امنیت، اساسی ترین نیاز هر جامعه است

خبرگزاری شبستان: نخستین و اساسی ترين نياز انسانی هر فرد و جامعه امنيت است به همين دليل در متون و تعاليم اسلامی واژه امنيت به كرات مورد استناد قرار گرفته و از آن صحبت شده است.

خبرگزاری شبستان/ یاسوج:

 

امنیت یکی از اساسی ترین و بنیادی ترین حقوق بشر بوده و تاثیرهای اساسی در زندگی اجتماعی افراد داشته و دارد.

 

تعاريف لغوی مفهوم امنيت در فرهنگ های لغت، در امان بودن، آرامش و آسودگی، حفاظت در مقابل خطر امنيت عينی و مادی، احساس آزادی از ترس و احساس ايمنی ذهنی و روانی و رهایی از ترديد و اعتماد دريافت هاي شخصی است.

 

بنابراين؛ واژه امنيت به مفهوم رفع تهديدات خطر، ترس و ترديد و احساس ايمنی و آرامش تعريف مبهمی است كه بيشتر مناسب سطح فردی است و علاوه بر اين امنيت و احساس امنيت، دو مقوله درهم تنيده ولی جدا از هم هستند؛ چرا كه ممكن است امنيت در واقعيت وجود داشته باشد، اما بنا به دلایلی احساس امنيت وجود نداشته باشد و يا بالعكس، احساس امنيت باشد و امنيت واقعی وجود نداشته باشد.

 

امنيت و ايمنی در سلسله مراتب نيازهای انسانی مرتبه ای بالاتر از نيازهای زيستی همچون خوراك، پوشاك، مسكن و جز اينها را به خود اختصاص می دهد .

 

به عبارت ديگر نخستین و اساسی ترين نياز انسانی هر فرد و جامعه امنيت است به همين دليل در متون و تعاليم اسلامی واژه امنيت به كرات مورد استناد قرار گرفته و از آن صحبت شده است.

 

از منظر امام علی (علیه السلام) امنيت به مثابه گوارترين نعمت، مايه رفاه زندگی و يكی از اهداف ذاتی و ماموريت های اساسی حكومت اسلامی است.

 

توسعه یافتگی، سرمایه گذاری، رونق بازار، حفظ جان و مال افراد، آینده نگری همه و همه زیر مجموعه امنیت اجتماعی محسوب می شوند که رسیدن به این مهم، مستلزم فرهنگ سازی و صرف هزینه های کلان ملی و منطقه ای است.

 

امنیت تا آنجا حائز اهمیت است که این مهم در مناطقی که به نحوی به صورت جغرافیایی، اقتصادی و منطقه ای با ما در ارتباط هستند، تاثیر به سزایی بر درآمدها، روابط اجتماعی و امید به زندگی خواهد داشت.

 

جریان های انحرافی، دسته و باندبازی های خرد و کلان، شرایط اجتماعی جامعه و نحوه تربیت خانواده ها از عوامل تاثیرگذار در امنیت اجتماعی محسوب می شوند.

 

مردم به عنوان ولی نعمت و صاحبان اصلی انقلاب در جامعه نقش مهم و تاثیرگذاری در امنیت جامعه دارند و در این بین نیروهای خدوم و جان برکف انتظامی و امنیتی برای تحقق امنیت اجتماعی از جان خود مایه گذاشته که این مهم بر همگان آشکار است.

 

مبارزه با سوداگران مرگ، نابودی اشرار، مبارزه جدی با مفسدان، جانیان و سارقان از وظایف نیروی انتظامی است که این نیرو تاکنون در این راه، هزاران شهید را تقدیم امنیت مردم کرده و شهادت سیدعبدالخالق فرزادیان در مبارزه با شرور مسلح در اوایل هفته جاری نمونه بارزی از آن است.

 

در پی عملیات دو روز قبل ماموران نیروی انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد و هلاکت شرور قاتل موجی از خوشحالی نه تنها استان بلکه استان های همجوار را که به نوعی زخم خورده این سارق جنایتکار بودند را فرا گرفت و مردم از عکس العمل و اقتدار نیروی انتظامی در برخورد با اشرار جانی و برقراری حفظ آرامش و امنیت شهروندان تشکر کردند.

 

پس می توان نتیجه گرفت که امنیت یکی از اموری است که اگر به ‌صورت مناسبی برقرار باشد، دولت و حکومت هر کشور می ‌تواند برنامه‌ ریزی ‌های مربوط به جامعه‌ و ترقی آن را به خوبی انجام دهد ولی اگر امنیت دچار خلل بوده و جامعه ‌ای از این لحاظ دچار گرفتاری باشد، بسیاری از امور به تبع نبود امنیت و تحت ‌‌تاثیر فقدان آن، مختل می‌ شود.

کد خبر 655554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha