خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد: آیتالله عبدالحسین بحریان مشهور به بحری خراسانی در اردیبهشتماه 1327 خورشیدی دیده به جهان گشود، دوران تحصیلات ابتدایی را در قائنات گذراند و پس از آن بنا بر توصیه مرحوم پدرش، وارد «مدرسه علمیه میرزاجعفر» واقع در صحن عتیق آستان قدس رضوی شد.
وی زمستان سال 1343 برای ادامه تحصیلات حوزوی عازم نجف اشرف شد و در «مدرسه علمیه وسطی» سکنی گزید و در این سالها از محضر آیات عظام امام خمینی (ره) و سیدمحمود شاهرودی (ره) و آیات شهید سیداسدالله مدنی، سیدحسین راستی و چند نفر از دیگر بزرگان این حوزه استفاده کرد.
بحری خراسانی پس از بازگشت به ایران، در سال 1358 با احساس کمبود مسجد در منطقه مسعودیه و افسریه با همکاری «حاج پرویز نوری شیرازی» مسجد جامع مسعودیه را بنیان گذاشت و این مسجد از آن زمان تاکنون محور اصلی بسیاری از فعالیتهای دینی، فرهنگی، خدماتی، علمی و اجتماعی این منطقه بوده است.
این خانه خدا در سال 1358 با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود مرعشی نجفی؛ فرزند ارشد مرحوم آیتالله العظمی سیدشهابالدین مرعشی نجفی و همزمان با سالروز عید غدیر افتتاح شد.
مسجد جامع مسعودیه در دوران جنگ تحمیلی نیز با تلاشهای بحری خراسانی و هیئت امنای آن، کانونی محوری در جمعآوری کمکهای مردمی برای یاری رزمندگان دفاع مقدس بود.
کتابخانه مسجد جامع مسعودیه در سال 1360 به منظور اشاعه فرهنگ و آموزههای دینی توسط امام جماعت، هیئت امنا و نمازگزاران آن تاسیس شد و اکنون نیز همهروزه آماده خدماترسانی به دانشآموزان، دانشجویان، حوزویان و سایر گروههای مردم است.
امام جماعت و هیئت امنای مسجد جامع مسعودیه در اواسط دهه 60 با درک مشکلات مالی اهالی منطقه افسریه و مسعودیه اقدام به راهاندازی «صندوق قرضالحسنه قدس» کردند که تاکنون کمکها و وامهای بسیاری در اختیار نیازمندان و خانوادههای بیسرپرست یا بدسرپرست قرار داده است.
پایگاه بسیج شهید بهشتی؛ فعال و پرتلاش
پایگاه بسیج شهید بهشتی نیز از ابتدای تأسیس تاکنون با حمایتهای آیتالله بحری خراسانی به یکی از پایگاههای فعال در مناطق افسریه و مسعودیه تبدیل شده است و اکنون صدها نوجوان و جوان عضو آن هستند، این پایگاه، بازوی فعال و پرتلاش مسجد جامع مسعودیه در برگزاری و گرامیداشت مناسبتهای دینی و انقلابی است.
جلسات تفسیر قرآن و نهجالبلاغه و کلاس اخلاق به ترتیب روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء با تدریس بحری خراسانی در مسجد جامع مسعودیه برگزار میشود.
همچنین مجالس سوگواری و مولودیخوانی در اعیاد، وفاتها و شهادتهای اهل بیت (ع) و سایر بزرگان و پیشوایان دین در این خانه خدا و با حضور پرشور و پرشمار آحاد مردم برپا میشود.
همچنین محافل انس با قرآن کریم در طول سال به ویژه در ماه مبارک مضان و در راستای ترویج فرهنگ قرآنی و با برگزاری مسابقات فرهنگی و اجرای گروه تواشیح در مسجد جامع مسعودیه برگزار میشود.
صمیمیت مثال زدنی دست اندرکاران مسجد جامع مسعودیه
بحری خراسانی در این باره با بیان اینکه هیئت امنا و اعضای پایگاه بسیج برادران و خواهران مسجد جامع مسعودیه از ابتدای تاسیس این مسجد تاکنون نقش فعالی در برگزاری برنامههای دینی، فرهنگی، ورزشی و علمی داشتهاند، گفت: هماهنگی خوبی میان تمام دستاندرکاران و نهادهای این مسجد وجود دارد که شاید همین موضوع مهمترین دلیل موفقیت این خانه خدا طی 38 سال فعالیت آن بوده است، صمیمیت دستاندرکاران این خانه خدا، مثال زدنی و الگویی برای دیگران است.
بحری خراسانی، عربعلی جوفپسند، شعبانعلی رمضانی، فرخی، شبانی، شریفنژاد، عباس رحیمی گرکانی، مصطفی میرزابیک و حجتالاسلام والمسلمین خرقانی از ابتدای تاسیس مسجد جامع مسعودیه تاکنون عضو هیئت امنای آن هستند و در فضایی صمیمی و سازنده فعالیتهای این خانه را انجام میدهند، البته برخی از هیات امنای این خانه خدا به رحمت خدا رفتهاند.
مصطفی میرزابیک با بیان اینکه مسجد جامع مسعودیه در سال 1395 با کمک نمازگزاران، هیئت امنا و خیرین بازسازی شد، گفت: ما اهل جمعآوری پول به صورت روزانه یا هفتگی در این مسجد نیستیم و خودِ نمازگزاران و برخی خیرین، داوطلبانه و به طور خودجوش کمکهای مناسبی به این مسجد میکنند.
وی خاطرنشان کرد: این مسجد به دلیل جایگاه محوری آن همواره مورد توجه شخصیتهای سیاسی، حوزوی، علمی و فرهنگی کشور بوده است و افرادی مانند محمود احمدینژاد، مهدی چمران و حجتالاسلام ابوترابیفرد برای سخنرانی به آن آمدهاند.
بی اعتنایی مسئولان به مصوبات مجلس
این عضو هیئت امنای مسجد جامع مسعودیه، با بیان اینکه ادارات آب، برق و گاز مصوبه مجلس شورای اسلامی در مورد رایگان بودن این خدمات را اجرا نمیکنند، گفت: همیشه مشکلات بسیاری برای پرداخت این هزینهها داریم و گوش مسئولان این ادارات، شنوای قوانین و مصوبات مجلس و تاکیدات ما نیست که نیست.
سخن آخر اینکه حضور مردم در نماز جماعت و برنامههای مسجد جامع مسعودیه همیشه پررنگ بوده است و این موضوع در مناسبتهای مذهبی و ملی آنقدر زیاد است که دستاندرکاران این خانه خدا مجبور میشوند حیاط آن را مفروش کنند تا جای مناسب برای حضور مردم در این مسجد فراهم شود.
نظر شما