به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، هفته دفاع مقدس می تواند بهانه ای برای مطالعه باشد. آشنایی با گذشت ها وایثارگری های مردمانی که هشت سال در برابر تجاوز دژخیمان ایستادگی کردند تا به دنیا نشان دهند که مردمان این خطه از خاک جهان زیر بار زور و ستم نمی مانند و جان خویش را برای حفظ آرمان ها و ارزش های نثارمی کنند. در این عرصه زنان و دختران این مرز و بوم نقش به سزایی داشته اند و همواره درجبهه های جنگ همدوش مردان از مرز و بوم این سرزمین دفاع کرده اند. برای آشنایی با تلاش های زنان و دختران دستچینی از بهترین کتاب ها درباره بانوان و دفاع مقدس تقدیم علاقه مندان به مطالعه در این زمینه می شود.
«دا» اثر«سیده اعظم حسینی »
«دا» اثر«سیده اعظم حسینی» است که انتشارات «سوره مهر» آن را چاپ کرده است.
این کتاب خاطراتی پرکشش از روزهای آغازین حمله دشمن به خرمشهر را روایت می کند؛ حوادثی پر از کشمکش از حضور زنان و دختران جوان و با اراده در میانه جنگ. یکی از ویژگی های اصلی این کتاب ، جزیی نگری هایی است که روای و نویسنده بیان کرده اند. همین جزیی نگری ها، صحنه های وقوع حوادث را بسیار زنده کرده است و گویی شما را به آن زمان می برد. کتاب "دا" محصول هفت سال ثبت و ویرایش خاطرات سیده زهرا حسینی است که مهر تحسین و تایید رهبرفرهیخته انقلاب اسلامی بر آن از ویژگی های و امتیازات آن است.
«نگاه پر باران» اثر«سمیه شریفلو»
«نگاه پر باران» مروری بر نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس اثر«سمیه شریفلو» را نشر«فاتحان» چاپ کرده است.
«نگاه پر باران» مروری بر نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس عنوان کتابی است که نقش زن در دوران دفاع مقدس را بازگو می کند. این کتاب نگاهی گذرا به حضور زنان در جنگ های صدر اسلام و دوران پیروزی انقلاب دارد و سپس به هشت سال دفاع مقدس می رسد و نقش زنان را از زمان غافلگیری خانواده های مرز نشین تا نیاز به حضور زنان در جبهه ها و پشتیبانی مادی و معنوی آن مطرح می کند. " عشق مرز ندارد: حضور زنان در جنگ"؛ " آتش درگلستان: زنان در نخستین روزهای دفاع مقدس" ؛ "آرزوی آواره: آوارگی زنان در هشت سال جنگ" و... از فصل های مختلف این اثر است.
«دخترشینا» اثر«مهناز ضرابی زاده »
«دخترشینا» اثر«مهناز ضرابی زاده » را انتشارات سوره مهر چاپ کرده است .
دختر شینا، وقتی باران سنگین زندگی مشترک را همراه پنج فرزند که در لحظه تولد هیچ کدام، شوهرش را در کنار خودش نداشت، به تنهایی به دوش می کشید، می توانست به هر گونه اعتراض و ناسازگاری روی بیاورد؛ اما روابط بی ریا که بین دو شخصیت اصلی دختر شینا ، یعنی شهید "ستار (صمد) ابراهیمی هژیر" و همسرش برقرار است یکی از عوامل دلچسب بودن اثر است که با بیان ساده و بدون سانسور نویسنده همراه شده است؛ چیزی که گاهی شاهد نادیده گرفتن آن در دیگر آثار مذهبی هستیم.
«دختران اپی دی» اثر«لیلا محمدی»
«دختران اپی دی» اثر«لیلا محمدی» شامل خاطرات «مینا کمایی» است که سوره «مهرچاپ» آن را برعهده داشته است.
«دختران اپی دی» اثر«لیلا محمدی» شامل خاطرات «مینا کمایی» در دوره هشت ساله دفاع مقدس در بیمارستان شرکت نفت آبادان است که بین اهالی ، به بیمارستان O. P. Dمعروف است و نام کتاب هم از این اصطلاح گرفته شده است.
در بخشی از این اثر می خوانیم:«آب تا زانوهایمان می رسید. از داخل آن گوش ماهی جمع می کردیم و به هم نشان می دادیم . وقتی کف حیاط حسابی خنک شد از بازی خسته شده بودیم. پارچه های درز دار را بر داشتیم. آب با فشار به کوچه رفت. بچه های کوچه پشت در جمع شده بودند تا پای خود را با آب بشویند. خوشحال بودیم که کف حیاط مثل هر روز ، برای خواب شب خنک شده است...»
«خاطرات شهید مدق» اثر «مریم برادران»
«خاطرات شهید مدق» اثر «مریم برادران» به همت انتشارات «روایت فتح» چاپ و منتشرشده است.
مجموعه «اینک شوکران» روایتی از زندگی جانبازان و شهدای شیمیایی جنگ از زبان همسرانشان است که شماره نخست آن به روایت زندگی شهید«منوچهرمدق» اختصاص دارد. روایت کتاب مانند باقی کتاب های این مجموعه ، به دو صورت است: بیشتر به روایت همسر شهید و بخش هایی به روایت دانای کل.
این کتاب به جای آنکه گزارشی از میدان جنگ باشد ، روایتی ازهمسر رزمنده و جانباز است که در میدان زندگی ، سلحشورانه پیکار می کندو آنچه این زندگی را متفاوت و دور از تکرارهای ملال آور می کند، این است که این عشق تا وصال، چندان به درازا نمی کشد و دلخوشی های این وصال هم چندان پایدار نمی ماند.
«دختری کنار شط» اثر«عبدالرضا سالمی نژاد»
«دختری کنار شط» اثر«عبدالرضا سالمی نژاد» پرداختی جذاب از زندگی شهید «مریم فرهانیان نژاد» است که انتشارات «فاتحان» چاپ کرده است.
«دختری کنار شط »همان طور که از نویسنده در مقدمه اش می گوید :« پرداختن به شخصیتی ماجراجو یا انسانی حادثه ای نیست که انتظار داشته باشیم. حوادث و رویدادهای ناگفته ای را در این کتاب بخوانیم. او حتی فرمانده نظامی یا طراح نقشه های عملیاتی نیز نیست تا از این منظر بتوان به توانمندی های فردی و استعدادهای خدادی مردان جنگ بنگریم.»
چیزی که این کتاب را متفاوت می کند و باعث می شود ، نویسنده زندگی شهید مریم فراهانیان نژاد را دنبال کند فرایند پختگی و کمال و شکوفایی دخترمسلمان و جوانی است که راه طولانی عرفان صد ساله را در میان برترین مسیرها در شهادت می پیماید.
«حکایت آنان که بلا را در بقا دیدند» اثر«سپیده کاشانی»
«حکایت آنان که بلا را در بقا دیدند» اثر«سپیده کاشانی» به همت «انجمن قلم ایران» چاپ شده است.
حکایت آنان که بلا را در بقا دیدند یادادشت های سپیده کاشانی(سرور با کوچی) از زنان شاعر عصر انقلاب ، درباره دو سفر به جنوب است. او در این کتاب، خاطره هایش از سفر به جنوب را می نگارد و با نثری آهنگین، همان قطعات ادبی و نثر های شاعرانه اش را به ذهن متبادر می کند؛ نثرهای شاعرانه ای که حقیقت را به تصویر می کشند، نثرهای شاعرانه ای که فقط تخییل و صور خیال نیستند، نثرهای شاعرانه ای که فقط صنایع لفظی و معنوی نیستند.
«حنانه» اثر«مریم برادران»
«حنانه» اثر«مریم برادران» برشی از زندگی حنانه نصاری را انتشارات روایت فتح چاپ کرده است.
حنانه قصه زندگی دختر جنگ زده ای است که به خاطر حمله صدامبه خاک ایران مجبور شده است شهر و دیارش را رها کند و به شهرهای دیگر بگریزد .. جنگ همه چیز حنانه را از او گرفته است؛ اول خانه پر خاطره دوران کودکی اش، بعد مال و دارایی و نخل ها و لنج پدرش ، بعد پدرش، بعد مادرش و بعد برادرش .
حنانه برشی از زندگی حنانه نصاری و خانواده شهید حسن نصاری است که شاید هزارها مثل آن را بتوانیم پیدا کنیم ؛ اما آنچه این کتاب را خواندنی می کند، روایت شیرین راوی و قلم جذاب مریم برادران است.
«دوره درهای بسته» اثر «فاطمه ناهیدی»
کتاب «دوره درهای بسته» اثر«فاطمه ناهیدی»را روایت فتح چاپ و در دسترس علاقه مندان قرار داده است.
دوره درهای بسته کتاب خاطرات زن آزاده ای است که برای امداد رسانی به جبهه رفت اما در دومین روز خدمت رسانی اش در شهر محاصره شده خرمشهر به اسارت دشمن درآمد.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:« جای کوچک و کثیفی بود. اما برای چند روز قابل تحمل بود. به گوشه و کنار سرکی می کشیدند و هر چه می دیدند برای هم می گفتند. فاطمه خم شد و حلیمه روی پشتش رفت. توی سوارخی که لامپ بود ، یک مداد پیدا کرد و آن را برداشت. روی دیوار ، بین کاشی ها چیزی نوشته شده بود. بعضی نوشته بودند فراد قرار است اعدام شوند و وصیت نامه هایشان را روی دیوار کنده بودند.
نظر شما