خرید لوازم التحریر ایرانی حمایت از تولید ملی/ دانش آموزان مجری فرهنگ اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری شبستان: دانش آموزان با خرید کالای داخلی ضمن تامین لوازمی متناسب با فرهنگ بومی کشور می توانند با حمایت از تولیدات داخلی کشور به نوعی مجری فرهنگ اقتصاد مقاومتی باشند.

خبرگزاری شبستان – چهارمحال و بختیاری

 

به ایام پایانی تعطیلات تابستان و بازگشایی مجدد مدارس در سال تحصیلی جدید نزدیک می شویم، این روزها بازار خرید و فروش لوازم التحریر داغ شده و دانش آموزان برای خرید لوازم التحریر به شوق افتاده اند.

 

مراکز فروش نوشت افزار در سطح شهر هم گویی رنگ و بوی تازه به خود گرفته و انواع لوازم التحریر با رنگ ها و نقش های مختلف برای فروش به نمایش گذاشته اند.

 

اما با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده، آنچه در خرید لوازم التحریر مورد نیاز دانش آموزان قابل اهمیت است این است که دانش آموزان از کالای داخلی و ایرانی استفاده کنند تا علاوه بر تامین لوازم باکیفیت برای سال تحصیلی جدید از تولیدات داخلی کشور هم حمایت کنند و به نوعی مجری فرهنگ اقتصاد مقاومتی باشند.

 

لوازم التحریر ایرانی

 

از سوی دیگر این ایام فرصت مناسبی را در اختیار مسئولان قرار داده تا با ارائه تولیدات داخلی، در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گام بردارند و با تشویق تولیدکنندگان داخلی به ایجاد نقوش ایرانی اسلامی بر روی نوشت افزارهای عرضه شده، فرهنگ اصیل داخلی را در جامعه و به ویژه در بین دانش آموزان ترویج دهند.

 

در کلام مقام معظم رهبری بارها تاکید بر مصرف کالای داخلی را شاهد بوده ایم و یکی از موضوعات اساسی در ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی لزوم حمایت از تولیدکنندگان و مصرف اجناس ایرانی است.

 

ایران اسلامی از یک فرهنگ غنی و شخصیت های برجسته و چهره های فاخر برخوردار است که استفاده از این ذخیره های فرهنگی در نقوش نوشت افزارهای تحصیلی می تواند به نوعی الگوسازی برای آینده سازان کشور باشد.

 

در همین راستا در میان بازار پر رنگ و طرح، برخی از فروشگاه های عرضه لوازم التحریر به این نکته به خوبی توجه داشته و اجناس ایرانی را برای عرضه انتخاب کرده اند.

 

علی کیانی یکی از فروشندگان لوازم التحریر در شهرکرد که امسال اقدام به عرضه اجناس ایرانی کرده است می گوید: عرضه اجناس تولید داخل در همه حوزه ها نقش مهمی در رونق اشتغال و بهبود اوضاع معیشتی مردم دارد و منافع آن شامل همه مردم و به ویژه کارگران شاغل در واحدهای تولیدی می شود.

 

نوشت افزار ایرانی

 

وی افزود: هرچند استقبال مردم از اجناس ایرانی نیاز به فرصت دارد و باید در خصوص آن فرهنگسازی کرد اما لازم است همگان گام های ابتدایی را بردارند تا در نهایت یک روز شاهد تحقق کامل این امر مهم در کشور باشیم.

 

محمد رحیمی، یکی از والدینی که به قصد خرید لوازم التحریر به این فروشگاه آمده است نیز گفت: پیدا کردن اجناس ایرانی با طرح ها و نقش های فرهنگ ایرانی بسیار کم و محدود است اما در سال های اخیر این کاستی تا حدودی برطرف شده و فروشگاه های بیشتری اقدام به عرضه لوازم التحریر داخلی کرده اند.

 

وی افزود: کشور ما قهرمانان ملی، اسطوره ها، مفاخر و مشاهیر متعددی دارد که هنوز در میان افراد جامعه ناشناخته مانده اند، به نظر می رسد اگر در طرح روی جلد دفترها با طراحی های جذاب از این نمادها استفاده شود دانش آموزان با فرهنگ کشور خود بهتر آشنا می شوند.

