مسجد محوری در كاهش جرائم موثر است

خبرگزاری شبستان: دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: مسجد محوری در كاهش جرائم و تخلفات موثر است و در مسجد نباید تنها به نماز اكتفا شود، بلكه باید به كاركردهای مختلف فرهنگی و اجتماعی آن هم توجه كنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، حجت الاسلام اسماعیل صادقی نیاركی بیان کرد: تحقیقات نشان می دهد كه تمایل و اعتقاد افراد به باورهای الهی در كاهش جرائم موثر است.

 

وی ادامه داد: نقش اعتقادات مذهبی بر اعمال و رفتار انسان معتقد امری انکار ناپذیر است، اعتقادات مذهبی در تمامی اعمال و رفتار انسان مومن منعکس شده می شود و امروزه یکی از روش های رایج به منظور درمان بزهکاران و اصلاح آنان و پیشگیری از وقوع جرم در بیشتر کشورهای دنیا، شیوه مذهب درمانی است چراكه یکی از بهترین عوامل بازدارنده از ارتکاب که اثر بسیار مهمی دارد عامل مذهب است.

 

دادستان عمومی و انقلاب قزوین افزود: زمانی که در جامعه ای نقش مذهب و عوامل معنوی پررنگ می ‌شود، بی شک میزان جرم و جنایت هم کاهش می یابد به گونه ای که در بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته مشخص شده است غالب مجرمان افرادی دور شده از دین هستند و در خانواده هایی پرورش یافته اند که ارزش های معنوی کمرنگ شده و ارزش های مادی جای آن را گرفته است.

 

وی اعلام كرد: به عنوان نمونه کاهش میزان جرائم در ماه رمضان واقعیتی آشکار است چرا که هر ساله با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، تعداد قتل ها و سایر جرایم وقوعی دیگر کاهش می یابد و به تبع آن احساس امنیت در میان مردم بیشتر می شود و ماه رمضان این فرصت را ایجاد می کند که ذهن جامعه از ناپاکی ها، ناهنجاری ها و وقایع تلخ و تکان دهنده پاک شود و موج احساس ناامنی فروکش کند.

 

حجت الاسلام صادقی توضیح داد: دین اسلام که کامل ترین دین دنیاست، برای تمامی ابعاد زندگی انسان ها طرح ها و برنامه های مناسبی را تدوین کرده که عمل به آنها انسان ها را به سوی رستگاری هدایت می کند، یكی از برنامه های اسلام برای هدایت جامعه مسجد است.

 

وی تصریح كرد: شاهد هستیم که سازمان ها و نهادهای مختلف بودجه های زیادی را صرف مبارزه و مقابله با بزهکاری و انواع آسیب های اجتماعی می کنند اما نحوه هزینه کردن ها حکایت از آن دارد که بیشتر این بودجه صرف برخورد با معلول ها می شود و کمتر کسی به سراغ علت ها می ‌رود حال آن که اگر در بحث مبارزه با آسیب های اجتماعی توجه ما به علل و ریشه ها باشد در آن صورت ضرورت انجام کارهای فرهنگی و لزوم توسعه آن بیشتر احساس می شود و مسئولان رسانه‌ ها هم به طور طبیعی در پررنگ کردن باورهای دینی تلاش بیشتری را به خرج خواهند داد.

 

دادستان قزوین اظهار کرد: آسیب شناسان اجتماعی و متخصصان علوم رفتاری بر این باورند که علت بسیاری از جرائم و جنایت‌ ها نابسامانی های روانی و گسترش میزان بیماری ها و مشکلات روحی است به همین دلیل همواره بر لزوم توجه ویژه به بهداشت روان در سطح کلان تأکید ویژه ای دارند.

 

وی تأکید کرد: جرم توسط فرد یا افرادی به وقوع می پیوندد که در برابر فشارها و مشکلات زندگی که به انواع اجتماعی، خانوادگی و غیره تقسیم می شود، توانایی یافتن راهکارهای منطقی و صحیح را ندارد و به خاطر پایین بودن آستانه تحمل، وی در برابر سختی ها و گرفتاری ها به رفتار هیجانی متوسل می شود از سویی با ریشه یابی اعمال افراد تبهکار و قانون شکن مشخص می شود در فرآیند رشد‌ آنها اختلال وجود داشته و همین مسئله سبب شده تا شخصیت آنان به شخصیتی بیمار گونه تبدیل شود.

 

حجت الاسلام صادقی نیارکی افزود: با مطالعه دستورهای دین اسلام این نکته به طور كامل واضح و مشخص است هر آنچه که در دین به انجام یا ترک آن امر و توصیه شده نقش بسزایی در بهداشت روانی دارد، فرد مذهبی کمتر گرفتار خشم و رفتارهای هیجانی می شود به خاطر باورهایی که در او تثبیت شده در برابر ناملایمات و سختی ها، مشوش نمی شود و در برخورد با دیگران آرامش خود را حفظ می کند و همین نکات از مهمترین عوامل پیشگیری از وقوع جرم است.

 

وی خاطر نشان كرد: مسجد در حوزه دینداری فردی و اجتماعی نقش برجسته و ویژه ای دارد از این رو باید خانواده ها به مسجد توجه برجسته ای داشته باشند.

 

دادستان عمومی و انقلاب قزوین یادآور شد: بنابراین مسجد محوری در جامعه اسلامی در كاهش جرائم و تخلفات موثر است از این رو در موضوع مسجد نباید تنها به نماز اكتفا شود بلكه باید به كاركردهای مختلف فرهنگی و اجتماعی مسجد هم توجه كنیم.

 

کد خبر 655542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha