۹۷ هزار پرونده ثبت شده معلولیت در خراسان رضوی وجود دارد

خبرگزاری شبستان:معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه معلولان نیازمند فرصت های شغلی، تحصیلی و اجتماعی برابر هستند، گفت: در استان خراسان رضوی ۹۷ هزار و ۲۹۸ پرونده ثبت شده معلولیت وجود دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان مسعود فیروزی معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی امروز(۴ مهر) در نشست با اصحاب رسانه ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری امام حسین(علیه السلام) و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس با بیان اینکه افراد معلول نیازهای ویژه و کمبودهایی دارند، گفت: معلولان نیازمند فرصت های شغلی، تحصیلی و اجتماعی برابر هستند و باید خلاء های فرهنگی را در مورد نوع نگاهی که به جامعه معلولان می شود را تغییر دهیم.

 

وی با اشاره به اینکه پروتکل توانبخشی در جهان آموزش، بهداشت و درمان، شغل و معیشت و ارتباط اجتماعی را مورد توجه قرار می دهد، اظهار داشت: اینها حلقه های به هم پیوسته هستند که مکمل یکدیگرند همچنین باید تمام تلاش را برای کمک به توان یابان و معلولان در جهت ورود به جامعه انجام داد.

 

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه در حوزه آموزش بدون مناسب سازی فضای شهری و امکانات حمل و نقل نمی توان پیشبردی حاصل کرد، افزود:عدم دسترسی به امکانات شهری برای معلولان و توان یابان حس تبعیض و ترور شخصیت ایجاد می کند لذا باید بحث مناسب سازی در تمامی موارد رعایت شود.

 

فیروزی با اشاره به اینکه ۸ مهر روز جهانی ناشنوایان، ۹ مهر روز جهانی سالمندا، ۲۳ مهر روز جهانی نابینایان، ۱۸ مهر روز جهانی بهداشت و روان و ۲۴ مهر روز ملی پارالمپیک است، گفت:شعار روز جهانی سالمندان حرکت به سوی آیندهو بهره گیری از استعدادها، شعار روز جهانی ناشنوایان مشارکت کامل با زبان اشاره و شعار روز جهانی بهداشت روان هم بهداشت روان در محیط کار است.

 

وی به رونمایی از مستند« اینجا آخر دنیا نیست» و کتاب«روزگار سفید» که توسط بهزیستی استان تهیه شده در ۲۰مهرماه و روز جهانی سالمند اشاره کرد و ادامه داد:در خراسان رضوی ۹۷ هزار و ۲۹۸ پرونده ثبت شده معلولیت در همه نوع داریم که ۳۰ درصد آنها خانوم و ۷۰ درصد را اقایان تشکیل می دهند.

 

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: از مجموع معلولانی که در استان وجود دارند ۴۲ هزار معلول جسمی حرکتی، ۳۱ هزار معلول ذهنی، ۶ هزار و ۷۰۰ معلول روانی، ۱۴ هزار معلول شنوایی و هزار و ۳۰۰ نفر هم دارای معلولیت صوت و گفتار هستند که ۱۵ هزار این معلولیت ها خفیف، ۳۱ هزار معلولیت متوسط، ۴۰ هزار معلولیت ها شدید و ۱۵ هزار آنها هم بسیار شدید هستند.

 

فیروزی با بیان اینکه ۶۵ هزار مجموع معلیولیت ها مادرزادی، ۱۳ هزار آنها در اثر بیماری، ۳ هزار معلول بر اثر مشکلات زنتیکی، ۳۰ معلول هم در اثر عوارض مربوط به زایمان، ۶ هزار و ۲۰۰ معلولیت بر اثر سانحه و حوادث و ۱۹ هزار معلول هم بر اثر موارد دیگر هستند، اظهار داشت:اعزام تیمهای درمانی، پرداخت مستمری، کمک هزینه بلاعوض، وامهای بدون بهره، هزینه درمان و ایاب وذهاب، پرداخت کامل شهریه دانشجوهای معلول تنها بخشی از خدمات بهزیستی است.

 

وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد اماکن مذهبی، تفریحی، فرهنگی، کتابخانه برای استفاده از معلولین مناسب نیست، ادامه داد:سن سالمندی در جهان ۶۰ سال است و ۸ درصد از جمعیت خراسان رضوی معادل ۵۶۰ هزار نفر را سالمندان تشکیل می دهند که فقط ۱۶۰۰ نفر آنها در کل خانه های سالمندان استان حضور دارند که از این تعداد ۸۰۰ نفر آنها بی هویت هستند.

کد خبر 658481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha