سال جهاد اقتصادی «چراغ راه» جشنواره بین المللی فیلم کوتاه شد

هاشم میرزا خانی از همکاری انجمن سینمای جوان با موسه رسانه های تصویری برای پخش فیلم کوتاه،رایزنی برای نمایش آثار کوتاه از تلویزیون و تلاش برای ارتقای مقام فیلم کوتاه در سطح جامعه خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، میرزاخانی در نشست مطبوعاتی بیست و هشتمسن جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران،در مورد آمار کشورهای شرکت کننده در این جشنواره گفت:فرانسه با 346 فیلم ، آلمان با 203 فیلم ، اسپانیا با 184 فیلم ،ایالات متحده آمریکا با 133 فیلم ، انگلستان با 124 فیلم ، برزیل با 123 فیلم و فنلاند با 111 فیلم هفت کشور اول در ارسال فیلم به جشنواره هستند.بررسی فیلم ها و کشورهای حاضر در این جشنواره نشان دهنده افزایش تعداد کشورهای شرکت کننده از 97 کشور متقاضی شرکت به 105 کشور است و این نشان دهنده رشد صعودی برای این جشنواره است.

 

در ادامه نشست خبری،مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران ضمن معرفی بخش های مختلف در بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران گفت: بر اساس آیین نامه؛ جشنواه همانند سال گذشته در دو بخش ملی و بین الملل برگزار می شود که در بخش ملی آثار راه یافته به بخش مسابقه علاوه بر داوری در بخش ملی بر اساس موضوع؛ قابل داوری در سه زیرمجموعه «چراغ راه»،« چشم انداز سرزمین زیبای ما» و «پرتوی ایمان» هستند.

 

میرزاخانی در ادامه به شرح بخشهای اعلام شده پرداخت و گفت: در بخش «چراغ راه» این جشنواره، فیلم سازانی شرکت نموده اند که آثارشان با رویکرد نام گذاری سال 1390 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی و یا همت مضاعف و کار مضاعف است.این بخش با استقبال بیش از 400 فیلم ساز شرکت کننده روبرو بوده که جایزه آن تندیس جشنواره و مبلغ بیست میلیون ریال به همراه پانزده میلیون ریال حمایت از تولید اثر بعدی است که به بهترین فیلم با موضوع فوق از سوی داوران جشنواره اهدا خواهد شد.

 

وی افزود : در بخش «پرتوی ایمان» این جشنواره فیلم سازانی شرکت نموده اند که آثارشان با تعریف این بخش یعنی آثاری که در آن «ثمرات ایمان و فرجام پر امید دین داران و رهروان راه فضیلت ترسیم شده و ضمن ایجاد فضای معنوی به مفاهیم دینی بپردازند» منطبق بوده است، شرکت نموده اند، این بخش از جشنواره با استقبال بیش از 300 فیلمساز با 300 عنوان فیلم کوتاه روبه رو بوده است. جایزه این بخش نیز تندیس جشنواره و مبلغ بیست میلیون ریال جایزه نقدی به همراه پانزده میلیون ریال حمایت از تولید اثر بعدی است.

 

دبیر جشنواره بیست و هشتم در ادامه این نشست خبری گفت: در بخش «چشم انداز سرزمین زیبای ما» جشنواره، متقاضیانی شرکت کرده اند که آثارشان با تعریف این بخش یعنی «فیلم هایی که ضمن ارائه تصویری زیبا شناسانه از ایران، ظرفیت های موجود در رنگین کمان فرهنگی، تمدنی، تاریخی و جغرافیایی اقص نقاط کشور را ترسیم نماید» منطبق بوده که تعداد آثار شرکت کننده در این بخش بیش از 180 اثر در بخش داستانی و مستند می باشد.

 

وی ادامه داد: تندیس جشنواره و مبلغ بیست میلیون ریال به همراه پانزده میلیون ریال حمایت از تولید اثر بعدی توسط داوران جشنواره به بهترین فیلم با این موضوع اهدا خواهد شد.

 

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در ادامه در تشریح بخش بین الملل بیست وهشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران گفت: در بخش بین الملل داوران دو گروه خواهند بود که یک گروه به داوری آثار بین الملل در چهارزیر مجموعه مستند، داستانی، تجربی و پویانمایی و همچنین داوری آثار بخش آسیا خواهند نشست و گروه دوم داوران به داوری آثار بخش جهان اسلام می پردازند.

 

هاشم میرزاخانی گفت: بخش مسابقه آسیا به منظور تقویت روابط فرهنگی میان کشورهای قاره آسیا در حوزه فیلم کوتاه در نظر گرقته شده است که کشورهای هند، کره جنوبی ، چین، هنگ کونگ، تایوان، تایلند، ژاپن، سنگاپور، لبنان، مالزی، اندونزی، امارات متحده عربی، عراق، اردن، قطر، سوریه، ارمنستان و بحرین 18 کشور آسیایی هستند که با 236 فیلم، آثارشان را برای شرکت درجشنواره و این بخش ارسال نموده اند وهند با 54 فیلم و کره جنوبی با 41 فیلم بیشترین تعداد آثار را به این بخش ارسال کرده اند.که به بهترین فیلم با این موضوع تندیس جشنواره و مبلغ سه هزار یورو از سوی هیئت داوران اهدا خواهد شد.

 

رییس هیئت مدیره مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر بیست وهشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با تشریح بخش مسابقه «جهان اسلام» گفت: در این بخش «آثاری که با رویکرد هنری نسبت به اصول راستین اسلام و براساس مفاهیم همانند عدالت، راستی و کمال، نقش آیین ها در زندگی امروزی و اعتقادات معنوی در ایجاد ارتباطات انسانی و همچنین با آروزی ساختن جهانی بهتر اختصاص دارد» شرکت می کنند و کشورهای ترکیه، مصر، قرقیزستان، تونس، لبنان، مالزی، مراکش، امارات متحده عربی، اندونزی، فلسطین، قزاقستان، عراق، اردن، بنگلادش، قطر، سوریه، الجزایر، بحرین، بوسنی و هرزگوین و آلبانی بیست کشور مسلمانی هستند که با 112 فیلم، آثارشان را برای شرکت درجشنواره و این بخش ارسال نموده اند و ترکیه با 34 فیلم بیشترین اثر را به این بخش ارسال کرده اند.

 

به گفته میرزاخانی، به بهترین فیلم با این موضوع تندیس جشنواره و مبلغ سه هزار یورو از سوی هیئت داوران اهدا خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه در این دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران قریب به 90 میلیون تومان در دو بخش ملی و بین الملل جایزه داده می شود، گفت: جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران مهمترین جشنواره در عرصه فیلم کوتاه در ایران و منطقه است و در بخش مسابقه ملی این جشنواره به 18 برگزیده در بخشهای مختلف مسابقه ایران تندیس و مبلغ 560 میلیون ریال جایزه نقدی و حمایت از تولید پرداخت خواهد شد. که میزان این جوایز نسبت به سال گذشته یک و نیم برابر افزایش داشته است .
 

میرزاخانی همچنین در خصوص جوایز بخش بین الملل گفت: این جشنواره، در بخش مسابقه بین الملل، مسابقه آسیا و مسابقه جهان اسلام، تندیس جشنواره و مبلغ 18 هزار یورو را به شش برگزیده خود اهدا می نماید.

 

در ادامه این نشست،دبیر جشنواره در رابطه با بحث آموزشی آن گفت: در این دوره از جشنواره هرشب پس از نمایش فیلم های بخش مسابقه از ساعت 21 الی 23 نسبت به نقدو بررسی آثار به نمایش درآمده با حضور یک منتقد – کارشناس ثابت و یک کارشناس و منتقد میهمان استفاده خواهد شد. کارشناس مجری ثابت این نشست ها، طهماسب صلح جو چهره آشنای منتقد سینمایی کشور است که سال هاست علاوه بر نقد در حوزه سینمای حرفه ای به دلیل علاقه شخصی به حوزه فیلم کوتاه او را به عنوان چهره ثابت و پی گیر در عرصه نقد و تحلیل فیلم کوتاه می شناسیم. دیگر منتقدان حاضر در این نشست ها عبارتند از آقایان عزیزا.. حاجی مشهدی – علی علایی – رامتین شهبازی – سعید مترصد و حسین سلطان محمدی خواهند بود.

 

 

مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران در ادامه با اشاره به توزیع فیلم های برگزیده بیست و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در ایام جشنواره به صورت DVD ،گفت: این اتفاق با همکاری انجمن سینمای جوانان ایران و موسسه رسانه های تصویری انجام می شود که در آن آین آثار برگزیده به همراه خلاصه ای از گزارش افتتاحیه، اختتامیه و گزارش تصویری جشنواره در دو عدد دی وی دی و به شکل یک بسته فرهنگی در تیراژ چند هزار نسخه، همزمان با برگزاری جشنواره در مهر ماه به شکل هدیه به کلیه شرکت کنندگان اهدا می شود.

 

وی ادامه داد: این حرکت در جهت اهداف آموزشی انجمن سینمای جوانان ایران و به منظور امکان دیده شدن آثار برگزیده فیلم کوتاه صورت گرفته و از این پس با همراهی «مدیریت محترم موسسه رسانه های تصویری» در تمامی دوره های آن تداوم خواهد داشت.


میرزاخانی در ادامه با اشاره به اینکه بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، علاوه بر تهران در هشت منطقه فرهنگی کشور برگزارمی شود، گفت: به منظور بهره برداری بیشتر فیلم سازان و علاقه مندان به فیلم کوتاه، بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران پس از تهران از 28 مهر تا 2 آبان ماه در مراکز استان های هشت منطقه فرهنگی کشور برگزار خواهد شد.

 

به گفته وی استان های مازندران، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان ، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان استانهای میزبان این جشنواره خواهند بود

 

دبیر جشنواره گفت: پس از برگزاری همزمان در مناطق فرهنگی اعلام شده، با هماهنگی ستاد برگزاری جشنواره، فیلم های برگزیده دو بخش ملی و بین الملل جشنواره توسط دفاتر شصت گانه انجمن در شصت شهرستان کشور به نمایش درخواهند آمد.

 

میرزاخانی در این ادامه این نشست خبری ، در باره هیئت انتخاب بخش ملی و بین الملل بودگفت: 17 کارشناس ، فیلمساز، کارگردان، سینماگر، پژوهشگر، فیلمنامه نویس، تهیه کننده و استاد دانشگاه 1694فیلم رسیده به بخش ملی و 2538 اثر رسیده به بخش بین الملل بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران را بازبینی و انتخاب نموده اند.

 

دبیر بیست وهشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران اعضا هیئت انتخاب این جشنواره را این گونه معرفی کرد:
 

در بخش پویانمایی: سیدعباس پویا فارغ التحصیل رشته سینما و دانشجوی روابط بین الملل و عضو شورای طرح و برنامه مرکز فرهنگی و هنری صبا، مدیرعامل و رئیس هیئت موسس انجمن متخصصین هنرهای دیجیتال ایران ، سه دوره دبیر جشنواره و مدیر نمایشگاه هنرهای دیجیتال، تولید بیش از 600 کار کوتاه و بلند فرهنگی و همچنین تولید و نمایش 12 برنامه فوق مدرن و دیجیتال برای اولین بار در ایران را در کارنامه خود دارد.محمد علی صفورا دانشجوی دکترای پژوهش هنر دانشگاه هنر، فوق لیسانس کارگردانی انیمیشن و مشاور مدیرعامل و مسئول بخش انیمیشن مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، عضو شورای طرح و برنامه و ارزیابی سیمای استانها و معاونت سیما و تولید کارهای کوتاه و انیمیشن فراوانی را در رزومه خود دارد و همچنین بهرام جوانرودی تکنسین الکترونیک و کارگردان فنی انیمیشن و انیماتور و مدرس نرم افزارهای سی .جی از سال 69 و کارگردان ، ناظر فنی و مدیر تولید مجموعه های انیمیشن، وب، جلوه های ویژه،گیم ، مولتی مدیا و تولید انیمیشن سه و دو بعدی و شبیه سازی و اجرای سه بعدی فضاها و مکانها در بستر وب می باشد.

 

در بخش مستند: مرتضی شعبانی کارگردان، فیلمبردار و عضو انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند ایران و سهیل کریمی کارگردان و مستند ساز و مدیر واحد مستند موسسه فرهنگی شهید آوینی است. همچنین وحید چاووش مستند ساز، کارگردان و عضو انجمن مستند سازان سینمای ایران و همچنین برگزیده بیست و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با دریافت تندیس بوده است.

 

در بخش تجربی: دکترشهاب الدین عادل ، دکترای پژوهش هنر و استاد دانشگاه و رئیس دانشکده سینما – تئاتر دانشگاه هنر است، دکتر مهناز مظاهری، دکترای هنر نویسنده، پژوهشگر،کارگردان و تهیه کننده و همچنین جواد مزدآبادی کارشناس طراحی صنعتی، کارگردان فیلم کوتاه، تله فیلم و سریال و نویسنده می باشد .

 

در بخش داستانی: مهدی عظیمی کارشناس سینما و دانشجوی کارشناسی ارشد این رشته، فیلمنامه نویس، کارگردان و تهیه کننده آثار کوتاه و بلند سینمایی، عباس رافعی کارشناس ارشد سینما ، کارگردان و تهیه کننده ، علی اکبر قاضی نظام کارشناس فیلمنامه نویسی، نویسنده، تهیه کننده، عطا سلمانیان، فیلمنامه نویس، کارگردان فیلم و سینما و مهدی جعفری فارغ التحصیل کارگردانی سینما، کارگردان فیلمهای کوتاه داستانی و مستند و مدیر فیلمبرداری است.

 

در بخش بین الملل آقایان دکتر اصغر فهیمی فر دکترای تاریخ هنر، فلسفه و هنر و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و دکتر سید محسن هاشمی دکترای پژوهش هنر و عضو شورای آموزشی و پژوهشی دانشگاه هنر و دکتر مجید جوزانی دارای مدرک دکترای پژوهشی هنر از دانشگاه تربیت مدرس کارگردان، مدرس در مراکز علمی کشور کار بازبینی و انتخاب آثار بخش بین الملل جشنواره را بر عهده داشته اند.

 

بنابر این گزارش ، میرزاخانی در پایان سخنان خود گفت : به دلیل گستردگی جشنواره و برنامه های از پیش تعیین شده ، جلسه بعدی نشست رسانه ای جشنواره به معرفی بخشهای جنبی ملی وبین الملل، معرفی هیئت های داوری جشنواره و همچنین معرفی میهمانان خارجی و جزئیات برنامه افتتاحیه و اختتامیه اختصاص خواهد یافت که برگزاری این نشست در نیمه دوم مهرماه در سالن معاونت سینمایی برگزار خواهد شد.

 

میرزاخانی در این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر عدم موفقیت کامل طرح اکران فیلم های کوتاه در سینما سپیده تهران گفت : ما تمام تلاش خود را برای دیده شدن آثار فیلم سازان کوتاه انجام داده ایم اما باید خود فیلم سازان هم در این زمینه پرتلاش تر باشند.

 

وی افزود : ما با امکاناتی که در اختیارمان بود ورسانه هایی که داریم تمام توانمان را برای تبلیغ این طرح بکار بردیم و یک سالن را هم جهت اکران فیلم ها اختصاص دادیم ولی باید اهالی فیلم کوتاه خودشان بیشتر رغبت نشان دهند.

 

رییس هیئت مدیره ومدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران از تلاش های مجموعه تحت مدیریتش برای نمایش فیلم های کوتاه از طریق رسانه ملی خبر داد وگفت هرچه در توان داریم بکار می بندیم تا فیلم کوتاه به جایگاه واقعی اش نزدیک تر شود.

 

گفتنی است بیست وهشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه از 19 لغایت 24 مهرماه سالجاری در تهران و 8 منطقه فرهنگی کشور توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می گردد.


پایان پیام/
 

کد خبر 65648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha