جوابیه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به گزارش « حراج جنگل در ویزنه تالش»

خبرگزاری شبستان: در پی گزارش خبرگزاری شبستان با عنوان « حراج جنگل در ویزنه تالش / مسئولان کجا هستند؟ » اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان جوابیه صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در پی گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان گیلان با عنوان « حراج جنگل در ویزنه تالش / مسئولان کجا هستند؟ » که ( ۲۲ شهریور) بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان جوابیه صادر کرد.

در متن این جوابیه آمده است: در پاسخ به مطلب منتشره آن خبرگزاری محترم تحت عنوان « حراج جنگل در ویزنه تالش/مسئولان کجا هستند؟ » پاسخ ذیل حاوی بررسی ها و اقدامات انجام شده و تحت پیگیری این اداره کل جهت استحضار ارسال می‌گردد. خواهشمند است ترتیبی اتخاذ تا طبق قانون مطبوعات، عین پاسخ مشروحه، درج و اطلاع رسانی گردد:

قبل از هرچیز لازم به ذکر است که علت تاخیر در ارائه پاسخ به آن رسانه محترم، همزمانی حادثه و سانحه دلخراش درگذشت شهادت گونه سه تن از همکاران ارجمندمان در شهرستان آستارا بوده است.

در نیم قرن گذشته و به ویژه در دهه های ۵۰ تا ۷۰ ، اراضی ملی واقع در قسمت های جلگه ای استان همواره در معرض تصرف و تغییرکاربری بودند. به همین خاطر طرح حفاظتی احیائی اراضی جلگه ای در دهه ۷۰ در استان گیلان اجرا گردید. سیاست کلی این طرح، حفظ عرصه های منابع طبیعی و جلوگیری از تصرف و دستبرد در این نوع اراضی توسط متصرفین بوده است، که یکی از پروژه های طرح مذکور، جنگل کاری ویزنه با گونه سوزنی برگ کاج تدا بعنوان کمربند سبز حفاظتی می‌باشد.

در ادامه این جوابیه آمده است: در خصوص مسئله تخریب اراضی ملی در منطقه ویزنه شهرستان تالش، بعد از تماس تلفنی خبرنگار محترم آن خبرگزاری، بلافاصله هیات کارشناسان خبره اداره کل به منطقه اعزام و با بررسی دقیق موضوع، مشخص گردید از سال ۷۱ تا ۷۳، سطحی در حدود ۶۹ هکتار از اراضی ملی در سه نقطه واقع در منطقه فوق الذکر جنگل کاری گردید که بخشی از سطوح جنگل کاری اولیه با مشکلات و معاذیر اجتماعی مواجه و با اعتراض متصرفین در فرمانداری و بخشداری وقت منطقه، تصمیماتی در جهت کاهش مشکلات اجتماعی اتخاذ گردید، به همین خاطر سطحی از عرصه به عنوان محدوده عرفی علفچر دام منظور شد (که البته مشابه این اقدام، در مناطقی دیگر استان که با مشکلات اجتماعی همراه بوده، انجام شده و می‌شود)، علی‌رغم تمهیدات حفاظتی در جهت استقرار نهال کاری در سه نقطه مذکور، متاسفانه در دهه ۸۰ تصرفات خزنده کشاورزان و شالیکاران همجوار جنگل کاری، سطحی از عرصه علفچر و منطقه نهال کاری تخریب و تبدیل به شالیزار گردید که البته در حال حاضر بیش از ۴۰ هکتار نهال کاری موجود می‌باشد.

در پایان این جوابیه آمده است: این اداره کل کمافی السابق بنا بر وظیفه قانونی و ذاتی خود، نسبت به برخورد  قانونی با متصرفین اراضی ملی اقدام و پیگیری های لازم را معمول و در این راستا تعداد قابل توجهی پرونده تخلف علیه متصرفین غیر قانونی تنظیم و به مراجع محترم قضایی احاله که بعضا منجر به صدور رای له یا علیه اداره گردیده و برخی از  پرونده های متشکله نیز تحت رسیدگی می‌باشند.

کد خبر 655684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha