به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، خدا بخش عرب با بیان اینکه برای همایش توسعه شرق استان سمنان ۱۷ فرصت سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است، ابراز داشت: این سرمایه گذاری ها در قالب تولید اسانس طبیعی و بسته بندی گیاهان دارویی با ظرفیت ۴۵۰ تن، احداث زنجیره کشتار و ذخیره سازی، بسته بندی و تولید غذای آماده بر پایه گوشت مرغ، تولید قارچ خوراکی و انواع محصولات گلخانهای، پرورش گاو شیری و پروژههایی از این دست را شامل میشود.
وی با بیان اینکه ۲۷ طرح سرمایهگذاری جهاد کشاورزی سمنان در همایش گذشته به امضا رسید، افزود: ارزش این طرحها ۸۰۰ میلیارد تومان است که از این تعداد چهار طرح به اجرا رسید و ۲۳ طرح دیگر با پیشرفت فیزیکی ۱۰ الی ۸۰ درصد در حال انجام است.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی سمنان با بیان اینکه برگزاری همایش سرمایه گذاری شرق استان می تواند به تولید کنندگان و سرمایه گذاران انگیزه بیشتر برای فعالیت اقتصادی دهد، ابراز داشت: پرورش نژاد شیری بز بسیار ظرفیت مطلوبی است چرا که بازخورد این قابلیت به طور ویژه در بیارجمند به طور کامل مشاهده شد که اگر رفع موانع سرمایه گذاری صورت گیرد سرمایه گذار عمده با دو هزار راس پروژه را عملیاتی می کند.
عرب تصریح کرد: پرورش گاو شیری با ظرفیت یک هزار راس از دیگر پروژههای در دست اقدام برای حضور سرمایهگذار است که اگر بحث تامین آب به عنوان اصلیترین نیاز این واحد برطرف شود میتواند به شکل عملیاتی شدن برسد.
وی افزود: با توجه به میزان قابل توجه شیر خام در شاهرود با تولید روزانه بیش از ۱۸۰ تن که کمتر از نصف این میزان در استان فراوری و بخش عمده ای از آن به استان های دیگر حمل می شود اگر مساعدت مسئولان فراهم باشد طرح توسعه فرآورده های لبنی را می توان به شرایط اقتصادیتر رساند.
همایش توسعه شرق استان سمنان اسفند ماه سال جاری به میزبانی شاهرود برگزار میشود.
طرح صندوق خرد زنان روستایی در ۱۴ استان کشور اجرا شد
رئیس گروه توسعه اجتماعی و اقتصادی دفتر امور زنان وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح صندوق خرد زنان روستایی در سطح ۱۴ استان کشور اجرا شد.
زهره مهیاری در کارگاه توجیهی آموزشی ایجاد صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایر اظهار داشت: این صندوقها باهدف توسعه فعالیتهای اقتصادی و تولیدی زنان روستایی سال گذشته در سطح 14 استان اجرا شد که دستاوردهای خوبی داشت.
وی با اشاره بهضرورت توانمندی سازی زنان روستایی خاطرنشان کرد: با توانمند شدن زنان روستایی زمینه اشتغال جدید در سطح روستاها فراهمشده و از مهاجرت روستائیان جلوگیری میشود.
رئیس گروه توسعه اجتماعی و اقتصادی دفتر امور زنان وزارت جهاد کشاورزی به برخی از اهداف اجرایی طرح صندوق خرد زنان روستایی اشاره کرد و افزود: حمایت از تولیدات روستائیان، افزایش ظرفیت اشتغالزایی در بخش کشاورزی، حمایت از افراد توانمند و کارآفرین از مهمترین اهداف اجرایی این طرح است.
مهیاری ایجاد کسبوکار ارزشآفرین با رویکرد توسعه و همافزایی و استفاده از توان دستگاههای اجرایی مختلف را از دیگر اهداف ایجاد صندوق خرد زنان روستایی عنوان کرد و گفت: وقتی جهاد کشاورزی با دستگاههای مختلف و با اهداف مشترک کنار هم قرار میگیرند یک همافزایی مثبت در جوامع روستایی ایجاد میکند و میتواند دستاوردهای خوبی داشته باشد.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف مهم صندوق خرد زنان روستایی این است که توسعه از مرحله با مردم به مرحله توسط مردم تبدیل شود.
رئیس گروه توسعه اجتماعی و اقتصادی دفتر امور زنان وزارت جهاد کشاورزی گفت: ترویج فرهنگ پسانداز در زنان روستایی یکی دیگر از مهمترین اهداف اجرای طرح صندوق اعتبارات خرد است.
مهیاری به یکی از ویژگیهای مهم صندوق خرد زنان روستایی و مزیت آن نسبت به سایر صندوقها اشاره کرد و گفت: این صندوق صرفاً وام و تسهیلات را به فعالیت زنان روستایی در بخش کشاورزی و تولید ارائه میدهد.
وی به برخی از اقدامات انجامشده برای اجرای بهتر طرح صندوق زنان روستایی اشاره کرد و گفت: آموزش زنان تسهیلگر برای کمک به اجرای این طرح یکی از اقداماتی است که انجامشده است چراکه زنان تسهیل گر یکی از بازوان اصلی زنان در جوامع روستایی هستند.
رئیس گروه توسعه اجتماعی و اقتصادی دفتر امور زنان وزارت جهاد کشاورزی زنان تسهیلگر را محور اصلی تشکیل صندوق خرد زنان روستایی در روستاها دانست و گفت: زنان تسهیلگر زنانی هستند که میتوان از طریق آنان بهتر با زنان روستایی ارتباط برقرار کرد و آنها هستند که میتوانند مشکلات زنان روستایی را انتقال دهند.
نظر شما