هیئات مذهبی مردم را به سوی کسب مکارم اخلاقی سوق دهند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد امام‌ زمان (عج) با بیان اینکه یکی از راهکارها برای اصلاح وضعیت اخلاقی کشور برگزاری مجالس مذهبی در مساجد با مدیریت ائمه جماعات است، اضافه کرد: هیئات مذهبی مردم را به سوی فضایل و مکارم اخلاقی سوق دهند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: اسلام را دین اخلاق، ادب، دانش و فرهنگ نیکو نامیده‌اند و حضرت محمد (ص) در این باره فرموده‌اند «ما مِن شَیءٍ اَثْقَلُ فِی المیزانِ مِنْ خُلْقٍ حَسَنٍ: هیچ چیز در ترازوی عدل الهی، سنگین‌تر از اخلاق نیکو نیست».

 

مولانا، شاعر و قرآن پژوه نام آشنای ایرانی چنین سروده است:

من ندیدم در جهان جست‌وجو       هیچ اهلیت به از خلق نکو

این تاکیدات و سخنان درحالی است که بنابر اظهارات برخی مسئولان و کارشناسان حوزه دین و فرهنگ، طی سالیان اخیر بداخلاقی‌های فردی، اجتماعی و سیاسی در کشور گسترش یافته است.

 

حال این پرسش ایجاد می‌شود که مجالس سوگواری یا شادی اهل بیت (ع) تا چه اندازه می‌توانند کاهنده این بداخلاقی‌ها باشند و وظایف متولیان و مجریان برگزاری آن‌ها چیست؟

 

خبرنگار ما در همین راستا نقش مجالس حسینی با استفاده از ظرفیت و بستر مساجد را در گسترش ارزش ها و فضایل نیکوی اخلاقی بررسی کرده است که در این نوبت نظرات حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدتقی محصل همدانی؛ نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و قائم مقام اسبق سازمان بازرسی کل کشور می‌آید.

 

محصل همدانی درباره لزوم برگزاری هیئات مذهبی در مساجد و تحت مدیریت ائمه جماعات، گفت: بهتر است محسنات برگزاری مجالس دینی در مساجد برای مدیران هیئات مذهبی گفته شود و نیز تاکید شود که حضور مستمر یک روحانی در مساجد خود می‌تواند مانع بروز خرافات و مطالب موهن در اینگونه مجالس شود.

 

وی راه‌اندازی سریع و بدون برنامه‌ریزی هیئات را یکی از مشکلات مجالس مذهبی در کشور عنوان کرد و افزود: عملکرد برخی از این هیئات مذهبی که به سرعت راه‌اندازی شده‌اند، نامطلوب است و باید دستگاه‌های فرهنگی برای رفع این موضوع چاره‌اندیشی کنند که بهترین راهکار برای مدیریت بهتر هیئات مذهبی، جذب آن‌ها به نزدیک‌ترین مسجد است.

 

امام جماعت مسجد امام‌ زمان (عج) خیابان آزادی، درباره نقش مساجد در استفاده از ظرفیت ماه محرم برای اشاعه اخلاق اسلامی در جامعه، خاطرنشان کرد: اینکه می گویند، بداخلاقی در میان مسئولان و مردم، افزایش یافته است، شاید درست باشد ولی وضعیت اخلاقی جامعه نسبت به پیش از انقلاب اسلامی بهتر شده است؛ هر چند شاهد بروز مفاسدی در میان برخی از انقلابیون، مدیران و سایر گروه‌های مردم هستیم.

 

محصل همدانی با بیان اینکه یکی از راهکارها برای اصلاح وضعیت اخلاقی کشور و جلوگیری از بروز انحرافات و تحریفات، برگزاری مجالس مذهبی و برنامه‌های فرهنگی در مساجد و با مدیریت ائمه جماعات و روحانیون است، اضافه کرد: قیام سیدالشهدا (ع) برای امر به معروف و نهی از منکر و احیای دین بوده است، دینی که پیامبر آن، اسوه اخلاق و فضایل الهی است، بنابراین باید هیئات مذهبی مردم را به سوی فضایل و مکارم اخلاقی سوق دهند.

 

 

https://media.shabestan.news/old/fa/Original/1396/07/01/IMG12243370.jpg

 

 

 

کد خبر 657666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha