به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از انتشارات خانه فرهنگ و هنر گویا، اثر جدید استاد محمود فرشچیان شامل گنجینه شاهکارهای فرهنگ و هنر ایران به نویسندگی و کارگردانی «امیر صبوری» همراه با لوح فشرده، دیوان حافظ به خط «استاد رسول مرادی» و نگارگری «استاد فرشچیان» و کتاب «سلطان سریر صبح خیزان» اثر «استاد اسرافیل شیرچی» است.
اثر جدید استاد فرشچیان ساعت 20:30 پنجشنبه 30 شهریورماه با حضور جمعی از هنرمندان و چهره های فرهنگی هنری و نمایندگان مجلس و شورای اسلامی شهر تهران رونمایی می شود.
این مراسم از سوی انتشارات خانه فرهنگ و هنر گویا و مشارکت انجمن هنرهای تجسمی و بنیاد رودکی تدارک یافته است و به گفته سیدناصر میرباقری، مدیر این مرکز انتشاراتی، این کتاب نفیس در برگیرنده آخرین آثار استاد محمود فرشچیان است.
وی با اشاره به اهمیت تلفیق چاپ فاخر، صحافی ممتاز و اثر هنرمند در کنار یکدیگر گفت: چاپ تازهترین کتاب استاد فرشچیان نزدیک چهار سال طول کشید چرا که هر اندازه کار هنری غنیتر باشد، کار ما هم سختتر خواهد بود و اگر در بخش چاپ درصدی از کار کم یا زیاد شود، کار با مشکل مواجه میشود و اگر بعد از چاپ هم کار صحافی به خوبی انجام نشود، زحمات هنرمند و چاپ از بین میرود.
میرباقری یادآور شد: بهترین خاطره من به زمان انتشار کتاب آثار استاد فرشچیان بازمیگردد که وی بعد از دیدن نتیجه کار، سجده شکر به جا آورد و من از دیدن آن صحنه لذت بسیار بردم.
استاد محمود فرشچیان متولد سال 1308 در شهر اصفهان است که در کودکی با تشویق پدر برای آموزش نقاشی به کارگاه استاد حاج «میرزا آقا امامی» رفت و سپس در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان از استاد «عیسی بهادری» تعلیم گرفت.
او پس از پایان این دوره به اروپا رفت و چند سالی در آنجا به مطالعه و بررسی آثار نقاشان برجسته غرب همت گماشت و در نتیجه همین مطالعات بود که به رهیافتی تازه از هنر نقاشان با معیارهای جهانی رسید.
این هنرمند پس از بازگشت به ایران کار خود را در اداره کل هنرهای زیبای تهران آغاز کرد و پس از مدتی به مدیریت اداره هنرهای ملی و استادی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزیده شد.
استاد فرشچیان در حیطه نقاشی ایرانی به وجود آورنده سبک و مکتب خاصی است که در عین توجه به اصالت مبانی سنتی این هنر، با ابداع شیوههای نو، قابلیت و کارایی نقاشی ایرانی را افزایش داده است. او این هنر را غنا بخشید و از حالت الزامی یک پدیده متکی به شعر و ادبیات رها ساخت و رسالت و ارزشی در حد سایر هنرها در نقاشی ایرانی پدید آورد.
نقاشیهای استاد آمیزه دلپذیری از اصالت و نوآوری است که با خطوط روان و ترکیببندیهای ظریف و مدور، راز و رمزها و اشارات درونی نهفته را در آثار خود به وجود میآورد. در همین حال با نوآوری در گزینش موضوع و پرداخت اثر به گسترهای فراتر از قالبهای مرسوم میرسد. رنگهای تابناک و مواجی که در آثار استاد دیده میشود، آیتی است از ابتکار که افسانهای به نظر میرسد.
آثار استاد فرشچیان در بیش از صدها نمایشگاه فردی و جمعی در ایران و سایر کشورها ارائه و با استقبال روبهرو شده است و سازمان میراث فرهنگی کشور نیز با تاسیس موزه فرشچیان در مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد، زمینه نمایش بیش از 70 اثر این هنرمند ایرانی را فراهم ساخته است.
همچنین طراحیهای ضریح مطهر و منور حضرت اباعبدالله (ع) و ثامنالائمه حضرت رضا (ع) به قلم ماندگار استاد فرشچیان و به صورت افتخاری انجام گرفته است.
نظر شما