به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم تشیع نادر دلدار گلچین، خواننده پیشکسوت موسیقی صبح امروز یکشنبه 2 مهر ماه با حضور احاد جامعه هنری و علاقمندان این هنرمند در تالار وحدت برگزار شد.
علی مرادخانی، فرزاد طالبی، شهرام ناظری، بیژن بیژنی، ایرج راد، رضا بنفشه خواه، علی جهاندار، داوود گنجه ای، محمد منتشری، بهرام گودرزی، شهرام صارمی، علیرضا پورامید، جمشید عندلیبی، عباس عظیمی، حسین اکلیلی، بهرام حصیری، افشین معصومی، رضا شایسته، عبدالحسین مختاباد، خسرو احمدی و محمدعلی بهمنی از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
نادر گلچین از هنرمندان ماندگار موسیقی ایران است
سیدعباس سجادی؛ شاعر در این مراسم گفت: درگذشت گلچین آواز ایران را به جامعه داغدار موسیقی تسلیت می گویم، غزلی را که خوانم سروده استاد احتشامی برای نادر گلچین بود؛ نادر گلچین بی تردید یکی از هنرمندان ماندگار موسیقی است؛ بواسطه اینکه در حوزه های مختلف هنر فعالیت کرده است، خاستگاه آقای گلچین هنرهای نمایشی بوده است که به سمت موسیقی سوق داده شده است؛ خانواده این هنرمند نیز در حوزه تئاتر و سینما و تلویزیون فعال بوده اند.
نادر دلدار گلچین همیشه زنده است
کامبیز روشن روان؛ آهنگساز کشورمان در این مراسم گفت: من هر وقت به این محوطه زیبا می آیم شاهد این هستم که برای تشییع عزیز هنرمند جمع شویم؛ امیدوارم این محل روزی برای تجلیل از هنرمندان تبدیل شود؛ استاد گلچین جزو معدود شخصیت های موسیقی بود که هیچ وقت گله نمی کرد و از کمبودها و شرایطی که در آن گرفتار بود بگوید همیشه از زیبایی ها می گفت و شعر می خواند.
وی افزود: وی نزدیک 100 بیت شعر را از حفظ خواند؛ برای کسی در آن سن و سال چنین حافظه ای حیرت انگیز است، این به خاطر سابقه تئاتری که داشت بود، وی نه از کسی بد می گفت و نه از کسی گلایه ای می کرد؛ امیدوارم همه هنرمندان موسیقی کشورمان در جایگاهی قرار بگیرند که منزلت و جایگاه هنرمند به معنای واقعی کلمه را دارا باشند؛ نادر گلچین چنین بود، یک هنرمند همیشه زنده است و در دل ها زنده است و در دل ها خواهد ماند.
در این مراسم سید عباس سجادی گفت: آخرین آلبومی که از استاد گلچین شنیدند آلبوم «گریز» بر اساس ملودی های فریدون شهبازیان بود.
نادر خواننده ای بود که با همه وجودش می خواند
فریدون شهبازیان،اهنگساز و رهبر اکستر ملی نیز در این مراسم گفت: 50 سال از رفاقت من و نادر گلچین می گذرد زمانی که برنامه گلهای تازه را تهیه می کردم از نادر برای اجرا دعوت کردم، دومین کاری که روی شعر نو ساخته و پرداخته کردم آن زمان (گلهای تازه سال 77) با نام گریز با شعر هوشنگ ابتهاج نوشتم چون عادت به تعریف بیهوده از کسی ندارم ، کسی که کارش ارزشمند است کارش به خانه مردم می رود.
وی افزود: نادر خواننده ای بود که با همه وجودش می خواند آن قدر محفوظات و سواد ادبیات داشت که نمی خواست راجع به شعر و موسیقی برایش صحبت کنید، درباره گلهای تازه 2 کار با نادر داریم گلهای تازه 16 و 77؛گلچین نجیب ترین و بااخلاق ترین و صمیمیترین دوست و خواننده ای بود که می شناختم.
این آهنگساز اظهار داشت: نادر اکثر آثارش در شرکت اوج را زیر نظر من تولید می کرد او همسرش شرکت را راه اندازی کردند و آثار بسیاری را منتشر کردند فرزندان نادر با من بزرگ شدند آنها به جوانی می رفتند و من به میانسالی می رفتم، در تحصیلات و ازدواجشان من همراهشان بودم؛نادر دوست عزیزم بود متاسفم که در این روزها به دلیل تاملات خودم نتوانستم به وی زنگ بزنم. ما خواننده ای را از دست دادیم که مدت ها طول می کشد تا همانند وی داشته باشیم.
گفتنی است؛ مراسم بزرگداشت نادر دلدار گلچین روزچهارشنبه ۵ مهر از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ مسجد جامع شهرک غرب برگزار می شود.
حیف این همه صدا که به خاک می رود
فاضل جمشیدی، خواننده موسیقی ایرانی در این مراسم گفت: مرغ سحر سرود ملی و فرهنگی ما به نوعی در کنار سرود ملی کشورمان است، نادر گلچین روزی به من گفت دوست دارم در مراسم تشییع مرغ سحر را بخوانم، دوست دارم یک تکه از مرغ سحر را به یاد نادر گلچین با هم بخوانیم، حیف این همه صدا که به زیر خاک می رود.
متاسفم استاد بخش زیادی از عمرشان را به اجبار خانه نشین شدند
مرجانه گلچین، برادرزاده نادر گلچین با تقدیر از شرکت کنندگان در مراسم تشیع این هنرمند گفت: خانواده ما خانواده ای است که از که لحاظ تعداد بسیار کوچک و کم جمعیت است، ولی امروز با وجود دل های عاشق شما خودمان را خانواده کوچک نمی دانم و خانواده بزرگ گلچین می نامیم؛ جای خانواده مان دختران استاد نغمه، نگین و خواهر عزیزم منیژه در این مراسم خالی است ؛در این جمع از همه خوشحال تر از ما نادیای عزیز است که مهمان عزیزی در خانه ابدی خود دارد، این فقدان را به جامعه موسیقی تسلیت می گویم، متاسفم؛ استاد عزیز بخش زیادی از عمرشان را به اجبار خانه نشین شدند؛ صدای استاد زمانی پخش شد که دکتر ها اجازه بلند کردن صدا را هم به وی ندادند؛ خوشحالم که این استاد بزرگ مثل خیلی از عزیزانی که خانه نشین بودند از خانه خودشان تالار وحدت به خانه ابدی رفتند، عموی عزیزم نیز از تالار وحدت جایی که بارها تشویق شدند به خانه ابدی رفتند، خواهشمندم آنچنان که مستحق تشویق شما هستند وی را به خانه ابدی بدرقه کنید.
نظر شما