جنبه های پیشرفت چشمگیر صنعت و تکنولوژی در دولت مهدوی

خبرگزاری شبستان: به رغم زعم باطل گروهی که تشکیل حکومت مهدوی عجل الله تعالی فرجه را مایه ارتجاع بشر به شیوه های زندگی بدوی معرفی می کنند، عصر نورانی حکومت حضرتش دوران شکوفایی بشر در صنعت، تکنولوژی و توسعه همه جانبه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید در کتاب شریف «امام مهدی علیه السلام موجود موعود» در رابطه با موضوع «پیشرفت صنعت و تکنولوژی در پرتو دولت مهدوی» می نویسد:

 

به رغم زعم باطل گروهی که تشکیل حکومت مهدوی عجل الله تعالی فرجه را مایه ارتجاع بشر به شیوه های زندگی بدوی معرفی می کنند، عصر نورانی حکومت حضرتش دوران شکوفایی بشر در صنعت، تکنولوژی و توسعه همه جانبه است.

 

عمران، آبادی و توسعه شهری به گونه ای فزاینده رو به کمال می رود و مساجد به عنوان نماد این توسعه وسعت فراوان می یابند. در برخی روایات عصر ظهور، نمونه ای از این توسعه و رشد در صنایع عمران و معماری چنین بیان گردیده است: «در برون از شهر کوفه مسجدی با هزار درب ساخته می شود و خانه های شهر به نهر کربلا وصل می گردند؛ توسعه شهرها چنان خواهد بود که مردی سوار بر استر تیزرو به قصد نماز جمعه حرکت می کند، اما بر اثر فاصله فراوان مکان و فراخی شهر به آن نمی رسد. عن أبی عبدالله علیه السلام : إنّ قائمنا إذا قام یبنی له فی ظهرالکوفه مسجدٌ له الف باب؛ و تتّصل بیوت الکوفه بنهر کربلا؛ حتی یخرج الرجل یوم الجمعة علی بغلة سفواء یرید الجمعة فلا یدرکها.» (1) 

 

نکات: 1.انسان صالح به عنوان خلیفه خداوند مامور آباد نمودن زمین است: «هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَكُمْ فِيهَا؛ او خدایی است که شما را از زمین بیافرید و برای عمارت و آباد ساختن آن برگماشت. (2)

 

2. گسترش عدل، توزیع عادلانه امکانات، ارائه خدمات و تسهیلات مساوی و مواسی، توهم اختصاص عمران به کوفه و مانند آن را از بین می برد.

 

3.ارتباط همه جانبه با حکومت مرکزی عدل مدار، موجب توسعه پایدار و پیوند سیاسی، اجتماعی بوده و پهنه چنین پیمانی وسعت آبادی را به همراه خواهد داشت.

 

در پیشرفت های صنعتی و تکنولوژیکی نیز تحولی شگرف رخ خواهد داد، به گونه ای که بین آن حضرت(عج) و یارانش پیکی نخواهد بود: او سخن می گوید و آنان در هر کجا که باشند وی را می بینند و صدایش را می شنوند: عن أبی عبداللع علیه السلام: إنّ قائمنا إذا قام مدّ الله (عزّوجلّ) شیعتنا فی أسماعهم  أبصارهم؛ حتی لا یکون بیهنم و بین القائم برید، یکلمهم فیسمعون و ینظرون إلیه و هو فی مکانه.(3) 

 

گرچه می تواند مراد از این حدیث شریف، عنایت ویژه ای در حق پیروان آن حضرت(عج) باشد به گونه ای که چشم و گوششان قدرتی دوچندان یابد؛ اما اگر منظور این حدیث امری کرامت و خارق عادت نباشد، قطعا بیانگر پیشرفت های صنعتی عصر ظهور است، همان طور که بخشی از آن اکنون نیز در سایه ماهواره ها، وسایل ارتباط جمعی و شبکه جهانی اینترنت عملی شده است که می تواند از آثار و علایم ظهور آن حضرت(عج) باشد و بخش کامل تر آن در زمان ظهور و حکومت آن حضرت(عج) محققّ گردد.  

 

پی نوشت ها:

1. بحارالانوار، ج 97، ص 385   

2. سوره هود، آیه 61  

3.الکافی، ج 8، ص 240

کد خبر 656902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha