امر به معروف ونهی از منکر یک تکلیف همگانی است/ توجه به«اصل برائت» در انجام امر به معروف و نهی از منکر

خبرگزاری شبستان: وکیل پایه یک دادگستری بیان کرد: مطابق با قانون، امر به معروف ونهی از منکر به عنوان یک تکلیف همگانی برشمرده شده است و مراتب انجام آن قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دوره«شهروند مسئول» ویژه رابطان خواهر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با محوریت اهمیت و جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در نظام اجتماعی اسلام و نیز آشنایی با مباحث حقوقی و قضایی این دو فریضه، ، در سالن اداره بهزیستی اصفهان برگزار شد.

 

فرزاد جوادی نژاد، وکیل پایه یک دادگستری با بیان قانون و دستورالعمل اجرایی امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: مطابق با اصل هشتم قانون اساسی، امر به معروف ونهی از منکربه عنوان یک تکلیف همگانی برشمرده شده است و شهروندان را در مقابل رفتار یکدیگر ناظر و مسئول قرار داده است.

 

وی با بیان قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: در این قانون معروف و منکر عبارتند از هرگونه فعل، قول و یا ترک فعل و قولی که به عنوان احکام اولی یا ثانوی در شرع مقدس و یا قوانین، مورد امر قرار گرفته و یا منع شده باشد.

 

جوادی نژاد مراتب امر به معروف و نهی از منکر را طبق قانون؛ قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی بیان کرد و گفت: مراتب زبانی و نوشتاری وظیفه آحاد مردم و دولت است و مرتبه عملی در موارد و حدودی که قوانین مقرر کرده است تنها وظیفه دولت است.

 

وی همچنین افزود: در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نمی توان متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص گردید مگر در مواردی که قانون تجویز کند.

 

این وکیل دادگستری انجام امر به معروف و نهی از منکر را توسط آمران با توجه به اصل برائت شرح و گفت: در انجام این فرائض اصل بر برائت است یعنی هیچ خطا و اشتباهی رخ نداده است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

 

گفتنی است این کارگاه آموزشی با همکاری دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان و ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر  برگزار گردید.

 

کد خبر 658558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha