صلح بشریت در گروی تعامل علمای ادیان با یکدیگر است

خبرگزاری شبستان: مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام با اشاره به اهمیتی که اسلام برای مساله صلح، آزادی و طبیعت قایل شده به مساله تعامل میان ادیان اشاره کرد و گفت: راه صلح بشریت از تعامل علمای ادیان با یکدیگر می گذرد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: هفتمین دور گفت وگوهای دینی ایران و اتریش با موضوع «انسان، طبیعت و آزادی» صبح دوشنبه، 27 شهریور در سالن حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور آیت الله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، آیت الله دکتر مصطفی محقق داماد، رئیس گروه اسلام فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، دکتر استفان هامر، مسئول گفت وگوی ادیان اتریش، دکتر اشتفان شولتز سفیر اتریش در تهران و جمعی از صاحب نظران اسلام و مسیحیت برگزار شد.

 

در این برنامه آیت الله تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام طی سخنانی اظهار کرد: موضوع این دوره از گفت گوها جالب است، صحبت در مورد انسان، طبیعت و آزادی که مبحث زیبایی است. این سه مولفه مفاهیم مهمی هستند و در کتاب های آسمانی و پیروان ادیان در رابطه با این مقوله ها مطالب ارزنده ای ارایه شده است.

 

وی با بیان اینکه اشاره من در رابطه با موضوع این دوره از گفت وگوها بیشتر بر پایه قرآن کریم است، اظهار کرد: از یک طرف انسان اشرف مخلوقات است، از نظر ادیان و به ویژه در خصوص اسلام انسان حامل امانت الهی است و موجودی است که عقل و تعقل و قدرت تفکر این اشرفیت و افضلیت را به دست آورده، انسان حامل این امانت است و همچنین یگانه طی کننده این مسیر.

 

آیت الله تسخیری تاکید کرد: از طرف دیگر انسان محل کرامت اصلی است. خداوند در قرآن کریم می فرماید: «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا» و «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ». در این آیات در مورد کرامت ذاتی انسان و کرامت مکتسب که از طریق تقوای الهی حاصل می شود و این مفهوم عظیمی است. صحبت در مورد مفهوم عظمت انسان مهم است. طبیعت مسخر انسان است و برای زندگی تکاملی انسان آماده شده است.

 

وی ادامه داد: آزادی نیز یکی از زیباترین صفات انسانی است که می تواند فصل انسان از همه موجودات باشد. خداوند این لطف عظیم را به انسان داد که موجود آزادی را به وجود آورد و حتی به خودش تبارک گفت.

 

آیت الله تسخیری با بیان اینکه رابطه بین سه مفهوم آزادی، انسان و طبیعت مفاهیم زیبایی است، گفت: رابطه طبیعت با اسلام در دین اسلام رابطه زیبایی است و شاید یکی از این زیبایی ها این باشد که انسان دوستدار طبیعت و طبیعت نیز دوست انسان است. در روایات داریم که پیامبر(ص) از کنار کوه اُحد رد می شدند(این کوه در مدینه قرار دارد) و اصحاب حضرت(ص) نیز ایشان را همراهی می کردند. پیامبر(ص) درباره این کوه فرمودند: «او ما را دوست دارد و ما نیز او را دوست داریم.» این بحث متقابل بین انسان و طبیعت است.

 

مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام تصریح کرد: یکی از نکاتی که بسیار در قرآن مورد توجه قرار گرفته مسخر بودن طبیعت در دست انسان است به این شکل که طبیعت برای تکامل انسانی تسخیر آدمی شده است. از نکات مهم مسئله توازن و تعادل در طبیعت است که به دنبال این تعادل تکوینی، تعادل تشریعی نیز ایجاد می شود. انسان باید این توازن را داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه از تاکیداتی که اسلام دارد عدم ظلم به انسان و طبیعت است، گفت: حتی در روایات داریم که اگر کسی به عبث و بیهوده گنجشکی را بکشد، نزد خداوند عقاب دارد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر علمای ادیان با یکدیگر تعامل خوبی داشته باشند، می توانند راه صلح بشریت را هموار کنند.

 

کد خبر 656441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha