تا زمانی که منازعات بین الادیانی حل نشود نمی توان با شرک و بی دینی مبارزه کرد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام یونسی تاکید کرد: تا صلح نشود نمی توان بی دینی و جنگ را از بین برد. اکنون ادیان بزرگ آسمانی خود منشاء منازعات هستند و تا وقتی این مشکلات حل نشود نمی شود با شرک و بی دینی مبارزه کرد.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، هفتمین دور گفتگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان و تمدن‌ها با اتریش صبح روز دوشنبه، 27 شهریور در سالن ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

 

در این نشست، حجت الاسلام یونسی، دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقلیت های قومی دینی و مذهبی با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران از برگزاری این نشست ها استقبال می کند، اظهار کرد: لازم می دانم سلام رییس جمهور و دولت جمهوری اسلامی را خدمت میهمانان تقدیم کنم.

 

وی ادامه داد: برای رسیدن به هدف جهان عاری از خشونت باید از گفتگو شروع کرد، گفتگو وسیله شناخت متقابل گفتگوکنندگان است و در این جهت سزاوار است که ادیان مختلف پیشقدم باشند تا یکدیگر را شناخته و به رسمیت بشناسند. قرآن کریم راهکار رسیدن به یک زندگی در سایه صلح و همزیستی و یک زندگانی اخلاقی را شناخت متقابل می داند.

 

وی با اشاره به آیه «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ»، گفت: بنا بر این آیه، تنوع و تکثر انسان به رسمیت شناخته می شود؛ از این رو، بشر باید مجامع مختلف را بپذیرد و قبول کند و به رسمیت بشناسد و این به مفهوم گفت وگو برای شناخت متقابل است.

 

یونسی تاکید کرد: قرآن شناخت عمیق را می خواهد. در بخش های دیگری از قرآن کریم این تنوع و تکثر انسانی جزو نشانه ها و آیات الهی است که آن را لازمه طبیعت می داند پس هر جایی این تنوع و تکثر نادیده گرفته شود طبیعت ناقص خواهد شد. انسان نیز همین طور است یعنی تکثر دینی، مذهبی، زبانی، قومی دارد که نادیده گرفتن هر کدام از آنها سبب ناقص شدن جامعه بشری می شود. در واقع نادیده گرفتن بخشی از انسان ها به حذف سایر قسمت ها منجر می شود.

 

وی در ادامه گفت: این حذف منجر به رنج بشر خواهد شد. امروز می بینیم برخی ادیان برخی دیگر را نمی پذیرند برای مثال در فاجعه میانمار و آنچه که در میان مسلمانان در قالب داعش و طالبان شاهد هستیم علت وقوع، عدم پذیرش بخشی از انسان ها از سوی دیگران است و این در حالی است که دین آمده که مشکل بشر را حل کند نه اینکه مشکل ساز شود.

 

یوسنی با بيان اينکه دين براي حل مشكلات آمده اما متاسفانه برخي از گروه‌ های تكفيري براي بشر مشكل ايجاد مي‌كنند، ابراز کرد: دين بايد بشر را نجات دهد. از زمانی كه تعصب جای تعقل را گرفت و انحصارطلبی به جای عقلانيت نشست، فجايع انسانی در كره زمين رخ داد.

 

یونسی با بیان اینکه نباید هیچ دینی را استثنا کرد، یادآور شد: اگر بپذیریم همه ادیان و کسانی که ادعا می کنند پیرو دین و پیامبر الهی هستند، جنگ دین با دین و جنگ دین با بی دینی، جنگ دین با شرک تنها زمانی می تواند این مشکلات فعلی را حل کند که بین ادیان صلح برقرار شده باشد؛ تا صلح نشود نمی توان بی دینی و جنگ را از بین برد. اکنون ادیان بزرگ آسمانی خود منشاء منازعات هستند و تا وقتی این مشکلات حل نشود، نمی شود با شرک و بی دینی مبارزه کرد.

کد خبر 656471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha