به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری،سرهنگ ابراهیم رنگین رحیمی پس از بازدید از نمایشگاه «ی پلاک» که به مناسبت هفته دفاع مقدس در گالری خانه عکاسان حوزه هنری دایر شده است، نظرش را این گونه بیان کرد: اگر ما بتوانیم این گونه نمایشگاهها را به محلهای سیار ببریم خیلی خوب است؛ چراکه این عکسها به قدری واضح و مشخص هستند که برای همگان جذاب هستند. همچنین در عین حال چه خوب است که برای برپایی چنین نمایشگاههایی از خانوادههای شهدا هم دعوت کنیم تا حضور پیدا کنند، خانوادههایی که واقعا کمترین توقع را از نظام و مردم دارند و بعضا هم هیچ توقعی ندارند و تنها خواستهشان این است که یادگاری از فرزند شهیدشان ثبت شود.
وی در ادامه در پاسخ به اینکه مستندنگاری های اینچنینی مانند نمایشگاه «ی پلاک» چقدر میتواند به شناساندن خانواده شهدا و ارزشهایشان به جامعه موثر باشد، خاطرنشان کرد: همیشه این طور بوده که عکس خیلی بهتر از سخن بوده و هست؛ چراکه بیننده تجسم خودش را از عکس دارد. بنابراین شاید عکسی برای من نوعی بیانگر یک چیز باشد و برای دیگری سخنی دیگر بگوید. به همین خاطر خوبی مستند - عکس همین است که هرکسی تفکر خودش را دارد و به همین دلیل است که عکس زیباست چون هر فردی برداشت خودش را از تصویری که میبیند دارد.
رئیس ستاد معراج شهدا سپس درباره اینکه چه کنیم که شهدا و خانواده شهدا در گالریها محبوس نباشند و خدای ناکرده از آن ها به شکل نمادهایی برای موزهها و نمایشگاهها استفاده نشود، تصریح کرد: در حال حاضر متاسفانه در بحث فرهنگی خیلی ضعیف عمل شده است به دلیل اینکه مادیات خیلی جلو آمده است. اساسا برپایی نمایشگاههایی با موضوع شهدا و دعوت از مردم واقعا هزینهای ندارد ولی ما برنامهای نداریم تا از مردم دعوت کنیم تا در فلان نمایشگاه حضور پیدا کنند و در عین حال استفاده کنند. در حال حاضر نمایشگاههای ما در مکانهایی مثل نماز جمعه برگزار میشود و زمانهایی برای بازدید در نظر گرفته میشود که مردم عجله دارند و میخواهند سریعتر بروند و وقت مناسبی برای بازدید ندارند؛ در حالی که اگر زمان و وقت مناسبی برای این کار گذاشته شود، حتما بازخورد خوبی خواهد داشت.
سرهنگ رحیمی اظهار کرد: بحث خانواده شهدا چه شهدای دفاع مقدس و چه شهدای مدافع حرم، متعلق به همه اقشار است. به دلیل اینکه خانواده های شهدا دارای ارزش و احترام بالایی هستند بنابراین نباید به گونهای با آنها برخورد شود که تحقیرآمیز باشد چون آن ها افتخار ما هستند. بعضا دوستان خبرنگاری که به دیدار خانواده شهدا میروند به عنوان مثال پدر شهید ممکن است نتواند کارهایی که آن ها از او میخواهند اجرا کند، در نتیجه اذیت میشود و او را خسته میکنند. به همین خاطر است که برخی از خانوادههای شهدا متاسفانه میگویند با هیچ خبرنگاری صحبت نمیکنند و عکس هم نمیگیرند؛ چراکه اذیت میشوند. به نظرم باید دوستان خبرنگار ابتدا خودشان این علم را پیدا کنند که به کجا میروند و سپس اینکه خانواده شهدا را مثل شخصیتهای مهم و برجسته کشور بدانند که یکبار بیشتر نمیتوانند آن ها را ببینند و با آن ها صحبت کنند. به عنوان مثال ما نمیتوانیم در یک لحظه سه بار با رئیسجمهور و شخص مهم دیگری صحبت کنیم.
وی در پایان گفت: اکنون جا دارد از دستاندرکاران برگزاری نمایشگاههایی با موضوع شهدا تشکر کنم. ان شاء الله که از این گونه محلها بیشتر استقبال شود؛ به ویژه در عرصه جوانان؛ چراکه جوانان فعالترند. در حال حاضر معراج شهدا از اذان ظهر تا ساعت 16 هر روز به روی همه مردم از ادیان مختلف و اقشار گوناگون باز است تا حضور پیدا کنند و زیارت کنند. نکتهای که دوست دارم در زمینه معراج شهدا به آن اشاره کنم اصلا تبلیغ نیست. به یاد دارم زمانی که خانواده شهدای آتشنشان در این محل حاضر شدند با وجودی که در ابتدا خیلی برایشان دشوار بود و جوانهایشان را از دست داده بودند اما وقتی داخل این مکان شدند میگفتند آرامشی که این سالن به ما داد هیچ کجا نداد.
رئیس ستاد معراج شهدا صبح امروز، سوم مهرماه از نمایشگاه عکس «ی پلاک» نمایشگاه منصوره معتمدی بازدید کرد.
این نمایشگاه شامل عکسهای جلوههایی از زندگی خانوادههای شهدای دفاع مقدس که در طول ده سال ثبت و به همت خانه عکاسان ایران برپا شده است.
آیین افتتاح این نمایشگاه سی و یکم شهریورماه همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس با حضور عکاس، خانوادههای شهدا و شخصیتهای فرهنگی در گالری شماره یک حوزه هنری برگزار شد. این نمایشگاه یکم الی دوازدهم مهرماه از ساعت 9 الی 18 برپاست.
علاقه مندان برای بازید از این نمایشگاه میتوانند به نشانی: خیابان سمیه، تقاطع حافظ، حوزه هنری انقلاب اسلامی، گالری شماره یک خانه عکاسان ایران مراجعه کنند.
نظر شما