتشر شده است. ساخت جوانی مدرن»، «علم و عصر خرد: «کشف دوره جوانی»»، «علوم اجتماعی و سیاسیسازی مسأله جوانان»، «تحولات جوانی در عصر عدم قطعیت»، «جوانی، آموزش و سیاستهای ادغام»، «جوانی تهدیدکننده و آیندههای پرمخاطره»، «تجاریشدن و کالاییشدن جوانی»، «فرهنگ جوانان و رشد نسل مخاطرهپذیر» و «ماهیت در حال تغییر جوانی در مدرنیته متأخر؟» عناوین نُه فصل این کتاب است.
نظر شما