حجت الاسلام بهزاد حبیبی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: مردم ایران مردمی شریف با فرهنگی چند هزار ساله و بسیار فهیم هستند، نوع دوستی ایرانیان زبان زد خاص و عام بوده است. آشنایی ایران با اسلام باعث شد تا این صفات نیک دو چندان شده و جلوه ای با شکوهتر پیدا کند.
وی افزود: یکی از جلوه های این دگر دوستی مهمان داری و اطعام مسافران بود که با مجالس اهل بیت پیامبر اسلام گره خورد و احسان و اطعام محبین آل الله را تشکیل داد.
حجت الاسلام حبیبی ادامه داد: در آیات نورانی قرآن نیز این سنت به عنوان فضیلتی برای اهل بیت علیهم السلام معرفی گردید و آیه «و یطعمون الطعام» به عنوان تاج افتخاری بر سر آل الله قرار گرفت.
وی اظهار داشت: وقتی اطعام مورد تأیید خدا باشد، قطعا کسانی که در این عرصه به عنوان بانی، آشپز و یا خدمه مشغول می شوند نیز مورد عنایت حق تعالی قرار خواهند گرفت.
این محقق حوزوی با تاکید بر اینکه افتخار نوکری در دستگاه امام حسین علیه السلام آن هم در کسوت آشپزی، برکات خاص خود را به دنبال خواهد داشت، گفت: باید توجه نمود که هر چقدر فضیلت این کار بالا می باشد به همان مقدار مسئولیت آن نیز خطیر خواهد بود.
وی گفت: وقتی قرار شد ما خادم عزاداران سید الشهدا باشیم، باید کار خود را در شأن و جایگاه عزاداران انجام بدهیم تا مبادا روز قیامت شرمنده ارباب و امام خود باشیم.
حجت الاسلام حبیبی تصریح کرد: رعایت نکات بهداشتی و امور نظافتی باید به صورت جدی رعایت شود، زیرا سلامتی نعمت بزرگی می باشد که اگر آسیب دید به راحتی قابل جبران نمی باشد.
وی خطاب به خادمان امام حسین(ع) گفت: احترام به عزاداران و عدم پرخاش و سختگیری هم نکته ای است که نباید از آن غافل بود، از آن رو که طباخی و پخش نذورات امری سخت و پر تنش می باشد، شاید گاه باعث عصبانی شدن خادمین بشود، اما باید توجه داشت که صبر در برابر این ناملایمات اجری ستودنی را به همراه خواهد داشت.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: نکته دیگر توجه به گناه بزرگ اسراف و تبذیر است، مواد غذایی که توسط عاشقان اهل بیت علیهم السلام در اختیار طباخ قرار می گیرد باید با حساسیت بالا و به دور از هر حیف و میلی مورد استفاده قرار بگیرد تا انسان مشغول الذمه دیگران نشود.
نظر شما