به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علیاصغر مونسان در مراسم تجلیل از برگزیدگان بیست و هشتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی که امروز ۲۷ شهریور ماه در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، صنایع دستی را یکی از بخشهای حائز اهمیت دانست و افزود: این بخش در حوزه ایجاد اشتغال، توزیع ثروت و عدالت اجتماعی میتواند نقش مؤثر و مهمی داشته باشد؛ از این رو رویکرد دولت به صنایع دستی مثبت است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تزریق امکانات جدیدی از سوی دولت به کسب و کارهای کوچک اشاره و بیان کرد: دولت قرار است امکانات جدیدی را به اشتغال از جمله کسب و کارهای کوچک تزریق کند؛ امیدوارم این امکانات موجب رشد و ارتقای صنایع دستی شود چرا که صنایع دستی هم نقش مؤثری در درآمدزایی دارند و هم نشاندهنده فرهنگ و هویت کشور هستند.
مونسان به اهمیت تجاریسازی اشاره و گفت: ما در بخش تولید صنایع دستی با مشکل مواجه نیستیم؛ آنچه در این بخش باید ارتقا پیدا کند و مورد توجه قرار گیرد، تجاریسازی است. اگر این اتفاق بیفتد، هم قیمت صنایع دستی با توجه به تولید انبوه آن مناسبتر میشود و هم بازار آن رونق پیدا میکند، چرا که صنایع دستی ما به برند تبدیل میشود و به طور معمول، برندها از فروش و بازار بهتر و مناسبتری برخوردارند.
در این مراسم پویا محمودیان بهعنوان دبیر اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی به تفاوتهای این دوره از نمایشگاه با دورههای پیشین اشاره و بیان کرد: یکی از رویدادهای خوب این نمایشگاه، حضور برندهای مهم صنایع دستی بود. از سوی دیگر این نمایشگاه باعث شد تا سرمایهگذاران عرصههای مهم صنعت به حوزه صنایعدستی ورود و در این زمینه سرمایهگذاری کنند. همچنین صادرکنندگان برتر حوزههای دیگر هم علاقهمند به فعالیت در زمینه فرآوردههای دستی شدهاند. برای مثال صادرکننده برتر سال ۱۳۹۰ در زمینه قیر قرار است در ارتباط با صادرات صنایع دستی هم فعالیتهای مثبتی را به انجام برساند.
مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور همچنین گفت: برگزیدگان بیست و هشتمین نمایشگاه صنایع دستی در نمایشگاه آتی از ۶ متر فضای رایگان برخوردار میشوند؛ یعنی میتوانند یک غرفه ۱۲ متری در اختیار بگیرند و تنها اجاره ۶ متر را پرداخت کنند. همچنین ۸ برگزیده نخست این دوره از نمایشگاه ملی صنایع دستی که بیشترین میزان فروش و سفارش را داشتهاند، در اولین نمایشگاه خارجی پیشرو که نمایشگاه کره است، شرکت میکنند و غرفه رایگان در اختیارشان گذاشته میشود.
محمودیان به برگزاری بازارچههای مناسبتی همزمان با شروع ماه محرم و صفر اشاره و تصریح کرد: ما به ۳۱ استان کشور اعلام کردهایم که میتوانند بازارچههای مناسبتی با حال و هوای محرم داشته باشند. در ایام و مناسبتهای دیگر سال هم از برگزاری نمایشگاهها و بازارچههای مناسبتی حمایت و استقبال میکنیم. همچنین امسال طبق برنامهریزیهای انجام شده، قرار است بازارچههای فروش صنایع دستی در مناطق مختلف کشورمان که در مسیر راهپیمایی اربعین حسینی است و همچنین در شهر کربلا به شرط تأمین امنیت، نمایشگاهها و بازارچههای موقت صنایع دستی برگزار شود.
وی همچنین به اتفاقات خوبی که در زمینه تجارت الکترونیک صنایع دستی افتاده، اشاره کرد و افزود: امروز علاوه بر توجه به فروش سنتی، باید به روشهای جدید فروش هم توجه داشته باشیم. فروشگاههای اینترنتی و تجارت الکترونیک یکی از مواردی است که نمیتوانیم نسبت به آن بیتفاوت باشیم.
محمودیان به غرفهای با عنوان «خانه ایرانی» در بیست و هشتمین نمایشگاه صنایع دستی اشاره و بیان کرد: «خانه ایرانی» اتفاق خوب و خوشایندی بود که مخاطبان نمایشگاه را با چیدمان یک خانه با استفاده از صنایع دستی بهروز و مدرن آشنا میکرد و هدف از اجرای آن، بازگرداندن فرآوردههای دستی به زندگی جاری و روزمره مردم بود که با استقبال مخاطبان مواجه شد.
مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور از شکلگیری ۱۰ خانه ایرانی در نمایشگاه عیدانه خبر داد و گفت: در این نمایشگاه که در آستانه سال جدید برگزار میشود، ۱۰ خانه ایرانی با برندهای مختلف شکل میگیرد که هر کدام حال و هوا و فضای خاص خود را دارند تا علاقهمندان با سلیقههای مختلف بتوانند در چیدمان خانه خود از صنایع دستی بهره ببرند.
نظر شما