برگزاری نخستین جشنواره دفاع مقدس از منظر مطبوعات و رسانه در همدان

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان از برگزاری نخستین جشنواره استانی دفاع مقدس از منظر مطبوعات و رسانه همزمان با بزرگداشت هفته دفاع مقدس در این استان خبر داد.

محمد جواد زمردیان، مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: این جشنواره که در 2 بخش جمع آوری آثار دیداری و شنیداری رسانه های جمعی در سال گذشته و نقش اقشار مختلف جامعه در دفاع مقدس از موضوعات این جشنواره است.


وی افزود: گزارش مقاومت مردم استان در بمباران شهرها، نقش مردم در پشتیبانی از جنگ، حماسه های رزمندگان و فرماندهان شهید در مناطق عملیاتی و سفر به سرزمین های نور از دیگر موضوعات این جشنواره است.


زمردیان به روزنامه ها و خبرگزاری های فعال در استان همدان اشاره کرد و اذعان داشت: در بخش اول تاکنون 2021 خبر از خبرگزاری ها و جراید استان همدان دریافت شده است که تعداد یک هزار و 495 خبر مربوط به جراید و تعداد 526 خبر مربوط به خبرگزاری های استان همدان است.


وی ادامه داد: از تعداد اخبار ذکر شده یک هزار و 84 خبر مربوط به کنگره بزرگداشت سرداران، امیران، فرماندهان و هشت هزار شهید استان همدان و 830 خبر نیز در حوزه ترویج فرهنگ دفاع مقدس بوده است همچنین 107 مورد نیز عکس خبری درج شده است.


مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان خاطر نشان کرد: علی رغم اطلاع رسانی های به عمل آمده هنوز از خبرگزاری های موج، ایکنا، پانا، آنا، ایسکانیوز و ایونا اخباری مربوط به سال 89 به دبیرخانه ارسال نشده است.


زمردیان اظهار داشت: در بخش جراید نیز هنوز هیچ نوع آماری از سرپرستی های روزنامه اطلاعات، روزنامه جام جم، روزنامه رسالت، روزنامه جوان و هفته نامه مهراب همچنین دوهفته نامه نشر اندیشه مربوط به سال 89 نیز به دبیر خانه جشنواره ارسال نشده است.


دبیر جشنواره عنوان کرد: به منظور انعکاس اقدامات فعالین رسانه ای استان در دوران دفاع مقدس کار جمع آوری جراید در قالب 927 جلد روزنامه، مجله، ماهنامه و.... از نشریات دوران دفاع مقدس توسط معاونت تحقیقات و پژوهش این اداره کل انجام شده است که در قالب نمایشگاهی در کنار مراسم جشنواره ارائه می شود.


وی افزود: روزنامه های کیهان، اطلاعات، جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی، همچنین روزنامه میزان، روزنامه امت، روزنامه صبح آزادگان و روزنامه رسالت از روزنامه هایی بودند که در دوران دفاع مقدس فعالیت بیشتری درانتشار اخبار و وقایع آن دوران باشکوه داشتند.
 

زمردیان اضافه کرد: این اطلاعات جمع آوری شده منبع خوبی برای پژوهشگران هم استانی است تا با بررسی و مطالعه اخبار و رویدادهای آن دوران نسبت به بهره برداری آن اقدام کنند.


زمردیان اذعان داشت: امیدواریم نشریات و خبرگزاری های که هنوزاخباری ارسال نکرده اند هر چه زودتر اخبار و اطلاعات را به دبیرخانه ارسال نمایند چرا که همه سعی ما افزایش غنا و جامعیت بیشتر و محتوایی در انعکاس تلاش ها و زحمات اصحاب محترم رسانه در استان است.


وی تصریح کرد: با توجه به قرار گرفتن در نیمه سال در حال بررسی برگزاری دوسالانه (89-90) این جشنواره هستیم تا از این طریق، زحمات کشیده شده در سال 90 نیز در پایان همین سال انعکاس داده شود.


مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان ادامه داد: یکی دیگر از وظایف ما شناسایی ایثارگران حوزه خبر و خبرنگاری استان است که بخش تجلیل از شهیدان، جانبازان، آزادگان و رزمندگان رسانه ای استان را نیز به این رویداد فرهنگی اضافه کنیم.


دبیر جشنواره یادآورشد: از نظر اینجانب ایثار در جامعه رسانه ای امروز پرداختن به مباحث و مسائل مربوطه به حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که یقینا با توجه به روحیه ی ایثارگری ارزشمند جامعه مطبوعاتی و رسانه ای استان که در آن سراغ داریم به موضوع معرفی مروجان نسل جوان فرهنگ ایثار و شهادت و پایداری و مقاومت نیز که امروز به عنوان رزمندگان رسانه ای با سلاح تفکر و قلم و با زبان خود موجب معرفی بیش از پیش این فرهنگ غنی هستند قدردانی شود.


وی جامعه مطبوعاتی و رسانه ها را در رشد و بالندگی جامعه دارای نقش اساسی و تعیین کننده ای دانست و بیان داشت: خبرنگاران با گذشتن از جان باارزش خود در طول 8 سال دفاع مقدس صحنه های ماندگاری برای نسل های آینده به یادگار گذاشته اند و با به دست گرفتن قلم و دوربین حوادث و روایات دفاع مقدس را به تصویر کشیده اند که ثمره این مجاهدت ها تقدیم 250 شهید گرانقدر، 50 جانباز فداکار و 12 آزاده گرانقدر است.


وی گفت: امیدواریم برگزاری این جشنواره کوششی ناچیز در راستای معرفی نقش و رسالت این عزیزان در سطح جامعه باشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 65822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha