بهاد دادن به جوانان، عامل گرایش آنها به مسجد

حجت الاسلام عبدالحسین بندانی نیشابوری امام جماعت مسجد امام منتظر و مولف کتاب های غدیر عید دعا و محبت، تقویم شیعه، احرام محرم، اشک حسینی سرمایه شیعه، ریحانه کربلا، 133 حدیث از کلمات نورانی امام حسین (ع) و...

خبرگزاری شبستان//قم

اشاره:

حجت الاسلام عبدالحسین بندانی نیشابوری امام جماعت مسجد امام منتظر و مولف کتاب های غدیر عید دعا و محبت، تقویم شیعه، احرام محرم، اشک حسینی سرمایه شیعه، ریحانه کربلا، 133 حدیث از کلمات نورانی امام حسین (ع) و ادب زیارت معرفت زائر می باشد که بیش از 10 سال است که به تالیف این کتاب ها مشغول است و برخی از آثار او به چاپ پانزدهم هم رسیده است. این مولف و روحانی مسجد برای ما از مسجد امام منتظر، مردم و جوانان محله و نقش امام جماعت ها در برخورد و گرایش نسل جوان به سمت مساجد می گوید که به شرح زیر است:


امام جماعت باید در مسجد حضور فعال داشته باشد


حجت الاسلام نیشابوری، شما به عنوان امام جماعت مسجد امام منتظر و همچنین روحانی ناظر بسیج فعال در این مسجد، حضور جوانان و نوجوانان در مسجد محله خودتان چطور ارزیابی می کنید؟ خوشبختانه به علت فعالیت بسیج و کانون فرهنگی هنری مسجد امام منتظر حضور جوان ها در صف نماز خوب است و به نظرم یکی از علت های آن برگزاری نماز اول وقت در زمان کوتاه و مختصر است که در کتب فقهی هیز بسیار مورد تاکید است.


شما برنامه های کانون این مسجد را چگونه ارزیابی می کنید؟ البته سابقه فعالیت های این چنینی در مسجد ما مثل دایر بودن کتابخانه به 18 سال قبل بر می گردد ولی می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که کانون فرهنگی هنری مسجد ما توانسته در طول دوران فعالیت جوانان بیشتری را جذب کند.


به نظر شما ائمه جماعات چه نقشی در جذب جوانان به مساجد دارند؟ در مسجد ما علاوه بر پاسخ به سوالات کتبی نمازگزاران قبل از برپایی نماز، به سوالات و مشکلات جوانان و یا احیانا حرف های خصوصی که خود آنها راغب به بیان آن با امام جماعت مسجد هستند، نیز توجه می شود که البته همه این موارد در گرو رفتار امام جماعت با نسل جوان و همچنین حضور مداوم او در مسجد است تا مردم در لحظه مواجهه با مشکلات و یا احیانا برخی سوالات اعتقادی به امام جماعت مسجد محله خود دسترسی داشته باشند و امام جماعت باید در نظر داشته باشد که این رسالت وظیفه اوست و نه شغل که ساعت اداری داشته باشد و او در غیر ساعاتی خاص به مسجد نیاید.


امام جماعت مسجد در برخورد با نسل وان باید چه معیارهایی را در نظر داشته باشد؟ ما نباید تنها بر اساس ظاهر افراد به طور مثال مدل موها و پوشش جوان و یا نوجوان از او دوری کنیم، بلکه باید با لسان خود به آنها محبت کنیم و با صبر و حوصله پای حرف ها و درد دل های آنها بنشینیم.


فاصله گرفتن از تعالیم اهل بیت (ع) به معنای افزایش مشکلات است


محمد علی یزدی الاصل، مسئول کانون امام منتظر در ادامه این گفتگو چنین می گوید:
آقای یزدی الاصل، از چه سالی فعالیت کانون شما به شکل رسمی آغاز شد و در حال حاضر چند عضو دارید؟ فعالیت های این کانون از سال 86 آغاز شده و در حال حاضر 150 نفر عضو دارد که البته این تعداد اوقات فراغت محصلان و دانشجویان در تابستان افزایش می یابد.


از برنامه های جاری کانون تان برای اعضا بگویید؟
شاخص ترین برنامه های این کانون در تابستان و در جهت ساماندهی اوقات فراغت اعضاست و در طول سال نیز کلاس های آموزشی ویژه اعضا و دوره آموزشی برای والدین برگزار می شود.


