ناحیه مقدسه، نوحه سوزناک  امام مهدی (عج)  درباره امام حسین (ع)

خبرگزاری شبستان:ناحیه مقدسه دعای پرسوز و گدازی است که از زبان امام زمان (عج) مطرح شده است و امام زمان در این دعا مثل فردی که انسان عزیزی را به تازگی از دست داده با حرارت تمام نوحه می سراید.

خبرگزاری شبستان - سرویس قرآن و معارف: ناحیه مقدسه زیارت پرسوز و گدازی است که از زبان امام زمان (عج) مطرح شده است و امام زمان در این دعا مثل فردی که انسان عزیزی را به تازگی از دست داده با حرارت تمام نوحه می سراید که اگر زمانه مرا به تاخیر انداخت و مقدورات نگذاشت که به یاری ات برسم و نتوانستم در رکاب تو با دشمنانت بجنگم ولی از بام تا شام در یاد تو سرشک غم از چشم می بارم و به جای اشک خون گریه می کنم.

حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی فوادیان پژوهشگر حوزه مهدویت و عاشوراست و سخنرانی ها و مقالات متعددی در این زمینه دارند. به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم گفتگویی با این پژوهشگر انجام داده ایم که بخش اول آن در ادامه می آید.

 

به مناسبت ایام ماه محرم و فرا رسیدن سالگرد حماسه حسینی پرسشی که از جنابعالی دارم درباره قیاس میان عاشورا و انتظار است. انسان وقتی می نشیند و به این دو حرکت بزرگ نگاه می کند مشابهت هایی را می بیند. می خواستم از جنابعالی درباره پاره ای از این مشابهت ها بپرسم.

بین امام حسین (ع) و امام مهدی (عج) در چهار حوزه ارتباط وجود دارد : اول در آیات، دوم در روایات و سوم در ادعیه و زیارات و چهارم در تشرفات.

در قرآن کریم آیه ای داریم که امام حسین علیه السلام به امام مهدی (عج) تعبیر کرده است و آیه ای داریم که امام مهدی (عج) به امام حسین (ع) تعبیر کرده است و آیه ای داریم که هر دو امام کنار هم هستند. درباره روایات هم این طور است. ما روایاتی داریم که در آن امام حسین (ع) درباره امام مهدی فرموده است و روایاتی داریم که امام مهدی درباره امام حسین فرموده است و برای این منظور می توانید به کتاب "المهدی علی لسان الحسین" مراجعه کنید.

در ادعیه و زیارات هم این گونه است. دعاهایی که در مناسبت مختص امام حسین (ع) در حق امام مهدی (عج) آمده است و در مناسبت خاص امام مهدی (عج) درباره امام حسین (ع). شما نگاه کنید که در روز سوم شعبان ما دعا و یاد امام مهدی (عج) را داریم. در توقیع امام عسکری (ع) برای قاسم بن علا همدانی آمده که روز سوم شعبان این دعا را بخوان که "اللهم انی اسئلک بحق المولود فی هذا الیوم الموعود بشهادته قبل استهلاله و ولادته بکته السماء و من فیها و الارض و من علیها... المعوض من قتله ان الائمة من نسله و الشفاء فی تربته و الفوز معه فی اوبته و الاوصیاء من عترته بعد قائمهم و غیبته / خداوندا! من تو را به مقام مولود این روز می خوانم. او پیش از آن که به دنیا چشم بگشاید و قبل از آن که تولد یابد، وعده و خبر شهادتش داده شد. آسمان و هر کس در آن بود و زمین و هر کس بر روی آن بود، بر او گریه کرد... . او که در عوض شهادت او، ائمه از نسل او شدند و شفا در تربت او قرار داده شد، فوز و رستگاری با او، در روز رجوع و بازگشت او و بازگشت اوصیاء از خاندان او، بعد از قائم آنان و سپری شدن غیبت اوست."

از آن سو ما نیمه شعبان را داریم که در روز نیمه شعبان که تولد امام زمان (عج)  است زیارت امام حسین (ع) را می خوانیم. ما در روز عاشورا یاد امام مهدی را داریم، همچنان که در روایتی از امام باقر (ع) به دست ما رسیده است که  "اعظم الله اجورنا بمصابنا بالحسین و جعلنا و ایاکم من الطالبین بثاره مع ولیه الامام المهدی من آل محمد / خداوند اجرا ما و شما را در مصیبت امام حسین بزرگ کند و ما و شما را  در زمره کسانی قرار دهد که به همراه امام مهدی طلب خون آن حضرت را کرده و به خون خواهی او برمی خیزیم."

ما در مناسبت بزرگی چون شب قدر که برای شیعیان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است باز این کنار هم قرار گرفتن امام حسین و حضرت ولی عصر را داریبم. شب قدر هم متعلق به امام زمان است و هم متعلق به امام حسین. ما در شب قدر زیارت امام حسین (ع) را می خوانیم و احادیث بسیاری در فضیلت خواندن زیارت امام حسین (ع)در شب قدر وارد شده است. محدث نوری نقل می کند که حضرت مهدی (عج) به سید رشتی دستور خواندن نافله، زیارت جامعه و زیارت عاشورا را می دهد و بعد از آن می فرماید شما چرا نافله نمی خوانید و سه بار پشت سر هم می فرماید نافله و شما چرا عاشورا را نمی خوانید و سه بار پشت سر هم می فرمایند عاشورا و بعد می فرماید شما چرا جامعه را نمی خوانید و سه بار پشت سر هم می فرمایند جامعه.

در دعای ندبه دو جا حرف از امام حسین (ع) است. در این دعا آمده است: "این الطالب بدم المقتول بکربلا و این الحسین، ‌این الحسین و این ابناء الحسین." در زیارت ناحیه مقدسه هم همین طور. ما در این زیارت می خوانیم "فلئن اخرتنی الدهور، و عاقنی عن نصرک المقدور، و لم اکن لمن حاربک محاربا، و لمن نصب لک العداوه مناصبا، فلا ندبنک صباحا و مساء، ولابکین لک بدل الدموع دما، حسره علیک، و تاسفا علی ما دهاک، ‌و تلهفا حتی اموت بلوعه المصاب، و غصه الاکتیاب.... / این زیارت پرسوز و گدازی است که از زبان امام زمان (عج) مطرح شده است و امام زمان در این دعا مثل فردی که انسان عزیزی را به تازگی از دست داده با حرارت تمام نوحه می سراید که اگر زمانه مرا به تاخیر انداخت و مقدورات نگذاشت که به یاری ات برسم و نتوانستم در رکاب تو با دشمنانت بجنگم ولی از بام تا شام در یاد تو سرشک غم از چشم می بارم و به جای اشک خون گریه می کنم.

کد خبر 656135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha