صنعت چاپ کشور به  اصلاحات ساختاری نیاز دارد

خبرگزاری شبستان: صالحی گفت: صنعت چاپ صنعتی حاشیه ای نیست و از لحاظ تاثیرگذاری اقتصادی و صنعتی نقش حایز اهمیتی دارد، امیدواریم با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت متناسب با شأن صنعت چاپ اتفاقات خوبی رخ دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی حوزه وزارت خبرگزاری شبستان، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ ایران در تالار وحدت گفت: صنعت چاپ بی تردید نقطه عطف زندگی بشری است و اگر کشف آتش را نقطه اول بدانیم چاپ فصل دوم اکتشافات زندگی انسان است. با این اتفاق بزرگ بشر وارد بخش مهمی از اتفاقات زندگی خود شد.

 

وی افزود: چاپ فصل شروع انقلاب های علمی و اجتماعی بشر بود. صنعت چاپ با انقلاب صنعتی گره خورد و در طی آن همه صنایع نیز به آن گره خوردند. چاپ بخش مهمی از انقلاب صنعتی شد، انقلاب الکترونیکی در قرن بیستم نیز با انقلاب چاپ گره خورد. در دهه اخیر شاهد انقلاب فناورانه هستیم و صنعت چاپ با این انقلاب هم پیوند درونی، پرلایه و عمیقی پیدا کرده است.

 

صالحی در ادامه بیان کرد: بنابراین اگر بگوییم کشف چاپ کشف ماندگار بشر بوده است، اغراق نکرده ایم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه چاپ سه ضلع و بخش دارد، توضیح داد: هر سه بخش چاپ یک فرا دارد. در حوزه فرهنگ فرافرهنگی است یعنی بخش مهمی از انتشار فرهنگ بر دوش صنعت چاپ است، فراهنری است یعنی خلاقیت‌ها و ذوق های انسان در صنعت چاپ تبلور پیدا می‌کند و فراصنعتی است و اقتصادی است یعنی بخش های مختلف صنعت و اقتصاد با چاپ پیوند می خورد.

 

وزیر ارشاد اظهار کرد: چاپ در درون خودش ارزش مالی بسیاری را دارد. گردش مالی بیش از 800 میلیارد دلار در جهان در حوزه صنعت چاپ نشاندهنده این ارزش و اهمیت است و نقش زیادی بر ارزش افزوده کالاهای کشاورزی و صنعتی دارد.

 

وی تاکید کرد: باید صنعت چاپ و همچنین حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر مرتبط با چاپ در کشور را جدی بگیریم و من این تذکر را به همه کسانی که مسئولیتی در این حوزه دارند، می دهم.

 

وزیر ارشاد با بیان اینکه در ایران 5 هزار مجوز، 50 هزار شاغل مستقیم و 10 هزار شاغل غیرمستقیم داریم، افزود: بنابراین باید صنعت چاپ از نقطه‌های قابل توجه کشور در حیطه فرهنگ، هنر و اقتصاد باشد.

 

وی در ادامه اظهار کرد: اتفاقات مهمی افتاده و گام های رو به جلو و اتفاقاتی که در حوزه تسهیل مجوز دستگاه‌ها و تمهیداتی که در دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد اتفاق افتاده نشان از قدم‌های مثبتی در این حوزه است اما هنوز در کاهش واردات و افزایش صادرات در این حوزه فرصت هایی پیش رو داریم و باید به خلق فرصت های جدید نیز در این حوزه بپردازیم.

 

صالحی با توضیح اینکه در سال 94، 144 تن محصولات وارداتی و در سال 95، 84 هزار تن محصولات وارداتی داشتیم، گفت: این رقم می تواند آمار خوبی در این زمینه باشد. ما همچنین در چاپ تخصصی و هوشمند مزیت‌های خوبی پیدا کرده ایم و مانع خیلی از واردات در این حوزه شده ایم اما با آنچه که ایده آل است و باید باشد هنوز فاصله داریم.

 

وزیر ارشاد گفت: ایران با توجه به پهنا، جغرافیا و منابع انسانی ای که دارد در حوزه صنعت چاپ در منطقه و حتی در جهان می تواند حرف های مهمی برای گفتن داشته باشد، برای این اتفاق مقولات مختلفی باید مورد توجه قرار بگیرد از جمله رفع موانع کسب و کار و تولید و همچنین تسهیل قوانین.

 

وی در ادامه تاکید کرد: با بررسی شرایط ساختاری در این حوزه در وزارت ارشاد احساس کردم باید در این حوزه اصلاحات ساختاری صورت بگیرد و یکی از موانع پیش روی ما نیز موانع ساختاری در این حوزه در وزارت ارشاد است. پژوهش ها و گفت و گوهایی صورت گرفت و به این نتیجه رسیدیم که وزارت ارشاد حوزه این فراصنعت را نمی تواند پوشش بدهد و این گزارش با گزارش مرکز پژوهش های مجلس مطابقت داشت.

 

صالحی گفت: با نامه دو وزیر صنعت، معدن و تجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل کارگروه وزارت ارشاد و صنعت و معدن و اتاق اصناف و کارگروه‌ها اقداماتی برای اصلاح قانون در این حوزه صورت گرفت و آیین نامه ای تعبیه شد که در حال حاضر مراحل پایانی اش را طی می کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: صنعت چاپ صنعتی حاشیه ای نیست و از لحاظ تاثیرگذاری اقتصادی و صنعتی نقش حایز اهمیتی دارد، امیدواریم در وزارت صنعت، معدن و تجارت متناسب با شأن صنعت چاپ اتفاقات خوبی رخ دهد.

 

 

 

 

 

کد خبر 656707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha