به گزارش خبرنگار شبستان، محمد محب خدایی، معاون گردشگری در نشست خبری امروز با تشریح برنامههای روز ملی گردشگری گفت: گردشگری یکی از مولفههای مهم برای توسعه اقتصادی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهایی که به ذخایر نفتی دسترسی ندارند برای توسعه اقتصادی از گردشگری بهره میگیرند، افزود: امروز کشورهایی که در رکود اقتصادی بسر می برد به سمت مباحث گردشگری حرکت کردهاند.
معاون گردشگری با بیان اینکه ایران پس از برجام در حوزه گردشگری در بین 126 کشور جایگاه نود و سوم را پیدا کرده است، افزود: بر اساس تاکید ریاستجمهوری و اسناد بالادستی باید پنج میلیون گردشگر فعلی را به 20 میلیون گردشگر افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه باید برنامهریزی کنیم تا صنعت گردشگری در کنار صنعت نفت جایگاه خود را پیدا کند، خاطرنشان کرد: به ازای ورود یک گردشگر 1200 دلار درآمد وارد کشور میشود.
معاون گردشگری ارزآوری صنعت گردشگری را عادلانه توصیف کرد و این موضوع را از مزیتهای گردشگری عنوان کرد و افزود: این در حالی است که اگر درآمد هر بشکه نفت را 40 دلار در نظر بگیریم به ازای ورود هر گردشگر 30 بشکه نفت عادیمان خواهد شد.
محب خدایی با بیان اینکه 40 برنامه برای توسعه گردشگری کشور تدوین شده است، افزود: استانها به عنوان ذخایر حوزه گردشگری محسوب میشوند که باید زیرساختهای موجود در استانها را ارزیابی و بررسی کنیم و بر اساس فرصتها و زیرساختهای موجود برای جذب گردشگر خارجی در استانها برنامهریزی کنیم.
معاون گردشگری عید نوروز را بهترین زمان برای ظرفیتسنجی استانها برشمرد و افزود: در زمان نوروز 30 درصد ظرفیت کشور به ارایه خدمات میپردازد.
وی با بیان اینکه توسعه متوازن گردشگری نداریم، خاطرنشان کرد: بسیاری از ظرفیتهای صنعت گردشگری ناشناخته مانده است.
محب خدایی با بیان اینکه استانها و مدیریت شهری در حوزه گردشگری تمرکز ندارد، افزود: موضوع شهر گردشگر نیاز به برنامهریزی با محوریت نیازها و ضرورتهای شهری دارد.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری یک صنعت مولد و کاتالیزور در سایر حوزهها است، ادامه داد: مدیریت شهری باید در برنامهریزیهایش به جامعه گردشگر و جامعه ساکن توجه داشته باشد.
معاون گردشگری با بیان اینکه 16.6 درصد از جمعیت جهان گردشگر هستند، اظهار داشت: اگر هر استانی که شهرهایش دو میلیون نفر جمعیت دارد و بخواهد به شهر گردشگر تبدیل شود باید برای یک میلیارد و 200 میلیون گردشگر به اضافه جمعیت خود آن شهر برنامهریزی داشته باشد.
محب خدایی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری صادرات بدون انتقال دارایی و ارزآوری را به دنبال دارد، افزود: صنعت گردشگری این مزیت را دارد که به عنوان کاتالیزور برای صادرات کالاهایی که تصور آن را هم نمیکنیم زمینه صادرات فراهم میکند.
وی با بیان اینکه برنامهریزی در حوزه فرودگاه، بازار، بیمارستان و ... در شهر گردشگر با شهر ایدهآل متفاوت است، افزود: در شهرهایی که توسعه گردشگری به عنوان محور و برنامه اصلی انتخاب شده است حتی صدا و سیما نیز در تمام برنامههای خود باید جاذبهها و ظرفیتهای گردشگری را مورد توجه قرار دهد.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم به سمت جذب گردشگر برویم باید یک زبان مشترک در حوزه گردشگری ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: نگرش مدیریت شهری باید در جهت توسعه صنعت گردشگری تغییر کند.
معاون گردشگری تصریح کرد: تلاش میکنیم تا مسئولان اصلی شهر به عنوان مشاوران مدیران کل میراث فرهنگی استانها فعالیت کنند و برای ایجاد این تغییر نگرش بین استانها رقابت ایجاد کنیم.
وی با اشاره به برنامههای روز جهانی گردشگری اظهار داشت: برنامه گرامیداشت روز جهانی گردشگری به عنوان گردشگری پایدار ابزاری برای توسعه چهارم مهرماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار میشود.
معاون گردشگری یادآور شد: اجرای برنامههای آیینی مرتبط با ماه محرم، برگزاری نمایشگاه میراث فرهنگی و صنایع دستی به عنوان دو پارامتر اصلی توسعه صنعت گردشگری از مهمترین برنامههای روز جهانی گردشگری است.
وی با اشاره به تقارن دهه اول محرم با روز جهانی گردشگری اظهار داشت: مراسم آیینی در تمام شهرهای ایران برگزار می شود بنابراین تصمیم گرفتیم از این ظرفیت بالفعل برای گرامیداشت روز جهانی گردشگری استفاده شود.
معاون گردشگری با اشاره به متقارن شدن محرم با فصل ورود گردشگران خارجی به کشور، گفت: برنامه ریزی کرده ایم تا گردشگران خارجی در مراسم ها و آیین های محرم حضور یابند.
نظر شما