 

وی تصریح کرد: اگر مسئولان، تولیدکنندگان را تشویق به تولید محصولاتی با طرح های جذاب بکنند تا از این طریق دانش آموزان ترغیب به خرید لوازم التحریر داخلی شوند می توانند نه تنها در تحقق اقتصاد مقاومتی گام بردارند بلکه در تقویت فرهنگ بومی نیز موثر واقع شوند.

 

طاها جهانبازی یکی دیگر از والدینی است که با حضور در فروشگاه محصولات ایرانی در تلاش برای تهیه لوازم التحریر فرزند خود است.

 

نوشت افزار ایرانی

 

وقتی از وی ملاک های خرید لوازم التحریر برای فرزندش را پرسیدم، در پاسخ گفت: کیفیت یکی از مهمترین ملاک هایی است که همواره در تهیه محصولات، مدنظر خود قرار می دهم چون خرید محصولات باکیفیت ضمن کارایی بیشتر به سبب ماندگاری و دوام، صرفه اقتصادی دارد.

 

جهانبازی، قیمت مناسب و ایرانی بودن اجناس را از دیگر ملاک های خرید لوازم التحریر برشمرد و تصریح کرد: به عنوان یک پدر تمایل دارم اجناس تولید داخل با طرح ها و نقوش ایرانی را برای فرزندم انتخاب کنم تا وی از این طریق جذب فرهنگ خودی شود و شخصیت های اصیل و سازنده را الگوی خود قرار دهد.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که متاسفانه در این حوزه هنوز فرهنگسازی لازم انجام نگرفته و در رقابت شخصیت پردازی های داخلی و خارجی با نگاهی به بازار عرضه لوازم التحریر می بینیم که محصولات خارجی گوی رقابت را از محصولات داخلی ربوده و شخصیت های کارتونی غرب در بسیاری از محصولات خودنمایی می کند.

 

جهانبازی خاطرنشان کرد: اینکه کودکان و نوجوانان برای تهیه لوازم التحریر خود از طرح های داخلی استقبال کنند به بسترسازی و فرهنگسازی به ویژه در صدا و سیما نیاز دارد.

 

نوشت افزار

 

خانم محمدی یکی از دیگر از والدینی که به خرید لوازم التحریر ایرانی برای فرزندانش اقدام کرده است، نیز در همین رابطه گفت: فروشگاه های بسیاری را برای پیدا کردن لوازم التحریر با طرح ها و نقش های ایرانی مراجعت کردم اما بیشتر فروشگاه ها اجناسی با طرح های غربی عرضه می کردند.

 

وی افزود: در کشور شخصیت ها و الگوهای متعددی داریم اما نتوانسته ایم از این شخصیت ها الگوهای موفقی به دانش آموزان عرضه کنیم، متاسفانه در بازار بیشتر طرح ها و شخصیت های غربی به چشم می خورد.

 

خانم محمدی اظهار کرد: با این وجود سعی کرده ام تا لوازم التحریر تولید داخل را برای فرزندان خود تهیه کنم تا هم از تولید کنندگان داخلی حمایت کرده باشم و هم الگویی برای فرزندان خود باشم و خرید کالای ایرانی را به آنها آموزش بدهم.

 

نوشت افزار ایرانی

 

در سال تحصیلی جاری بیش از 180 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در 2 هزار و 400 مدرسه استان مشغول به تحصیل می شوند، اگر محصولات ایرانی با طرح ها و نقش های داخلی برگرفته از مشاهیر و مفاخر این مرز و بوم به آنها عرضه شود می تواند گام بزرگی در الگوسازی برای آینده سازان ایران اسلامی باشد.

 

 

این امر می طلبد تا با تشکیل اتاق های فکر و کارگروه هایی متشکل از دستگاه های فرهنگی بتوان در این خصوص برنامه ریزی و سپس گام های اساسی برداشت.

 

گزارش: سجاد عباسی

 

کد خبر 655759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha