حجتالاسلام احمد رهدار، رییس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه، نقش مساجد را در افزایش بصیرت آحاد افراد جامعه به ویژه نسل جوان مهم ارزیابی کرد و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد در تاریخ اسلام و سیره مسلمانان همواره به عنوان یک معیار و ملاک عمل کرده است به این معنا که در ارزیابی ملاکهای حق و باطل بودن افراد، اهل مسجد بودن و یا نبودن آنها در نظر گرفته میشود زیرا تجربه تاریخی نشان داده است کسانی که اهل مسجد هستند در مجموع نسبت به دینداران اهل نمازی که در مسجد حضور نمییابند در بحرانهای تاریخی مقاومتر و در فتنهها مسیر درست را زودتر تشخیص میدهند.
وی با اشاره به اینکه مسجد محل تجمع عقل جمعی دینداران است، افزود: انسان متدینی که در مسجد حضور مییابد، پتانسیل و ظرفیت دینداری اهل مسجد را در اختیار دارد و با آنها مشورت میکند زیرا در مسجد افرادی با صنوف مختلف، مراتب علمی و دینی متفاوت، افراد خبره، عالم و امام جماعت حضور می یابند و تمام فوایدی که برای یک کار جنبی میتوان انجام داد با بهرهگیری از عقل جمعی دینداران در مسجد شکل میگیرد.
مسجد در عرصههای تاریخی به عنوان شاخص و قطبنما عمل کرده است
حجتالاسلام رهدار ادامه داد: این پایگاه اثرگذار دینی به دلیل در اختیار داشتن پتانسیل جمعی دینداران توانسته در عرصه های مختلف تاریخی به عنوان شاخص و قطبنما عمل کند که این کارکرد را در بحرانهای مختلف انقلاب اسلامی همواره شاهد آن بودهایم.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دینداران اهل مسجد همواره برای شناخت حق و باطل شاخص و معیار هستند، اظهار کرد: افراد جامعه هنگامی که در وقایع از اینکه در کدام جناح، ذیل کدام پرچم و یا منطق باشند، دچار تردید می شوند، ملاکشان برای تشخیص حق جهت گیری دینداران مسجد است و ایده و نظر آنها را مدنظر قرار می دهند.
پرورش عقل و استعداد ها در مسجد زمینهساز افزایش بصیرت و هدایت نسل جوان
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی- پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: فرصتهایی که مسجد برای پرورش عقل و استعداد در اختیار اهل مسجد قرار میدهد، مسجد را تبدیل به شاخص و عامل هدایت و افزایش بصیرت می کند.
حجتالاسلام رهدار نقش متولیان مساجد را در افزایش بصیرت و دشمنشناسی آحاد افراد جامعه به ویژه جوانان مهم دانست و تصریح کرد: سلوک رفتاری امام جماعت و هیئت امنای مسجد قبل از اینکه به مرحله بیان برسد، میتواند عامل جهتدهی و هدایت و افزایش بصیرت مردم به ویژه جوانان باشد.
وی خاطرنشان کرد: نسل جوان ویژگیهای خاص خود را دارند. آنها در مصلحتسنجیها و رفتارهای غلط اجتماعی گرفتار نمیشوند و معمولا پیام حق را راحتتر میشنوند، از این رو متولیان مساجد باید با مخاطبسنجی در افزایش بصیرت آنها گام بردارند و بر اساس آن فعالیت هایی را برای گروههای سنی مختلف با تاکتیکهای مختلف و محتوای غنی برنامهریزی کنند. زیرا مسجد باید پیامآور ایمان، صداقت و خوشخلقی باشد اما شیوه تبیین آن برای قشرهای مختلف باید تفاوت داشته باشد.
حجتالاسلام رهدار بر بهرهگیری از ظرفیتهای جوانان در هیئت امنای مساجد تأکید و اذعان کرد: حضور جوانان در هیئت امنای مساجد میتواند پل ارتباطی قوی میان هیئت امنا و نیازهای نسل جوان باشد زیرا در این صورت است که کمترین اختلاف میان برنامههای عمومی هیئت امنای مساجد با نسل جوان به وجود می آید.
اهل مسجد در بحران ها و فتنه ها صحنه را خالی نمیکنند
رییس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه با بیان اینکه در سال گذشته مردم به ویژه اهل مسجد با بصیرت خود نشان دادند در بحرانهای مختلف صحنه را خالی نمیکنند، ادامه داد: با باز شدن بسیاری از گره ها و نقاط تردید از سال گذشته تا امروز، شاهد بصیرت بیشتر مردم برای حضور در صحنه دفاع از آرمانهای انقلاب و نظام هستیم. بدون تردید گذشت زمان بیشتر به مردم مدد رساند تا متوجه شوند که چه فتنه و مصیبت هایی را پشت سر گذاشتند. یک سال گذشته فرصت مناسبی بود تا مردم تأمل کنند و حق و باطل را تشخیص دهند.
پایان پیام/
نظر شما