برای سال جدید چه برنامه هایی را در پیش گرفته اید؟
ما در کانون امام منتظر چشم انداز پنج ساله ای تدوین کرده ایم که اهداف مشخصی در آن تعریف شده و تکمیل کادر اداری کانون، تشکیل پرونده برای تمامی اعضا و حلقه های تربیتی کانون باید از جمله این هدف گذاری هاست. البته در سال جاری فعالیت هایی همچون برگزاری نمایشگاه پیشگیری از مواد مخدر، برگزاری دوره های بصیرت افزایی به صورت ماهانه، برگزاری حلقه های تربیتی در طول هفته، برگزاری کلاس هاس ورزشی پینگ پنگ و تیر اندازی را در دست اجرا داریم و برای تابستان هم در حال برنامه ریزی هستیم.


از برنامه ریزی هایتان برای طرح های تابستانی این کانون بفرمایید؟ امسال کمیسیون ویژه طرح اوقات فراغت تشکیل داده ایم که با جلسات هفتگی با کادر اجرایی در کانون تلاش می کنیم تا برنامه جامع و کاملی برای اعضا و غنی بخشیدن به اوقات فراغت آنها تهیه کنیم و البته در این راستا تلاش کرده ایم تا با مدارس منطقه هم ارتباط برقرار کنیم که در حال حاضر با پنج تن از معاونت های این مدارس تعاملات خوبی داریم.


به نظر شما با توجه به رسالت کانون ها و قشر مخاطب آن و همچنین سرگرمی های فراوان عصر ما، چگونه می توان دوستی جوانان و نوجوانان با کانون های مساجد را عمق بخشید؟ البته ویژگی ها و نیازهای نوجوان و جوان در هر منطقه متفاوت تر از مناطق دیگر است ولی در کل باید در ارتباط با آنها به جوان بها داده شود تا او هم دلیلی برای حضور در مسجد داشته باشد. عشق به اهل بیت (ع) یک امر فطری در میان جوانان ماست و می بینیم هر جا که با این میل فطری فاصله می گیریم، مشکلاتمان زیادتر می شود، پس یکی از راه های نفوذ در دل جوان و ارتباط دادن او با مسجد و کانون های فرهنگی هنری مسجد قوی کردن این ارتباط است و ما در کانون امام منتظر تلاش کرده ایم تا با برگزاری 290 مراسم مذهبی در سال گذشته گامی در این راستا برداشته باشیم.


آیا کانون شما کتابخانه دارد؟ بله، این کتابخانه 2 هزار کتاب در زمینه های کمک درسی و همچنین مباحث اخلاقی دارد و عضویت در آن در جهت استفاده از این کتاب ها و رشد فکری برای تمام اعضای کانون الزامی است.


امیر محمدی دانشجوی دانشگاه تهران که با رتبه 37 در این دانشگاه قبول شده به عنوان نخبه این کانون در این بخش از سابقه عضویت، موفقیت ها و میزان تحصیلاتش برای ما می گوید که مطالعه این مطالب خالی از لطف نیست:


مشاوره های کانون در قبولی ام در دانشگاه بسیار موثر بود


آقای محمدی شما به عنوان نخبه کانون امام منتظر بفرمائید در چه مقطعی در حال تحصیل هستید و از چه سالی در این کانون عضو شده اید؟
من دانشجوی ترم اول رشته تاسیسات حرارت مرکزی هستم و یک سالی هست که در کانون امام مسجد محله خودمان عضو شده ام.


این عضویت در موفقیت تحصیلی شما تاثیری هم داشته؟ بله، من با استفاده از فضای و همچنین کتاب های کتابخانه کانون توانستم برای کنکور آمادگی لازم را کسب کنم و همچنین مشاوره های خوبی هم در زمان امتحان و انتخاب رشته از کادر کانون دریافت کردم که این مسیر را برایم هموارتر کرد.


کدام بخش از فعالیت های کانون امام منتظربه نظر شما بهتر و سودمندتر است؟ مشاوره های درسی، کلاس ها و دوره های آموزشی برگزار شده در کانون بسیار مفید است و بخصوص امام جماعت مسجد که بعد از نماز به صحبت ها و درد دل های ما گوش می دهد و نکات لازم را به ما گوشزد می کند.


کانون های فرهنگی هنری مساجد چگونه می توانند در میان جوانان و نوجوانان ما تاثیر گذارتر باشند؟ به نظرم مسئول و کادر اداری کانون باید درک مناسبی از نیازهای یک جوان و یا نوجوان داشته باشد که خوشبختانه این امر در کانون ما محقق شده و نکته دیگر اینکه در برخورد با اعضا از روی ظواهر قضاوت نکنند و نکته دیگر اینکه برخورد مسئول کانون نکته مهمی در جذب نسل جوان به سمت کانون هاست و یکی از عوامل مهم گرایش من به حضور و شرکت در فعالیت های کانون امام منتظر برخورد خوب و سنجیده مسئول و کادر کانونمان است.


پایان پیام/

کد خبر 65699

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha