فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره برنامه ریزی و تهیه مستندات برای ثبت ملی 70 اثر تاریخی و میراث فرهنگی ناملموس استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:9 اثر میراث فرهنگی ناملموس استان اصفهان در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور قرار گرفت و هفته گذشته نتیجه آن به استان اصفهان اعلام شد.
وی افزود: این نه اثر تاریخی و میراث ناملموس شامل نمدمالی سمیرم، مهارت ارغوانبافی نجفآباد، خاتم اصفهان، سفالگری شهرضا، مهارت طلاکوبی روی فلز، گوژکاری (جُندهکاری)، گونهای قلمزنی در اصفهان، دانش بومی برنجکاری در لنجان، ملیلهسازی اصفهان، دانش بومی کاشت هندوانه دیمی در کویر چاله سنبک شهرستان آرانوبیدگل دمی باشد.
الهیاری ادامه داد: همزمان با برگزاری پانزدهمین اجلاسیه پیرغلامان چهار اثر میراث ناملموس که مربوط به آیین عزاداری امام حسین(ع) بود ثبت شد و از ل.ح این آثار رونمایی شد.
وی با اشاره به اینکه از ثبت آثار تاریخی ناملموس قبلا غفلت شده بود، تصریح کرد: آثار تاریخی ناملموس همانند آثار تاریخی ملموس دارای ارزش هستندو باید به ثبت برسند که اداره کل میراث فرهنگی با تهیه پرونده های این آثار سعی در انجام ثبت و معرفی به جهانیان است زیرا برخی از فعالیت ها و آثار ناملموس جایگاه خاصی در عرصه بین الملل دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به نگاه همه جانبه نسبت به موضوع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در چهار سال گذشته خاطرنشان کرد: بسترسازی هایی که در این عرصه انجام شده موجب به جذب بیش از 900 هزار گردشگر طی چهار سال گذشته شده که این آمار در مقایسه با گذشته رشد پنج برابری داشته است و در سفرهای داخلی و گردشگری داخلی هم شاهد افزایش میزان سفر و رونق صنعت گردشگری بوده ایم.
وی یادآورشد: ظرفیت های گردشگری مناطق مختلف استان عرضه شده و منطقه غرب استان اصفهان که کمتر مورد توجه بوده امروز وضعیت خوبی در جذب گردشر دارد و فعالیت های این عرصه شتاب گرفته است و گردشگری استان اصفهان تنها به چند اثر و موقعیت گردشگری خلاصه نمی شود و تمامی ظرفیت های گردشگری و تاریخی به مسافران و گردشگران عرضه می شود.
نظر شما